“Στο μάτι του κυκλώνα για το τίποτα…!” – Νιαγάρας ξεπλύματος του Λιγνάδη από το STAR (VIDEO)

Το STAR μας ενημερώνει ότι οι καταγγελίες πέφτουν νομικά στο κενό, υπάρχει ΜΟΝΟ ηθικό θέμα και ο σκηνοθέτης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα “για το τίποτα”. Η “αλήθεια” λάμπει, όσο και ο Λιγνάδης, μετά το δημοσιογραφικό ξέπλυμα…

Το STAR και η Τασούλα Παπανικολάου σας αποκαλύπτουν ποια είναι η αλήθεια γύρω από τις καταγγελίες για γνωστό σκηνοθέτη…

Με αυτόν τον τρόπο προλόγισε η Μάρα Ζαχαρέα το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του STAR. Η συνέχεια έδωσε την απάντηση στο βασικό ερώτημα: πόσοι τόνοι χοντροκομμένου και απροκάλυπτου ξεπλύματος μπορούν να χωρέσουν σε μερικά τηλεοπτικά δευτερόλεπτα.

Ο τίτλος στο σούπερ του ρεπορτάζ έδινε εξ αρχής τον τόνο.

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ… ΤΙΠΟΤΑ!

Όπου ως τίποτα αξιολογούνται οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό ανήλικου. Μικρές λεπτομέρειες δηλαδή… Και αν δεν τις προσέξει κανείς, θα πιστέψει ότι έχουμε να κάνουμε με μια επιχείρηση σπίλωσης του “γνωστού σκηνοθέτη”, από το τίποτα…

Ο γνωστός σκηνοθέτης μπήκε στο μάτι του κυκλώνα μέσα από καταγγελίες και μηνύσεις, μας ενημερώνει η αντικειμενική ρεπόρτερ και περνάει χωρίς ανάσα στην “αποδόμησή” τους.

Η πρώτη καταγγελία από τον ΝΣ περιρορίστηκε όμως μόνο σε συνέντευξη που έδωσε σε ιστοσελίδα και δεν έχει καταγγελθεί μέχρι σήμερα στην εισαγγελία.

Η ρεπόρτερ έλυσε την πρώτη υπόθεση σε λίγα δευτερόλεπτα, με μία μόνο πρόταση. Η δεύτερη καταγγελία είναι λίγο πιο σύνθετη και θα της πάρει λίγο παραπάνω. Ας την θαυμάσουμε.

Η μήνυση που κατατέθηκε από τον ΒΚ, κάτοικο Γερμανίας, ότι τον βίασε σε ηλικία 15 ετών, παραγράφεται λόγω παρέλευσης των απαιτούμενων ετών που ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακόμα και να την εξέταζαν οι αρχές, ο σκηνοθέτης θα διωκόταν μόνο για αποπλάνηση ανηλίκου.

Η Τ. Παπανικολάου δε μας αποκαλύπτει τις πηγές των ασφαλών πληροφοριών της, αυτό όμως είναι το λιγότερο. Σημασία έχει -για αυτήν- πως η υπόθεση έχει παραγραφεί, άρα κακώς ίσως μας απασχολεί. Ακόμα και να εξεταζόταν όμως από τις αρχές, θα είχαμε μια “απλή δίωξη” για αποπλάνηση ανηλίκου -ο οποίος καταγγέλλει βιασμό και όχι απλή “αποπλάνηση”. Ασήμαντα πράγματα…

Νομικά, οι καταγγελίες εναντίον του σκηνοθέτη μέχρι αυτή τη στιγμή πέφτουν στο κενό. Το θέμα είναι ηθικό, κυρίως σε ό,τι αφορά στο 15χρονο.

Εδώ η ρεπόρτερ πέφτει σε ένα ασυγχώρητο ατόπημα, καθώς αναγνωρίζει πως υπάρχει μόνο ηθικό θέμα και αυτό κυρίως για την περίπτωση του 15χρονου -όπου η ίδια βλέπει αποπλάνηση και όχι βιασμό. Εφόσον όμως οι καταγγελίες “πέφτουν στο κενό”, όπως έχει αποφανθεί, από νομική άποψη, μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα τον συλλογισμό της και να μας θυμίσει το κλασικό Βουλγαράκειο ρητό:

-Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό…

Με άλλα λόγια, αν δε σε πιάσει η τσιμπίδα του νόμου, είσαι ηθικός και ακέραιος…

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ του STAR “αλλάζει θέμα” και μας ενημερώνει για την υπόθεση του κ. Λιγνάδη και τις καταγγελίες για κύκλωμα ανηλίκων. Οποιαδήποτε ομοιότητα-σύνδεση με τον προηγούμενο “γνωστό σκηνοθέτη” και τις καταγγελίες που έχουν γίνει, είναι εντελώς συμπτωματική, και απορούμε πώς αυτά τα δύο βρέθηκαν στο ίδιο ρεπορτάζ.

Αλλά ας επιστρέψουμε στη δεύτερη φάση του εντυπωσιακού ξεπλύματος.

Όσον αφορά στον κ. Λιγνάδη, ακόμα και οι κατηγορίες για κύκλωμα ανηλίκων φαίνεται να μη στέκουν.

Η φράση “ακόμα και…” υπονοεί πως συνεχίζουμε στο ίδιο θέμα, κάτι που δεν καταλαβαίνουμε πώς προκύπτει. Η ρεπόρτερ του STAR μας πληροφορεί, πάντως, πως οι κατηγορίες φαίνεται να μη στέκουν, διατηρώντας και μια αμφιβολία -όπως οφείλει να κάνει ως αντικειμενική δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια ο λόγος περνάει στον δικηγόρο του Λιγνάδη -πραγματική πολυφωνία απόψεων.

Ουδέποτε ο κ. Λιγνάδης κλήθηκε από τις αρχές και το κυριότερο, επειδή εμείς το έχουμε διασταυρώσει, ούτε οι Αρχές αξιολόγησαν την δήθεν πληροφορία, και σε εκείνο τον χρόνο και στον παρόντα χρόνο, ως σοβαρή. Γι’ αυτό και δεν υπήρξε περαιτέρω έρευνα.

Ο συνήγορος του Λιγνάδη λέει πως το έχει διασταυρώσει -πιθανότατα κάνοντας ρεπορτάζ, αφού ανταλλάσσουν συνεχώς ρόλους με τη δημοσιογράφο, που του “πήρε τη δουλειά”… Το βασικό επιχείρημα παραμένει πως ο Λιγνάδης δεν απασχόλησε ποτέ τις αρχές -και αυτό θεωρείται ως τεκμήριο της αθωότητάς του!

Το κερασάκι στην τούρτα του αριστουργηματικού ρεπορτάζ έρχεται με την παρουσίαση του Λιγνάδη ως θύμα, τη διάψευση της φημολογίας ότι διέφυγε στο εξωτερικό κάτω από το βάρος των κατηγοριών και… “τις αφίσες που έχουν κρεμάσει -sic- μέλη αναρχικών ομάδων” με το πρόσωπό του…

Η αντικειμενική ενημέρωση στα καλύτερά της…

Η αλήθεια έλαμψε, όπως και ο Λιγνάδης μετά το αριστοτεχνικό ξέπλυμα που του έκαναν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: