Με το ένα χέρι πεντοχίλιαρα και με το άλλο φάπες μοιράζουν η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της στους πυρόπληκτους

Περί ατομικής ευθύνης, συλλογικής ανευθυνότητας και όψιμων τιμητών της αυθαίρετης δόμησης.

Το αφήγημα ξεκίνησε ντροπαλά αρχικά, κυρίως από χθες, για το “διαχρονικό έγκλημα στο Μάτι”, την άναρχη δόμηση, τα αυθαίρετα, τους τοπικούς παράγοντες που νομιμοποιούν ή ανέχονται τόσα χρόνια την κατάσταση. Τροχιοδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του Νίκου Τόσκα στο real fm, που πρωτοστάτησε εξάλλου στη σχετική φιλολογία, ότι δεν παραιτείται αφού το Μάτι είναι ένα “τεράστιο αυθαίρετο”. Μόνο το “καλά να πάθουν” έλειπε δηλαδή, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Μετά το στρατό συριζοτρόλ και λοιπών συγγενών στα ΜΚΔ, που αναπαρήγαγαν σε μυριάδες παραλλαγές την λογική του όλοι φταίμε, που σε κάποιες περιπτώσεις γινόταν λιγότερο ή περισσότερο ξεκάθαρα “οι κάτοικοι φταίνε”, μετά την απίστευτη στιχομυθία Καμμένου με πυρόπληκτους σήμερα το πρωί, που τ’άκουσαν κανονικά από τον υπουργό, ανέλαβε ο ειδικευμένες στις βρώμικες αποστολές της κυβερνητικής προπαγάνδας Κώστας Βαξεβάνης να θέσει πιο ωμά αυτό που δεν τολμούσαν να πουν ανοιχτά οι ομοϊδεάτες του:

Και καμένοι και φυλακισμένοι θα έπρεπε να είναι κατά τον μάχιμο δημοσιογράφο οι “εγκληματίες” κάτοικοι, που ίσως θα έπρεπε να συλληφθούν και ζωντανά στον αέρα προς παραδειγματισμό. Εξάλλου τι χρείαν έχομεν μαρτύρων, όταν έχει βγει ήδη η ετυμηγορία από τον ανεπίσημο κυβερνητικό εκπρόσωπο;

Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Σπίρτζης, που πιθανότατα προσγειώθηκε χθες στη χώρα και έσκασε από κουκούλι πολιτικής παρθενογένεσης, διέταξε έρευνα για τις άδειες σπιτιών στα 100 μέτρα από την παραλία. Η κυβέρνηση λοιπόν, σε εμφανή εκνευρισμό, από τη μια προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μοιράζοντας λεφτά και διορισμούς (χωρίς προφανώς να έχει κανείς αντίρρηση στην στήριξη των πυρόπληκτων, αλλά στον τρόπο χυδαίας εργαλειοποίησής της) στους πληγέντες, κι από την άλλη επιχειρεί να τους παρουσιάσει ως συνενόχους, αν όχι ως κύριους υπεύθυνους της συμφοράς που τους βρήκε.

Όλα αυτά δεν απαλλάσσουν βέβαια ούτε τους καταπατητές, ούτε όσους χρησιμοποίησαν και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις διασυνδέσεις τους για να “τακτοποιούν” τα αυθαίρετά τους. Η λογική του ατομικού βολέματος κυριολεκτικά έγινε στάχτη στις φωτιές της Αττικής και θα είναι πραγματικά τραγικό αν δε βγουν και τώρα συμπεράσματα, όπως λένε οι κομμουνιστές που κατηγορούνται μονίμως για την ξύλινη γλώσσα τους.  Πάει όμως πάρα πολύ οι πρωτομάστορες των πελατειακών σχέσεων και οι υποστηρικτές τους να εμφανίζονται τώρα ως τιμητές και αρχάγγελοι της κάθαρσης. Ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους που είχαν “ευδόκιμο” θητεία σε παλαιότερες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όπως οι Σπίρτζης, Τόσκας και Καμμένος. Εξάλλου, για να μην ξεχνιόμαστε, μόλις πέρσι η Αυγή νο2 “Εφημερίδα των Συντακτών” διαφήμιζε με πηχυαίους τίτλους πως το “Αφεντικό τρελάθηκε”, καλώντας αυθαιρετούχους να τρέξουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με το αζημίωτο.

Αν θέλουν λοιπόν να κουνήσουν σε κάποιον το δάχτυλο, ας το κάνουν στο είδωλό τους στον καθρέφτη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: