«Λέγε ο ένας λέγε ο άλλος μεγαλώνει η ζωή…» – Την Κυριακή στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ τα μουσικά παραμύθια του Θάνου Μικρούτσικου και της Μαρίας Παπαγιάννη

Ένα παραμύθι της Μαρίας Παπαγιάννη και μουσικές και τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου από το έργο τους “Λέγε ο ένας, λέγε ο άλλος”, στην εκπομπή “Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά” στον 9,58fm ΕΡΤ3.

“Λέγε ο ένας λέγε ο άλλος μεγαλώνει η ζωή/ Δώσε ο ένας δώσε ο άλλος ταξιδεύουμε μαζί”

Η Μαρία Παπαγιάννη έγραψε τα παραμύθια, έγραψε τα λόγια. Ο Θάνος Μικρούτσικος έγραψε τα τραγούδια και τις μουσικές, αλλά μπήκε και σε ενα ρόλο, εκείνον του κάπτεν Τζίμη.
Ο Πέτρος Χριστούλιας έκανε την εικονογράφηση και τραγούδησαν ο Mίλτος Πασχαλίδης, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Άννα Λινάρδου, ο Ηλίας Μπενέτος και ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος.

Τον Μάιο του 2018 η “Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά” είχε δεχτεί ένα πολύτιμο δώρο. Ένα από τα τρία παραμύθια αυτής της δουλειάς, “Το αίνιγμα του Τρουλ”, το ηχογράφησαν, ειδικά για την εκπομπή ο Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Παπαγιάννη. Αυτό το παραμύθι όπως το μοναδικά το διάβασαν/αφηγήθηκαν οι δημιουργοί του και ακούστηκε από την εκπομπή σήμερα Παρασκευή 3 Γενάρη, και θα ακουστεί σε επανάληψη την Κυριακή 5 Γενάρη, 9:00-10:00. Μαζί θα ακούσουμε και σε επαναληψη μια μικρή συνέντευξη με την Μαρία Παπαγιάννη για την δουλειά τους αυτή. Και μαζί και τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου από το “Λέγε ο ένας, λέγε ο άλλος” (βιβλίο και cd – Cobalt music) καθώς και άλλα δικά του μουσικά θέματα, κείμενα, τραγούδια.

Διαδικτυακή ακρόαση: webradio.ert.gr/958fm

Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά” στον 9,58fm ΕΡΤ3
κάθε Παρασκευή 10:00-11:00
και σε επανάληψη την Κυριακή 9:00-10:00
επιμέλεια-παρουσίαση: Αναστασία Γρηγοριάδου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: