Αγνό, ελληνικό μίσος και πώς να το αντιμετωπίσετε

Αν κανείς θέλει να δει μίσος, αγνό, καθαρό, αρκεί μόνο να κάνει μια βόλτα κάτω από ένα άρθρο κάποιου σάιτ που δημοσιεύει μια είδηση σχετικά με τους πρόσφυγες. Εδώ σας έχω μια περίληψη των όσων λέγονται από τους καθημερινούς ιεροκήρυκες της Αγάπης, γραμμένα με σωστή ορθογραφία ώστε να μην μπορούν να τα αποκωδικοποιήσουν οι φασίστες:

Μέρες που είναι, ο νους μου πάει στους ανθρώπους που ενσαρκώνουν το νόημα της πραγματικής χριστιανικής αγάπης, αυτούς που κάθε τους μέρα είναι η πραγμάτωση του λόγου του Ιησού. Ή και όχι.

Γιατί αν κανείς θέλει να δει μίσος, αγνό, καθαρό, αν θέλει να δει οργή και κακία που να ξεχειλίζει από το πληκτρολόγιο, αρκεί μόνο να κάνει μια βόλτα κάτω από ένα άρθρο κάποιου σάιτ όταν αυτό δημοσιεύει μια είδηση σχετικά με τους πρόσφυγες. Το έχω κάνει εγώ για εσάς, για να μη χαλάτε τα μάτια σας. Εδώ σας έχω μια περίληψη των όσων λέγονται από τους καθημερινούς ιεροκήρυκες της Αγάπης, γραμμένα με σωστή ορθογραφία ώστε να μην μπορούν να τα αποκωδικοποιήσουν οι φασίστες:

 • • Όποιος τους θέλει ας τους πάρει σπίτι του.

Αυτή η ατάκα δεν είναι καινούρια. Υπάρχει από τα χρόνια που η Χρυσή Αυγή υπήρχε μόνο στα περίπτερα ως εφημερίδα και στις εκπομπές του Χαρδαβέλλα εκπροσωπούμενη πότε από τον Μιχαλολιάκο και πότε από την αγανακτισμένη κάτοικο Αγίου Παντελεήμονα Θέμιδα Σκορδίλη. Όμως επειδή έχει αρχίσει να σαπίζει και να κουράζει και επειδή ζούμε και στην εποχή της τεχνολογίας οι σύγχρονοι φασίστες την αναβάθμισαν: «δείξε μας φώτο με αυτούς που έχεις στο σπίτι σου». Εντάξει, εδώ οι προφανείς απαντήσεις για κάποιον που θέλει να κάψει μερικά εγκεφαλικά κύτταρα απαντώντας τους είναι «εσύ πόσους Έλληνες πήρες σπίτι σου όταν έμειναν άστεγοι» και το πιο aggressive «γιατί στο δικό σου σπίτι μένουν;». Αλλά γενικά δε χρειάζεται να μιλήσεις σοβαρά μαζί τους.

 • • Αυτοί δεν είναι πρόσφυγες, έχουν smartphone.

Εδώ η λογική θα σήκωνε τα χέρια της ψηλά, αλλά υποθέτουμε ότι έχει ήδη πεθάνει όταν συνάντησε έναν φασίστα. Ο πρόσφυγας δεν μπορεί να έχει κινητό γιατί προφανώς οι βόμβες οι αληθινές πέφτουν μόνο σε σπίτια και κτίρια που μένουν άνθρωποι που δεν έχουν κινητά, αυτό όλοι το ξέρουν. Επίσης αν διώκεται κανείς εξαιτίας της θρησκείας του, της φυλής, της εθνικότητάς, του σεξουαλικού του προσανατολισμού ή των πολιτικών του πεποιθήσεων σιγά μην έχει κινητό, θα πρέπει να είναι πάμπτωχος. Ωστόσο, αν κανείς επιμένει να θέλει να απαντήσει σε αυτό το σχόλιο μπορεί να κάνει ένα δεύτερου επιπέδου inception που λέγαμε και στα ΜΚΔ όταν πρωθυπουργός ήταν ο Παπαδήμος. Πως; Απλά, απαντάς στον άλλον «φίλε, αν δεν είχε κινητό θα ήταν φτωχός, άρα μετανάστης, τελικά τι είναι μετανάστης ή πρόσφυγας;» και τον τσακίζεις. Καταρχάς όλοι αυτοί με το «φίλε» κάτι παθαίνουν, σαν τα σκυλιά του Παβλόφ. Το παίρνουν σοβαρά, νομίζουν ότι είστε στην ίδια κατεύθυνση. Μετά τον μπερδεύεις, δεν ξέρει τι να απαντήσει, λέει κάτι περίεργο που δε βγάζει νόημα, αλλά δεν έχει σημασία. Εσύ θα έχεις ήδη χαλάσει τον υπέροχο συνειρμό του.

 • • Στη χώρα τους θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό;

Συνήθως αυτό το διαβάζεις κάτω από κάποια είδηση που να αφορά σε γεγονότα ιδιαίτερα, όπως ας πούμε τη σύλληψη κάποιου για κλοπή ή κατοχή ναρκωτικών, ή την καταγγελία γυναίκας για ξυλοδαρμό από το σύζυγό της ή οτιδήποτε άλλο ο μέσος έλληνας φασίστας πιστεύει ότι δεν μπορεί να το κάνει εδώ ο ξένος. Εδώ λοιπόν, το απαύγασμα της φασιστικής σκέψης έρχεται να συνεισφέρει στην παγκόσμια διανόηση: Μπορούν στη χώρα τους οι άνθρωποι να διαδηλώνουν για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης; Όχι, ε τότε δεν θα το κάνουν ούτε εδώ. Αλλιώς τι το περάσαμε; Αν δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να διαμαρτύρεται στο Αφγανιστάν δεν θα το κάνει ούτε στην Ελλάδα. Μεμιάς κάνει την Ελλάδα Αφγανιστάν. Μπορείς να το επισημάνεις αυτό και να καταλήξεις ότι έτσι θα έχουν πράγματι αλλοιώσει τον πολιτισμό μας, αλλά δεν θα το καταλάβει. Επίσης αν περιμένεις πως λέγοντάς τους ότι επειδή στη χώρα τους δεν είχαν ελευθερία να κάνουν κάτι είναι ένας λόγος που αναγκάστηκαν να φύγουν, αυτοί θα το κατανοήσουν, κάνεις λάθος, απλά θα έχεις χάσεις κάποια δευτερόλεπτα από τη ζωή σου.

 • • Έχουν πόλεμο στο Αφγανιστάν;

Αυτά συνήθως γράφονται από σοβαρά περιστατικά, δηλαδή είτε «μανούλες του Facebook» είτε σοβαρά ψεκασμένοι που για φωτογραφία προφίλ έχουν προτομή του Μέγα Αλέξανδρου καλυμμένη από μια αρχαία ρήση που ούτε οι ίδιοι καταλαβαίνουν. Λογικά έχουν τελειώσει το δημοτικό αν και δεν φαίνεται κάτι τέτοιο από τον τρόπο που γράφουν. Είναι όμως έμπειροι και γνώστες, μύστες θα έλεγα, της ιστορίας, των διεθνών σχέσεων, της γεωπολιτικής. Έχουν δει βίντεο με τον Πούτιν να παλεύει με αρκούδες και ξέρουν. Βέβαια, μπορεί να πιστεύουν ότι η Αυστραλία είναι ήπειρος, η Λωζάνη κωμόπολη της Δυτικής Μακεδονίας, λίγο έξω από την Κοζάνη και ο Αττίλας παλιός συνδεσμίτης του Ολυμπιακού. Αλλά αυτά δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει ότι ξέρουν.

 • • Βάζουν ασπίδα τα παιδιά τους

Αυτή η κατηγορία τείνει να γίνει η αγαπημένη μου. Είναι σχετικά καινούρια. Όταν δηλαδή παρατηρήθηκε ότι εντάξει ρε παιδί μου, να τους μισούμε, αλλά τα καημένα τα παιδάκια τι φταίνε, έπρεπε να μπουν κι αυτά στο φάσμα της φασιστικής αγάπης. Έτσι, ψαγμένοι αναλυτές του διαδικτύου ανακάλυψαν ότι οι πρόσφυγες στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για να τους λυπηθούμε. Εγώ θα το πάω ένα βήμα παραπέρα. Δεν έχουν παιδιά, ηθοποιοί είναι που κάνουν τα παιδιά. Ή ολογράμματα που τα χειρίζονται από τα smartphone που έχουν. Εδώ, η ροή της σκέψης είναι η ακόλουθη: Καθόταν ένα ζευγάρι σε ένα χωριό της επαρχίας Γκαζνί του Αφγανιστάν. Και ένα απόγευμα λέει ο άντρας: «Λοιπόν γυναίκα, έχω το τέλειο σχέδιο για να μπούμε στην Ελλάδα. Θα κάνουμε ένα παιδί, θα περάσουμε Ιράν, Τουρκία, θα μπούμε σε βάρκα και αν επιβιώσουμε, θα βάλουμε μπροστά το παιδί μας για να μας λυπηθεί ο μπαρμπα- Μήτσος στη Θερμή της Λέσβου κι έτσι θα εισβάλουμε στην Ελλάδα, θα την εξισλαμίσουμε και θα μας πληρώσει ο Σόρρος. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα smartphone».

 • • Οι Έλληνες δεν πήγανε πουθενά παράνομα και δεν βίαζαν και δεν έκλεβαν

Αυτό έρχεται συνήθως ως απάντηση στο ότι πολλοί Έλληνες έχουν προσφυγική καταγωγή και πάρα πολλοί σκορπίστηκαν ως μετανάστες σε όλο τον κόσμο. Ξεπερνάμε τα προφανή, το ότι τους φώναζαν Τουρκόσπορους, την ΑΧΕΠΑ, τα πάντα. Τους απαντάμε με μια φωτογραφία της Καλομοίρας. Δεν έχει προφανή σκοπό αυτή η απάντηση, απλά τρολάρουμε.

 • • Τι δουλειά είχε εδώ;

Αυτό συνήθως το διαβάζεις κάτω από σχόλια για νεκρούς. Για παράδειγμα, πρόσφατα κάηκε ένα παιδί στη Μόρια. Πέθανε. Από κάτω, ελληναράδες αγαπησιάρηδες έγραφαν «τι δουλειά είχε εδώ, δε λυπάμαι καθόλου, για τα δικά μας τα παιδιά ποιος θα λυπηθεί κτλ.». Εντάξει, εδώ η σκατοψυχιά είναι τέτοια που δεν σηκώνει πλάκα. Αν όμως έχετε κάποιον άνθρωπο ο οποίος τα λέει ή τα πιστεύει αυτά καλό θα ήταν να κόψετε οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του άμεσα.

 • • Τους βάζουν τα ΜΚΟ και ο Σόρρος, έχουν σχέδιο

Αυτά τα λένε δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που έχουν δει μερικά βίντεο στο youtube και αυτοί που έχουν φίλους κάποιους που έχουν δει μερικά βίντεο στο youtube. Οι πρώτοι πιστεύουν λίγο πολύ ότι ο Σόρρος πλήρωσε μερικές ΜΚΟ να πάνε σε διάφορες χώρες να μαζέψουν μερικές χιλιάδες ανθρώπους για να τους φέρουν στην Ελλάδα για να την αλλοιώσουν. Έτσι, θα γίνει εφικτό αυτό που έλεγε ο Κίσσιντζερ, δηλαδή θα χάσει ο Έλληνας την ιστορία και την ταυτότητά του και τότε θα τον κυριεύσουν οι σκοτεινές δυνάμεις που θα εγκαταστήσουν την παγκόσμια κυβέρνηση, θα μας βάλουν τσιπάκι και θα χάσουμε τη θρησκεία μας. Οι δεύτεροι, οι φίλοι αυτών, απλά έχουν ακούσει μερικές από τις παραπάνω ιστορίες, έχουν λίγο μπερδευτεί ποιος είναι ο Σόρρος ποιος είναι ο Σώρρας, τι είναι τα ΜΚΟ, αλλά δίνουν κάθε χριστούγεννα πέντε ευρώ στο Χαμόγελο του Παιδιού ή στη ΜΚΟ της Εκκλησίας. Για αυτούς λοιπόν, οι ΜΚΟ είναι υπερδυνάμεις του κακού, μοχθηρές και καταχθόνιες που στα υπόγειά τους καταστρώνουν σχέδια εξόντωσης και φίμωσης του κυρ-Νίκου του μπακάλη από το Παγκράτι, του Στέλιου του ταρίφα και της κυρά Σούλας που πάει το εγγόνι της να κοινωνήσει στα κρυφά εν μέσω πανδημίας. Φιλική συμβουλή, μην προσπαθήσετε να πιάσετε σοβαρή κουβέντα με αυτούς για τις ΜΚΟ, το ρόλο τους και τα υπόλοιπα, γιατί γρήγορα η συζήτηση θα πάει στο ότι ο Kobe Bryant δολοφονήθηκε από Μασόνους για να χωνέψουμε τον covid και θα κάψετε πολλά εγκεφαλικά κύτταρα που θα σας χρειαστούν για αυτό που έρχεται.

 • • Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά αυτό είναι ρατσισμός για τους Έλληνες

Εδώ τι να πρωτοπείς; Καταρχάς όταν κάποιος αυτοπροσδιορίζεται ως κάτι που δεν είναι, λίγο βρώμα η δουλειά. «Δεν είμαι ρατσιστής». Ποιος σε είπε ρατσιστή ρε φιλαράκι; Εσύ, ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου είσαι. Αφού πρόπερσι έδωσες 30 σεντς σε έναν Πακιστανό που σου έξυσε την κουτσουλιά από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου που ήταν εκεί κολλημένη 3 μήνες. Άσε που ο πατέρας σου έπαιρνε πάντα Αλβανούς στα χωράφια, όχι για να τους δίνει το μισό μεροκάματο όπως λένε οι κακεντρεχείς, αλλά γιατί πραγματικά τους αγαπούσε κι έτσι έμαθες κι εσύ να συμβιώνεις με τη διαφορετικότητα. Και φυσικά δεν είσαι ρατσιστής. Δεν μισείς τους μουσουλμάνους. Άλλωστε γουστάρεις που ο άραβας σεντερφόρ που έφερε η προεδράρα το παστέλωσε στους αλλόθρησκους. Φυσικά δεν μισείς τους ξένους. Μισείς τους φτωχούς ξένους. Με τους πλούσιους, εσύ κι οι όμοιοι σου μια χαρά τα πάτε. Αν ο άνθρωπος είναι πλούσιος, ας είναι μαύρος, γκέι, μουσουλμάνος, κινέζος, χοντρός, κοντός. Θα τον πεις επενδυτή, σωτήρα, ευεργέτη. Αν όμως έχει έρθει με φουσκωτή βάρκα στη χώρα σου φυσικά είναι παράνομος και πρέπει –το λιγότερο- να απελαθεί. Άλλωστε αν ήσουν ρατσιστής θα ζητούσες να τον πνίξουν στη θάλασσα ή να τον πυροβολήσουν στον Έβρο. Αλλά είπαμε, δεν είσαι εσύ ρατσιστής, αλλά σε πνίγει το δίκαιο και με αυτά που κάνουν θα σε κάνουν ρατσιστή, άλλωστε αυτό που γίνεται είναι ρατσισμός για τους Έλληνες. Ποιο; Το ότι ας πούμε παίρνουν οι πρόσφυγες 90 ευρώ το μήνα και το φιλαράκι σου που είναι άνεργος δεν παίρνει να πούμε. Εννοείται πως έχεις δίκιο. «Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα ζούνε σε προνομιακή κατάσταση ενώ οι Έλληνες πεινάνε. Στη Μόρια ζούνε στη χλιδή, μακάρι να είχανε φιλαράκι και οι Έλληνες τέτοια μεταχείριση. Το φαγητό που τους ταΐζουμε, είναι ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων, έχω ένα φιλαράκι εγώ που δουλεύει εκεί και μου τα λέει και αυτοί ούτε να το φτύσουν, δεν τους αρέσει να πούμε το φαγητό που τους δίνουμε. Τον Έλληνα τον θυμούνται οι πολιτικοί κάθε τέσσερα χρόνια» είπε κι έκανε λάικ σε αποκαλυπτικό βιντεάκι της Ομάδας Αλήθειας της ΝΔ.

 • • Αυτοί είναι βρωμιάρηδες, δεν πλένονται

Είπε ο ελληναράς ο οποίος έπρεπε να φτάσει 37 χρονών, να έχει μολυνθεί ο μισός πλανήτης από ιό για να μάθει να πλένει τα χέρια του. Αυτός που μόλις το 2019 έμαθε ότι όταν το σκυλί σου κάνει τα κακάκια του πρέπει να τα μαζέψεις για να τα πετάξεις. Ότι είναι γενικά καλό να μην πετάς τα σκουπίδια σου όπου να ‘ναι. Ότι μετά το γυμναστήριο κάνουμε μπάνιο, δεν βάζουμε απλά αποσμητικό. Ότι αν πας για πικ-νικ, μην αφήνεις τα σκουπίδια σου εκεί. Το ίδιο ισχύει και για τις παραλίες. Επίσης, υπάρχει αυτή η μαγική ανακάλυψη που λέγεται οδοντόβουρτσα. Τα δοντάκια μας τα πλένουμε κάθε μέρα. Ναι, ακόμα και μετά τα 15 μας. Βέβαια, η τραγική ειρωνεία είναι ότι αυτά γράφονται από ανθρώπους που αν στύψεις το μαλλί τους θα βγάλει σησαμέλαιο σε πληκτρολόγια, που αν τα γυρίζεις ανάποδα θα βρεις 17.5 γραμμάρια Καρέλια καπνό, 1,5 κιλό σουσάμι, τρίχες από διάφορα μέρη του σώματος, τον τάφο του μέγα αλέξανδρου, και ένα καπάκι από τάπερ της μαμάς.

 • • Μας βιάζουν τις γυναίκες, βεβηλώνουν τις εκκλησίες μας

Το αστείο με αυτό είναι ότι δεν υπάρχει κανένα περιστατικό στο οποίο να στηρίζονται αυτά. Δηλαδή δεν είναι ότι ξύπνησε ο φασίστας, μπήκε στο διαδίκτυο, διάβασε στο oloioielinessemiaselidateleiagrthaumastiko.gr ότι πράγματι κάποιος πρόσφυγας βίασε μια Ελληνίδα ή ότι κατούρησε ας πούμε στο ιερό ενός ναού. Αυτά τα γράφουν κάτω από άσχετα άρθρα. Για παράδειγμα η είδηση είναι ότι έφτασαν 53 άτομα στη Σκάλα Συκαμιάς. Ξεκινάει κάποιος: «ΓΙΡΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΟ!1!». Απαντάει ο άλλος: «ΠΟΥ ΝΑΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΗΡΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝΟΥΝ ΕΔΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΑΙ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ». Και έρχεται και ο τρίτος, με ξεκολλημένο το Caps Lock: «ετση ειναι αδερφε θα μας κανουν να μη μπορουμε να λεμε οτη ημαστε εληνες. τα παιδια μας στα σχολεια θα μαθενουν το κορανι. τι περιμενουμαι να μας βιασουν τις γιναικες για να αντιδρασουμε. Ψευτες πολιτικη». Και πιάνει το δικό μας το τσακαλάκι το «να μας βιάσουν τις γυναίκες» και έχοντας ακούσει κάπου ότι όσο πιο μεγάλο το ψέμα τόσο πιο πολύ το πιστεύουν, το κάνει κόπι-πέιστ όπου βρει, μέχρι και σε σχόλιο κάτω από συνταγή μαγειρικής για το πώς θα φτιάξεις ψωμί χωρίς ζύμωμα.

Και για να τελειώνουμε, μας χωρίζει με αυτούς μια άβυσσος που δε γεφυρώνεται. Δεν είναι απλά ιδεολογικές διαφωνίες, είναι κάτι πολύ βαθύτερο. Είναι δυστυχώς στενάχωρο ότι είναι πολλοί αυτοί που σκέφτονται και λειτουργούν έτσι. Καθόλου παρήγορο. Καθόλου αισιόδοξο. Όμως, εκτός από το γέλιο που καμιά φορά σου προκαλεί αυτή η κατάσταση, είναι χρήσιμη γιατί βοηθάει να δημιουργηθούν αντισώματα απέναντι στον ιό του φασισμού. Άλλωστε η φασιστική επιθετικότητα έχει αυξηθεί τελευταία, με κυβερνητικές πλάτες. Οπότε καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι τον φασισμό τον τσακίζεις, δεν τον εξανθρωπίζεις, δεν συνομιλείς μαζί του, δεν τον καλοπιάνεις. Τον τσακίζεις…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

 • Ο/Η Stamatis Solanakis λέει:

  ρε φίλε πως άντεξες και τα θυμήθηκες αυτά; Τέτοια αναδρομή δεν αντέχω να την κάνω. Αν και τα βλέπει κάνεις μπροστά του καθημερινά, η φυσική αυτοάμυνα του οργανισμού, τα διαγράφει για λόγους επιβίωσης του ίδιου του μυαλού. Συγχαρητήρια πάντως για το άρθρο.

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: