«Μας τρέμουν όταν αποφασίζουμε να πάρουμε το δρόμο του Αγώνα» – Ελένη Γερασιμίδου και Νατάσσα Μποφίλιου στο πλευρό των εργατών της COSCO

“Να παλεύουμε μέχρι την μέρα που στην πλάτη του, στην πλάτη κάθε εργάτη, κάθε αδικημένου ανθρώπου κανένα αδηφάγο τέρας δε θα μπορεί να κερδοσκοπεί πια.”

Η ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου εκφράζουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργατών της COSCO, που οργανώνουν μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις μετά το εργατικό δυστύχημα της περασμένης Δευτέρας.

Μηνύματα των δημοφιλών καλλιτέχνιδων δημοσιεύτηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από την Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ):

“Μήνυμα συμπαράστασης από την τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου:

«Σε έναν κόσμο που περνάει στο ντούκου ο διαμελισμός ενός ανθρώπου, που ήταν νέος, που είχε οικογένεια και αγαπημένους, που θα ‘πρεπε να έχει τη ζωή του για να ανθίζει και να ευτυχεί και όχι για να δουλεύει σαν σκλάβος, κατάκοπος για ένα κομμάτι ψωμί, οφείλουμε όλοι εμείς να παλεύουμε!

Να παλεύουμε μέχρι την μέρα που στην πλάτη του, στην πλάτη κάθε εργάτη, κάθε αδικημένου ανθρώπου κανένα αδηφάγο τέρας δε θα μπορεί να κερδοσκοπεί πια.

Κανένας άλλος Δημήτρης.

Καμία άλλη.

Κανένας άλλος».

Μήνυμα συμπαράστασης από την ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου:

«Το Μήνυμα στη Ράδα

Στα αγκυροβόλια των κολασμένων, των ταπεινών και καταφρονεμένων, όπου το “έντιμο αίμα ζητάει…”, το μήνυμα των εργαζόμενων στην COSCO μας καλεί: “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ”.

Και το μήνυμα δεν είναι μόνο για τη ράδα του λιμανιού του Πειραιά. Είναι για όλους εμάς τους δυνατούς, εμάς που μας τρέμουν όταν αποφασίζουμε να πάρουμε το δρόμο του Αγώνα.

Τρέμουν την Αλληλεγγύη, την συμπαράσταση των συνδικάτων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από τις Γυναίκες, τους Γιατρούς -μακρύς ο κατάλογος- τα μηνύματα από το εξωτερικό… “και άλλοι πίσω ακολουθούν…” για να γίνει… “Μεγάλο ποτάμι η οργή του Λαού”.

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά! Δύναμη κι Αγώνα!».”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: