«Να εξασφαλίσω ότι κανείς δεν θα μπορεί να πει “δεν γνώριζα”…» – Αφιέρωμα στον Γιάννη Μπεχράκη απόψε στο Kontra Channel

Ένα αφιέρωμα μνήμης στον αξέχαστο κορυφαίο φωτοειδησεογράφο Γιάννη Μπεχράκη, από τον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο και την συχνότητα του τηλεοπτικού καναλιού KONTRA, με αφορμή τα 5 χρόνια από τον πρόωρο θάνατό του.

Ένα αφιέρωμα μνήμης στον αξέχαστο κορυφαίο φωτοειδησεογράφο Γιάννη Μπεχράκη, θα παρουσιαστεί απόψε στις 22:00 από την συχνότητα του τηλεοπτικού καναλιού KONTRA, με αφορμή τα 5 χρόνια από τον θάνατό του.

Ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος μαζί «με φίλους και συναδέλφους που συμπορεύθηκαν και κάλυψαν μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα του πλανήτη», θυμούνται και συζητούν για τον βραβευμένο με Πούλιτζερ Έλληνα φωτορεπόρτερ που έφυγε πρόωρα από τη ζωή (μόλις στα 59 του χρόνια), νικημένος από τον καρκίνο, στις 2 του Μάρτη 2019.

«Οι φωτογραφίες μου δεν είναι τέχνη. Είναι η ωμή αλήθεια εκείνων που έχασαν την αθωότητά τους» έλεγε ο Γιάννης Μπεχράκης…

Είχε γεννηθεί το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο.

Εργάστηκε ως φωτογράφος στην Αθήνα τη διετία 1985 – 1986. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το πρακτορείο «Ρόιτερς» στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στη Λιβύη το Γενάρη του 1989.

Στην πολύχρονη διαδρομή του κάλυψε μεγάλα και συνταρακτικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, όπως πολέμους και μεγάλα πολιτικά γεγονότα. Ήταν ο επικεφαλής της ομάδας του πρακτορείου «Ρόιτερς» που έλαβε το Βραβείο Πούλιτζερ το 2016, για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης.

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά μετά τη βράβευσή του: «Η αποστολή μου είναι να εξασφαλίσω ότι κανείς δεν θα μπορεί να πει “δεν γνώριζα”»…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: