1972-2022: Οι αριστουργηματικές «Μέρες του ’36» του Θόδωρου Αγγελόπουλου αποκλειστικά στο STUDIO new star art cinema

Το 1972 ο Θόδωρος Αγγελόπουλος σκηνοθετεί τη βραβευμένη ταινία «Μέρες του ’36». 50 χρόνια μετά, σε επετειακή επανέκδοση από τη NEW STAR, σε συνεργασία με την οικογένεια του μεγάλου σκηνοθέτη, η ταινία προβάλλεται αποκλειστικά στο STUDIO new star art cinema

Το 1972 ο Θόδωρος Αγγελόπουλος σκηνοθετεί τη βραβευμένη ταινία «Μέρες του ’36». 50 χρόνια μετά, σε επετειακή επανέκδοση από τη NEW STAR, σε συνεργασία με την οικογένεια  του μεγάλου σκηνοθέτη, η ταινία θα προβάλλεται αποκλειστικά στο STUDIO new star art cinema, από την 1η Δεκέμβρη 2022.

Βραβείο σκηνοθεσίας και φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1972

Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Fipresci) στο Φόρουμ του Βερολίνου 1972

Δείτε το trailer:

Η ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου “Μέρες του ’36” γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας και συγκεκριμένα το 1972. Είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του και εντάσσεται μαζί με τον “Θίασο” και τους “Κυνηγούς” στην τριλογία της ιστορίας.

Σε μια πλατεία γεμάτη κόσμο δολοφονείται ένας συνδικαλιστής. Οι υποψίες στρέφονται στον Σοφιανό, έναν πρώην συνεργάτη της αστυνομίας που έχει πέσει σε δυσμένεια. Ο Σοφιανός, απελπισμένος, κρατάει όμηρο στο κελί του, έναν βουλευτή και απειλεί να τον σκοτώσει, αν δεν ελευθερωθεί. Είμαστε στις παραμονές εκλογών του 1936, και η κυβέρνηση Μεταξά, που μόλις στέκεται όρθια, βρίσκεται σε μια πολύ λεπτή θέση: Aν αντισταθεί στον εκβιασμό του Σοφιανού, προκαλώντας το θάνατο του βουλευτή, θα χάσει τη στήριξη της Δεξιάς, και αν υποκύψει στον εκβιασμό θα χάσει τη στήριξη του Κέντρου. Το ποια τάξη αποκαταστάθηκε τελικά, το φανερώνει ξεκάθαρα η σκηνή της εκτέλεσης των διαδηλωτών που κλείνει την ταινία.

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Σενάριο: Θόδωρος Αγγελόπουλος, Πέτρος Μάρκαρης
Θανάσης Βαλτινός, Στρατής Καρράς

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Παύλου, Πέτρος Μάρκαρης, Χρήστος Καλαβρούζος, Πέτρος Ζαρκάδης, Χριστόφορος Κ. Νέζερ, Θάνος Γραμμένος, Βασίλης Τσάγκλος, Γιάννης Κανδήλας, Χριστόφορος Χειμάρας, Πέτρος Χοϊδάς, Τάκης Δουκάκος, Κώστας Σφήκας, Θανάσης Βαλτινός, Γιώργος Κυρίτσης, Τούλα Σταθοπούλου, Έρικα Δαροπούλου, Αλέξης Μπούμπης, Γιώργος Τσιφός, Γιάννης Σμαραγδής, Λάμπρος Παπαδημητράκης, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Κυριάκος Κατριβάνος, Κώστας Μανδήλας, Στάθης Στακιάς, Νικόλαος Χατζηγεωργίου, Κ. Ιμπροχώρη, Α. Ζερβού, Αλέκος Αργυρίου, Γιάννης Πανταζόπουλος, Βαγγέλης Καζάν, Πάνος Κοκκινόπουλος, Γιώργος Σίβρης, Τέλης Σαμαντάς, Ιάκωβος Παϊρίδης.

Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης

Μοντάζ: Βασίλης Συρόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Μικές Καραπιπέρης

Παραγωγή: Γιώργος Παπαλιός

Διάρκεια: 100’

Γλώσσα: Ελληνικά

Από 1 Δεκέμβρη 2022 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο STUDIO new star art cinema

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: