Tο κόλπο τους έγινε πια… all time classic – «Όποιος δε συμφωνεί μαζί μας είναι με τους άλλους»

Φυσικά και δεν ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ τα εκτρώματα που παρουσιάζει ο Σύριζα σαν δήθεν φιλολαϊκά.

Όλη η βρωμιά της μαύρης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, το προηγούμενο διάστημα, επικεντρώνεται στο μοτίβο “το ΚΚΕ δεν ψήφισε την απλή αναλογική”, “ψήφισε παρών για το χωρισμό εκκλησίας κράτους”, “καταψήφισε την πρόταση για το νόμο για την αύξηση του βασικού μισθού” και τέτοια. Βρωμιά που εντάθηκε με αφορμή τις ψηφοφορίες για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Το κόλπο τους έγινε πια… all time classic…

Επαναφέρουν π.χ. τον αντεργατικό νόμο “Βρούτση” για το βασικό μισθό, που τον κατήγγελλαν και τον καταψήφιζαν σαν αντιπολίτευση. Τον παρουσιάζουν σαν δήθεν «φιλεργατική» μεταρρύθμιση. Αποσιωπούν ότι για το ίδιο θέμα πριν λίγο καιρό καταψήφισαν την πρόταση 500 συνδικάτων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. Ξεχνούν ότι έχουν στείλει τα ΜΑΤ ενάντια σε δεκάδες εργατικές κινητοποιήσεις που διεκδικούσαν τα 751 ευρώ. Και βγαίνουν στο Internet να ρίξουν τη λάσπη τους μέσα από ψεύτικα προφίλ. Είδηση που την παίρνουν κάποιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ σανοφάγοι και την αναπαράγουν με φανατισμό. Μπας κι αλλάξουν έτσι την ατζέντα. Μπας και ξεχάσει ο κόσμος ότι αυτοί έκλεψαν (μαζί με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κλπ) 4-5 μισθούς το χρόνο από κάθε εργαζόμενο. Μπας κι απαλύνουν λίγο την απελπιστική ιδεολογικά, πολιτικά και ηθικά θέση τους, από τότε που άφησαν το “αριστεροχώρι” και μετακόμισαν ανεπιστρεπτί στα αμερικανοτσολιάδικα σαλόνια του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου.

Τα ίδια με την απλή αναλογική. Παρουσιάζουν ένα μοντέλο εκλογικού νόμου, ελαφρώς λιγότερο κλέφτικο από το προηγούμενο (αντί για 50 έδρες, κλέβει από τα μικρά κόμματα μόνον… 30). Τον βαφτίζουν με το έτσι θέλω “απλή αναλογική”, πράγμα που δεν τόλμησαν στη βουλή, όπου η πρότασή τους ονομάζεται… «αναλογικό εκλογικό σύστημα». (Απλή μέθοδος των τριών είναι στην πραγματικότητα η απλή αναλογική. Κάθε τι άλλο είναι κλοπή). Αποσιωπούν ότι το ΚΚΕ κατέθεσε πολλές φορές πρόταση για ψήφιση της απλής, άδολης κι ανόθευτης αναλογικής την οποία καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και βγαίνουν πάλι στο κλαρί, ποτέ όμως επίσημα, πάντα με φήμες και τρολιές, να εγκαλέσουν το ΚΚΕ γιατί δεν το ψήφισε το προϊόν της απατεωνίστικης λογικής τους.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες τέτοια παραδείγματα, όπως π.χ. τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ή το τελευταίο, για το χωρισμό εκκλησίας και κράτους. Αυτοί που γονάτισαν μπροστά στις απαιτήσεις των ρασοφόρων.

Αυτοί που εγκατέλειψαν ακόμα και τα προσχηματικά που πρότειναν στον αρχιεπίσκοπο πριν λίγο καιρό. (“Δε θα πληρώνει τους παπάδες το κράτος, αλλά θα δίνει το ίδιο ποσό κεντρικά στην εκκλησία για να τους  πληρώνει εκείνη”). Αυτοί που στη “διαπραγμάτευση” με την ηγεσία της εκκλησίας χάρισαν οριστικά όλη την περιουσία στην εκκλησία, ακόμα και την αμφισβητούμενη. Αυτοί που δεν τόλμησαν ούτε να μιλήσουν για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αυτοί που ονόμασαν το δήθεν χωρισμό σαν “εξορθολογισμό σχέσεων”. Αυτοί τώρα ρωτάνε γιατί δεν ψηφίζουμε τις προτάσεις τους για το χωρισμό εκκλησίας και κράτους. Γιατί βρε γελοίοι δεν είναι αυτό χωρισμός. Γιατί το ΚΚΕ έχει καταθέσει τη δική του πλήρη πρόταση, που την καταψήφισαν οι βουλευτές του ηγέρπη σας.

Πολλά σχόλια θα μπορούσε να κάνει κανείς για όλα αυτά.

Ότι π.χ. αυτή η συνεχώς επαναλαμβανόμενη τακτική μαύρης προπαγάνδας, προφανώς εκπορεύεται και μεθοδεύεται από το Μαξίμου. Θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε ότι πίσω από αυτόν τον ντόρο θέλουν να κρύψουν ότι καταψήφισαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για απαγόρευση πυρηνικών και της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, για χωρισμό κράτους εκκλησίας, για απλή αναλογική κλπ. Βλέπε παρακάτω πίνακα:

Θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε τα διάφορα ΣΥΡΙΖΟτρολ, που τα ποστάρουν όλα αυτά, αν συνεχίζουν να πληρώνονται με την ανάρτηση ή έφτασαν πια την καριέρα τους ένα βήμα παραπάνω, στο μόνιμο μισθό (το τρολάρισμα στις μέρες μας είναι επάγγελμα).

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε αναλυτικά στο τι ψήφισε και τι όχι το ΚΚΕ στη βουλή, γιατί λένε ψέματα και για τα γεγονότα μέσα στη βουλή.

Αλλά το κύριο (κατά τη γνώμη μου πάντα) είναι άλλο.

Μ’ αυτή την τακτική, καλλιεργούν στον κόσμο τους τη λογική “όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας”. Μια λογική από την οποία ξεκινά ο φασισμός.
Την “επιστημονικοποίησε” ο Γκαίμπελς. Την υιοθέτησαν όλοι οι Αμερικάνοι πρόεδροι. Την απογείωσε η Αυριανή, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ με το “Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τους άλλους”. Και την ανασταίνει τώρα με “αριστερό” φιλί της ζωής ο Τσίπρας.

Λες και δεν έχει καμιά σημασία τι προτείνει όποιος λέει κάτι διαφορετικό από αυτούς. Ξεμπερδεύουν έτσι με τις λεπτομέρειες των… επιχειρημάτων. Ποιος τα χρειάζεται άλλωστε αυτά; Και ποιος άλλωστε μπορεί να τα απαντήσει;
Και το μόνο που έχει σημασία πια είναι… γιατί το ΚΚΕ (ή όποιος άλλος), δεν ψήφισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί ρε ΣΥΡΙΖΑΚΟ, αυτές οι προτάσεις σας είναι όλες αντιλαϊκές. Γιατί το ΚΚΕ έχει τις δικές του, βγαλμένες μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων, που τις έχετε καταψηφίσει όλες.
Γιατί αν το ΚΚΕ (υπόθεση ΣΥΡΙΖΟανοησίας) είχε ψηφίσει έστω και μία από αυτές, θα είχε να κάνει τότε μ’ εμάς τους φίλους του, τους οπαδούς του και τα μέλη του.
Γιατί στο “αριστεροχώρι” ολόκληρο, δεν περνά πια η μπογιά σας. Περάσατε σιγά σιγά και… με το σπαθί σας, στην οικογένεια των υπηρετών του ταξικού αντίπαλου. Οπότε τα περισσότερα από ό,τι προτείνετε, είναι πια κατά τεκμήριο και αποδεδειγμένα αυτό που πρέπει να αντιπαλέψουμε. Γι’ αυτό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: