Οργανωμένες επισκέψεις στην έκθεση χαρακτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας

Αξίζει να την επισκεφθείτε και αξίζει δυο φορές να συμμετάσχετε σε μια οργανωμένη ξενάγηση από το Επιμελητήριο.

Η έκθεση χαρακτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) με τίτλο «Χαρακτική – Από την προϊστορία στην Ελλάδα του σήμερα» είναι πραγματικά μια υπέροχη έκθεση. Και έχει αγκαλιαστεί από τοπικούς φορείς, συλλόγους και στέκια. Αξίζει να την επισκεφθείτε και αξίζει δυο φορές να συμμετάσχετε σε μια οργανωμένη ξενάγηση από το Επιμελητήριο.

Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Ταύρος).

Ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων “Η Αναγέννηση” διοργανώνει δύο επισκέψεις με ξενάγηση. Οι επισκέψεις του Συλλόγου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στις 18:00μμ και την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι και όποια/όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να επικοινωνήσει με το Σύλλογο για να το δηλώσει είτε στο email ([email protected]) του Συλλόγου, είτε στον messenger του facebook είτε στο τηλέφωνο 698 397 5194 .

Επίσης, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων-Κυψέλης “Καίτη Πανοπούλου” θα επισκεφθεί την έκθεση την Κυριακή 20.2.2022 στις 12:00 το μεσημέρι. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 6974 868 736. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Η είσοδος στην έκθεση όπως και η οργανωμένη ξενάγηση είναι δωρεάν για όλες τις παραπάνω επισκέψεις.

Λίγα Λόγια για την έκθεση

Σκοπός της έκθεσης είναι να γίνει γνωστή η σημασία της χάραξης στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Μέσα από τα σπάνια εκθέματα που παρουσιάζονται, μπορεί να κατανοηθεί η ίδια η πορεία των ανθρώπινων κοινωνιών. Η Εύα Μελά, πρόεδρος του ΕΕΤΕ, αναφέρει σχετικά με την έκθεση: Η έκθεση δομήθηκε χρονολογικά. Ο θεατής θα έρθει πρώτα σε επαφή με τα προϊστορικά έργα, με βραχοχαράξεις από την αρχαία Κίνα και από σπήλαια της Γαλλίας. Παράλληλα θα μπορεί να παρακολουθεί ένα βίντεο με μία σημερινή επεξεργασία σύγχρονων καλλιτεχνών, πάνω στις βραχοχαράξεις. Θα περάσει από έργα της ελληνικής αρχαιότητας, σπαράγματα, χαράγματα σε επιγραφές και αγγεία. Θα δει χαρακτικά έργα ξένων περιηγητών στην Ελλάδα και χαλκογραφίες του Αγίου Όρους, θα περάσει στην ευρωπαϊκή χαρακτική και μετά θα δει ενδεικτικά έργα του 19ου και του 20ού αιώνα, σημαντικούς Ευρωπαίους καλλιτέχνες (όπως τον Τουλούζ Λωτρέκ, τον Ανρί Ματίς, τον Μαρκ Σαγκάλ, τον Ζωρζ Μπρακ, τον Φερνάν Λεζέ, τον Πάμπλο Πικάσο, τον Χουάν Μιρό και άλλους). Επίσης θα δει κάποια έργα ιαπωνικής τέχνης του 19ου αιώνα που επηρέασαν την ευρωπαϊκή χαρακτική. Θα περάσει στην ελληνική χαρακτική από το 1885 ως το 2000: Έργα ζωγράφων – χαρακτών που δεν ζουν πια και που το έργο τους ήταν σημαντικό για τον 20ό αιώνα στη χώρα μας. Στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη χαρακτική της Αντίστασης που σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα δημιουργήθηκαν πολύ σημαντικά έργα. Η έκθεση ολοκληρώνεται με 222 έργα σύγχρονων καλλιτεχνών του τόπου μας. Παρουσιάζονται όλες οι παραδοσιακές τεχνικές της χαρακτικής (ξυλογραφία, λιθογραφία, χαλκογραφία, μεταξοτυπία, μεικτές τεχνικές) και φτάνουμε στη σημερινή εποχή όπου πλέον η εξέλιξη της τεχνολογίας φέρνει τη Χαρακτική στην ψηφιακή εποχή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: