Η Κατιούσα προτείνει: “Το αριστερό μου πόδι”

Με μια ερμηνεία, που συγκλόνισε το κοινό, ο Ντάνιελ Ντέι Λούις μετέφερε μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες τη δύναμη ψυχής του Κρίστι, ενός παραπληγικού παιδιού, που θέλοντας να ξεφύγει από το περιθώριο στο οποίο η “αρτιμελής” κοινωνία τον είχε κατατάξει, έπιασε με “το αριστερό του πόδι” το πινέλο και ζωγράφισε την ελπίδα, με το μόνο μέλος του σώματός του, που μπορούσε να ελέγχει.

Η Κατιούσα προτείνει για απόψε, το συγκλονιστικό ντεμπούτο του Ιρλανδού σκηνοθέτη  Τζιμ Σέρινταν, “Το αριστερό μου πόδι”. Η ταινία βραβεύθηκε το 1990 με δύο Όσκαρ, ένα εκ των οποίων ήταν αυτό του Α’ ανδρικού ρόλου κι  ανήκε επάξια στον Ντάνιελ Ντέι Λούις, που υποδύεται τον Κρίστι Μπράουν, μέλος της “Διεθνούς Ενωσης Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το στόμα και το πόδι”.

Με μια ερμηνεία, που συγκλόνισε τότε το κοινό, ο Ντάνιελ Ντέι Λούις μετέφερε μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες τη δύναμη ψυχής του Κρίστι, ενός παραπληγικού παιδιού, που θέλοντας να ξεφύγει από το περιθώριο στο οποίο η “αρτιμελής” κοινωνία τον είχε κατατάξει, έπιασε με “το αριστερό του πόδι” το πινέλο και ζωγράφισε την ελπίδα, με το μόνο μέλος του σώματός του, που μπορούσε να ελέγχει.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Ιρλανδού συγγραφέα και ζωγράφου Κρίστι Μπράουν,  ο οποίος πέθανε σε ηλικία 49 ετών, επτά χρόνια πριν από την προβολή της ταινίας.

Δείτε την ταινία εδώ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

9 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: