Οι ζωές μας στο σκοτάδι… – Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε κυλικειάρχες που είναι εδώ και 13 μήνες σε αναστολή!

Ενώ στερηθήκαμε το δικαίωμα στην εργασία και στο μεροκάματο, έχουμε όλες τις υποχρεώσεις προς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Η ΔΕΗ εν μέσω πανδημίας  Covid – 19 προχωράει με αμείωτη ένταση σε διακοπές συνδέσεων φτωχών και ανέργων λαϊκών νοικοκυριών. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ – Ανακοίνωση

Έχουν περάσει 13 μήνες, που τα σχολικά κυλικεία βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας πανελλαδικά. Έχουν περάσει 13 μήνες, που το φορτίο γινόταν κάθε μέρα και πιο βαρύ. Ο καθένας μόνος και ταυτόχρονα όλοι μαζί οι συνάδελφοι, αλλά και οι οικογένειές μας, «αναλάβαμε» πρώτοι απ’ όλους,  όλη την ευθύνη, για την διασφάλιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού… Αλλά τους «ξέφυγε»! Διαχειριστήκαμε τις οικονομίες μας, μέχρι το τελευταίο ευρώ! Επιβαρυνθήκαμε από τα έκτακτα μέτρα της χώρας, με τα οποία ήρθαμε αντιμέτωποι. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί, οι αρμόδιοι και οι «εκλεγμένοι» μας αγνόησαν.

Ενώ στερηθήκαμε το δικαίωμα στην εργασία και στο μεροκάματο, έχουμε όλες τις υποχρεώσεις προς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Η ΔΕΗ εν μέσω πανδημίας  Covid – 19 προχωράει με αμείωτη ένταση σε διακοπές συνδέσεων φτωχών και ανέργων λαϊκών νοικοκυριών.  Των συναδέλφων μας. Των συνανθρώπων μας.

  • -Κυλικειάρχης με σύζυγο σε 10μηνη αναστολή εργασίας, με 2 παιδιά σε τηλεκπαίδευση υπέστη διακοπή ρεύματος.
  • -Κυλικειάρχης μονογονέας με ένα παιδί σε τηλεκπαίδευση, υπέστη διακοπή ρεύματος.
  • -Κυλικειάρχης πολύτεκνος, με όλα τα παιδιά σε τηλεκπαίδευση, με απασχόληση στο κυλικείο και οι δύο γονείς, υπέστη διακοπή ρεύματος.
  • -Κυλικειάρχης μονογονέας με 2 παιδιά σε τηλεκπαίδευση, υπέστη διακοπή ρεύματος.

Από την «εισπρακτική- νομική» εταιρία της ΔΕΗ, απαιτητέο άμεσα το 40% της οφειλής, ώστε να συνδεθεί το ρεύμα.

Δεν δέχονται καμία αιτιολογία, ώστε να μην διακοπεί. Θεωρούν αυτονόητο, ακόμη και αν είσαι σε αναστολή 13 μήνες, να καταβάλεις τα ποσά που σου αναλογούν.  Θεωρούν το ρεύμα, ακριβό εμπόρευμα και όχι βασικό αγαθό! Θεωρείται η ανθρώπινη και αξιοπρεπής καθημερινότητα, είδος πολυτελείας πλέον…

Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος!

Κόβουν το ρεύμα σε οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας πλέον. Είναι αδιανόητο εν έτει 2021, σε μια Ελλάδα που πανηγυρίζει για το ένδοξο παρελθόν της, να καταδικάζει στο σκοτάδι τα παιδιά της!

Η κυβέρνηση των αρίστων, αφήνει εκτός εκπαίδευσης, στο σκοτάδι και το κρύο, οικογένειες. Έχουν εξαιρεθεί από την επιστρεπτέα προκαταβολή, το 80% των κυλικειαρχών. Οι μόνιμες οικονομικές υποχρεώσεις, γιγαντώνουν το βάρος των καιρών. Οι δήμοι απειλούν με πλειστηριασμούς. Οι τράπεζες απαιτούν… Ενοίκια, λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, ΕΦΚΑ, τηλεφωνία, κόβονται επιδόματα, απορρίπτονται αιτήσεις, διακόπτονται διακανονισμοί, διατροφή, ένδυση, υπόδηση, φαρμακευτικές αγωγές , μόρφωση… Χρέη από παντού. Υποχρεώσεις χωρίς δικαιώματα!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛH
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

  • -Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε ανέργους, ασθενείς, ανάπηρους άνω των 67%, απλήρωτους, φτωχές μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
  • -Αναστολή οφειλών και ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

Κανένας μόνος – κανένας φόβος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: