Γιώργος Μεράντζας – Ο Άλκης Αλκαίος συναντά τον Κώστα Καρυωτάκη στην Πρέβεζα

Άλκης Αλκαίος, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Μεράντζας «συναντιούνται» στην Πρέβεζα.

Από την Προκυμαία της Πρέβεζας ως την Άνοιξη της Πάργας…

Ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης έζησε για ένα μικρό διάστημα στην Πρέβεζα, όπου έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο στιχουργός και ποιητής Άλκης Αλκαίος κίνησε για το «τελευταίο ταξίδι», στην αγαπημένη του Πάργα, τον Δεκέμβρη του 2012.

Άλκης Αλκαίος και Κώστας Καρυωτάκης «πρωτοσυναντήθηκαν» όταν μαθητής ο πρώτος  παρουσίασε ένα δοκίμιο για το έργο του ποιητή της «Πρέβεζας».

Σπουδαίος ερμηνευτής ο Γιώργος Μεράντζας και μια από τις σεμνότερες παρουσίες των μουσικών πραγμάτων στη χώρα μας, ξεχωρίζει όχι μόνο για το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής του, αλλά και για την αισθητική του και τις επιλογές του, και υπηρετεί το καλό τραγούδι με μια συνέπεια και ευαισθησία που ξαφνιάζει στην εποχή μας.

Γιώργος Μεράντζας – Ο Άλκης Αλκαίος συναντά τον Κώστα Καρυωτάκη στην Πρέβεζα

Γιώργος Μεράντζας – Ο Άλκης Αλκαίος συναντά τον Κώστα Καρυωτάκη στην Πρέβεζα

Την Τετάρτη 17 του Ιούλη, στις 8:30 το βράδυ, στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων Πρέβεζας, ο  Κώστας Καρυωτάκης θα συναντήσει τον  Άλκη Αλκαίο.

Για αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα «συνάντηση» θα μιλήσει ο δημοσιογράφος – ερευνητής, Σπύρος Αραβανής, ενώ ο Γιώργος Μεράντζας και μια εξαιρετική μουσική ομάδα θα τραγουδήσουν για το κοινό μελοποιημένα ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη και του Άλκη Αλκαίου.

Μαζί με τον Γιώργο Μεράντζα, δυο νεότεροι άξιοι τραγουδιστές, η Ασπασία Στρατηγού και ο Βασίλης Προδρόμου, και μια ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων μουσικών και συνθετών: Ο Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν, ο Δημήτρης Σίντος στο πιάνο, μπάσο, ο Γιώργος Προδρόμου στις κιθάρες, μπαγλαμά, μπουζούκι, ο Θάνος Τσελεμπής στα κρουστά, ο Φώτης Σιώτας στο βιολί, και η Δέσποινα Σπανού στο τσέλο.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: