Θέατρο τη Δευτέρα: Τραγούδια Θεάτρου

Δημοφιλείς ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου και τραγουδιστές ερμηνεύουν τραγούδια και μιλούν για θεατρικές παραστάσεις και… τραγούδια.

Μια διαφορετική «παράσταση» προβάλλει αυτή τη φορά η στήλη. Πρόκειται για εκπομπή-αφιέρωμα σε τραγούδια του θεάτρου με την ορχήστρα του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Κατσαρού και τη συμμετοχή πολλών ηθοποιών του θεάτρου.

Στην εκπομπή προβάλλονται αποσπάσματα από θεατρικές παραστάσεις, ενώ δημοφιλείς ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου και τραγουδιστές ερμηνεύουν και μιλούν για τις θεατρικές παραστάσεις και τα τραγούδια.

Θέατρο τη Δευτέρα: Τραγούδια Θεάτρου

Θέατρο τη Δευτέρα: Τραγούδια Θεάτρου

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μάρθα Βούρτση, Σπεράντζα Βρανά, Δέσπω Διαμαντίδου, Εύα Κοταμανίδου, Γιώργος Μούτσιος, Ζωή Φυτούση. Παίρνουν μέρος οι  τραγουδιστές: Μαίρη Λίντα, Τζίμης Μακούλης, Πένυ Ξενάκη, Λάκης Χαλκιάς.

Η εκπομπή προβλήθηκε από την ΕΤ1 στα πλαίσια της τηλεοπτικής σειράς «Το θέατρο της Δευτέρας».

Δείτε την εκπομπή πατώντας (“κλικ”) στην εικόνα:

Η Κατιούσα αγαπάει το θέατρο και προβάλλει κάθε Δευτέρα από τις σελίδες της μια σειρά από ξεχωριστά έργα που βρίσκονται «αποθηκευμένα» στο πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ, καθώς και άλλες παραστάσεις.

Για πολλά χρόνια «Το θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν από την κρατική ΕΡΤ αποτελούσε μια όαση πολιτισμού στο άνυδρο τηλεοπτικό (και όχι μόνο) τοπίο της εποχής, που καθήλωνε κάθε βδομάδα μπροστά στους δέκτες τους χιλιάδες τηλεθεατές.

Οι μεγαλύτεροι συγγραφείς του κόσμου, αλλά και πολλοί νεότεροι, Έλληνες και ξένοι, έργα του κλασικού και νεότερου ρεπερτορίου, δοσμένα από σημαντικούς θεατράνθρωπους κι ερμηνευμένα από μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς που γέννησε αυτός ο τόπος, πέρασαν από τις ασπρόμαυρες και στη συνέχεια έγχρωμες οθόνες των τηλεοράσεων κι έφεραν κοντά στο θέατρο έναν κόσμο που δεν του δινόταν άλλου τύπου κίνητρα (ούτε λόγος για την απαραίτητη παιδεία…), για να προσεγγίσει, να απολαύσει και ν’ αγαπήσει τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης.

Δείτε εδώ όλες τις παραστάσεις του “Θεάτρου τη Δευτέρα”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: