Κινηματογραφικό αντάρτικο από ερασιτέχνες μικρομηκάδες

Η Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms ιδρύθηκε το 2006 από τους Δήμο κ Axel Καπόγιαννη και τον Θάνο Καρβούνη. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραγωγών είναι η 100% ερασιτεχνική προσέγγιση, κρατώντας πάντα το κόστος στα 0€.

Η Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms ιδρύθηκε το 2006 από τους Δήμο κ Axel Καπόγιαννη και τον Θάνο Καρβούνη. Από τότε μέχρι σήμερα έχει υπογράψει την παραγωγή σε 9 ταινίες μικρού μήκους, μία μεσαίου, σε videoclips, videoart κ διάφορα spots. Τα έργα της ομάδας κινούνται κυρίως μέσω internet και youtube, ωστόσο έχουν προβληθεί σε πληθώρα κινηματογραφικών κ πολιτικών / πολιτιστικών φεστιβάλ, σε εργατικές λέσχες, σε στέκια κ καταλήψεις.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραγωγών είναι η 100% ερασιτεχνική προσέγγιση, κρατώντας πάντα το κόστος στα 0€. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως κανένα από τα μέλη της συμμορίας δεν έχει σπουδάσει κινηματογράφο, ποτέ δεν αγοράστηκε ειδικός εξοπλισμός κ πως η όλη προσπάθεια έχει βασιστεί σε μελέτη μέσω internet, σπασμένα προγράμματα κ φυσικά άφθονο πειραματισμό.

Website
FB page
Youtube playlist

5 FUN FACTS για την Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms

  1. Η μικρού μήκους ταινία της “Καφέ στην Μπενάκη” βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση στο φεστιβάλ Θεσσαλονικής Thess Short Festival το 2009 καθώς συμπεριλήφθηκε στις 5 καλύτερες ελληνικές ταινίες του φεστιβάλ.

  2. Εμπορικότερη δουλειά της με βάση τα youtube views είναι το προεκλογικό spot του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ στις Βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη 2015. Το σποτ ξεπέρασε τις 180.000 views

  3. Μουσική σε projects της έχουν γράψει κατά καιρούς οι Magic De Spell, Κώστας Παρίσης (Υπόγεια Ρεύματα), Σπύρος Γραμμένος, Μαρία Λούκα, Bob Katsionis (Firewind, Nightfall), Λύσανδρος Φαληρέας (Ιμάμ Μπαϊλντί) κ.ά.

  4. Αν και ουσιαστικά κινείται σε underground μονοπάτια, αφιερώματα της έχουν γίνει σε πιο mainstream μέσα όπως CNN Greece, LIFO, SOUL, TVXS, Επίκαιρα, Ελευθεροτυπία, στα ραδιόφωνα των Alpha 9.89, ΣΚΑΪ, Αθήνα 9.84 κ.ά. Για την ιστορία, ευγενική πόρτα έχει ρίξει στο δελτίο ειδήσεων του Antenna και στο Zougla.gr.

  5. Σύντομα αναμένεται να βγει online η τελευταία της ταινία μικρού μήκους “Αύριο έντεκα”, η οποία έχει προβληθεί μόνο στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου με αφορμή τα 10 χρόνια της συμμορίας και στον ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΟΚΤΑΝΑ σε βραδιά ταινιών μικρού μήκους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: