Η Κατιούσα προτείνει: “Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του”, του Ντάλτον Τράμπο

Η ταινία είναι εξαιρετικά δυνατή, επιβλητική και ταυτόχρονα ψύχραιμη και ρεαλιστική. Ο Dalton Trumbo επέλεξε, όχι τυχαία, να διασκευάσει την ομώνυμη νουβέλα του τα χρόνια του Βιετνάμ και να γίνει έτσι ένα από τα πιο κλασικά φιλμ, που αν τα έχεις δει τα ξαναβλέπεις κι αν όχι επιβάλλεται να τα δεις.

Η Κατιούσα προτείνει το αντιπολεμικό δράμα, του Ντάλτον Τράμπο.

Ο Τζο Μπόναμ, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, τραυματίζεται σοβαρά κατά τη διάρκεια του Α` Παγκοσμίου Πολέμου από μια οβίδα. Έχοντας χάσει στον πόλεμο τα άκρα του, την όραση και την ακοή του ο Τζο μεταφέρεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί εκτιμούν ότι δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.

Τους φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμος για πειραματόζωο για αυτό και τον διατηρούν ζωντανό σε μια σκοτεινή γωνιά του νοσοκομείου.

Εκείνος αρχίζει ξαφνικά να αισθάνεται, να ονειρεύεται και να θυμάται, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις της επιστήμης. Ο μοναδικός σκοπός που του έχει απομείνει, αυτός των αναμνήσεων και των οραμάτων, κυριαρχείται από στιγμές που έζησε και την αγωνιώδη προσπάθεια να συνειδητοποιήσει την κατάστασή του και να ζητήσει βοήθεια από εκείνους που τον φροντίζουν.

Η ταινία είναι εξαιρετικά δυνατή, επιβλητική και ταυτόχρονα ψύχραιμη και ρεαλιστική. Ο Dalton Trumbo επέλεξε, όχι τυχαία, να διασκευάσει την ομώνυμη νουβέλα του τα χρόνια του Βιετνάμ και να γίνει έτσι ένα από τα πιο κλασικά φιλμ, που αν τα έχεις δει τα ξαναβλέπεις κι αν όχι επιβάλλεται να τα δεις.

Δείτε τη εδώ:

Σκηνοθεσία: Ντάλτον Τράμπο

Πρωταγωνιστούν: Τίμοθι Μπότομς, Τζέισον Ρόμπαρντς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Νταϊάν Βαρσί

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

13 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: