“Αν κάποιος μας υποκινεί είναι η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης”

“Οι μαθητές έμειναν σπίτι τους, με μεγάλη ευθύνη, στην καραντίνα, είδαν να μοιράζονται δις σε επιχειρήσεις, όχι όμως να αναβαθμίζονται τα σχολεία τους, για να μπορούν να τους υποδεχτούν με ασφάλεια”.

Ένας μαθητής βάζει τα γυαλιά στους μεγάλους και τους αποστομώνει. Δεν είναι όμως θέμα ηλικίας, αλλά σκοπιάς.

Ο Ξάνθος Γερμανάκος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών και μαθητής Λυκείου στο Πέραμα, εξηγεί την ανάγκη να σπάσουν τα 25άρια και 30άρια τμήματα και αντικρούει τη συκοφαντία ότι οι μαθητές “αρνούνται τη μάσκα”. Λέει ότι ο βασικός φορέας που υποκινεί τους μαθητές και τις κινητοποιήσεις τους είναι η κυβέρνηση με την ανεύθυνη πολιτική της και τις μάσκες-αλεξίπτωτα που μοίρασε στις τάξεις. Εξηγεί πως οι μαθητές έμειναν με μεγάλη ευθύνη σπίτι τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είδανε πολλά δις ευρώ να πηγαίνουν σε επιχειρήσεις, αλλά δεν είδαν να γίνεται τίποτα για να αναβαθμιστούν τα σχολεία τους. Σημειώνει πως είναι αντιφατικό να θεωρούνται οι έφηβοι ώριμοι για να ψηφίσουν, αλλά να τους κατηγορούν ότι δεν είναι ώριμοι να αποφασίσουν πώς θα αγωνιστούν ή πως δεν ακολουθούν δημοκρατικές διαδικασίες για τις καταλήψεις τους και να τους συκοφαντούν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: