«Καινούργιος Ουρανός» – Στη Μύρινα το ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες στον ΔΣΕ

Με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου και τα 76 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο  «Καινούργιος Ουρανός: Οι γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας»

Με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, αλλά και από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου του 1942, μιας από τις κορυφαίες πράξεις του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού μας κατά της ιταλικής – γερμανικής – βουλγάρικης κατοχής, καθώς και τα 76 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, (ΔΣΕ) και την έναρξη της κορυφαίας στιγμής της ταξικής πάλης στη χώρα μας, η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο  «Καινούργιος Ουρανός : Οι γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας», Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στη Μύρινα στο κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ.

  Η εκδήλωση αυτή είναι συνέχεια προηγούμενων εκδηλώσεων στην προσπάθεια που κάνουμε για να φωτίσουμε ακόμα καλύτερα την Ιστορία της πάλης του λαού μας την περίοδο της Αντίστασης για την Απελευθέρωση και την ταξική αναμέτρηση που ακολούθησε.

  Η ιστορία της δεκαετίας του 1940 διδάσκει ότι ο αγώνας ενάντια στην ξένη κατοχή και το φασισμό, μπορεί να είναι αποφασιστικός και νικηφόρος, μόνο όταν συνδέεται με την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας. Στηριγμένος στην ιστορική πείρα ο λαός χρειάζεται να αποκτήσει εμπιστοσύνη και δύναμη στην πάλη του για το δίκιο και τη νίκη. Να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, για να χαράξει το δικό του δρόμο για μια κοινωνία που θα είναι αφέντης του πλούτου που παράγει, για μια κοινωνία πραγματικής λαϊκής ευημερίας, για τη δική του εξουσία, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό, που αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη, την αλληλεγγύη, την αμοιβαία επωφελή συνεργασία των λαών σε όλα τα πεδία. 

ΤΕ Λήμνου ΚΚΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: