“Δυστυχώς δεν κληρωθήκατε να προσέλθετε στο μάθημα…” – Η μόρφωση δεν είναι κλήρωση ούτε λαχείο

Κωμικοτραγικές καταστάσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Μήπως τελικά να κόψει και άλλους φοιτητές η Κεραμέως για να χωράνε όλοι στις αίθουσες;

Δυστυχώς δεν “κληρωθήκατε” να προσέλθετε στην αυριανή διάλεξη του μαθήματος ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ.

Αυτό είναι το μήνυμα που έλαβαν κάποιοι φοιτητές στη σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ. Και δε χρειάζεται ιδιαίτερη -ούτε καν τεχνητή- νοημοσύνη, για να καταλάβει κανείς ότι μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Η μόρφωση των παιδιών μας δεν είναι λαχείο. Το στοιχειώδες δικαίωμα να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα που προβλέπει το Πρόγραμμα Σπουδών τους δεν είναι βραβείο που μπαίνει στην κληρωτίδα.

Τα Πανεπιστήμια είναι τραγικά υποστελεχωμένα και παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που έμειναν κλειστά, κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας, η κατάσταση αντί να βελτιωθεί τείνει να χειροτερέψει. Αντί όμως η κυβέρνηση να αυξήσει τη χρηματοδότηση για την Ανώτατη Παιδεία, “επενδύοντας” στους μελλοντικούς επιστήμονες, προχώρησε στη μείωση των εισακτέων με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, δίνει λεφτά για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και συνεχίζει να αφήνει τα Τμήματα και τις Σχολές στην τύχη τους, χωρίς επαρκή στήριξη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: