Μαρία Κομνηνάκα: Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει γενικευμένη λογοκρισία στο διαδίκτυο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη γενικευμένη λογοκρισία στο διαδίκτυο θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ και σε μία καθόλου τυχαία χρονική συγκυρία, με το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας «σχετικά με την πρόληψη της διάδοσης του τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο».

Τη γενικευμένη λογοκρισία στο διαδίκτυο θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ και σε μία καθόλου τυχαία χρονική συγκυρία, με το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας «σχετικά με την πρόληψη της διάδοσης του τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου του υπ. Δικαιοσύνης, το οποίο το ΚΚΕ θα καταψηφίσει επί της αρχής.

Κατήγγειλε τη σπουδή της κυβέρνησης να περάσει το σχέδιο νόμου και σημείωσε πως πρόκειται για ένα ακόμα νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή και τη φίμωση της ελευθερίας έκφρασης, αξιοποιώντας την – πολλαπλά χρήσιμη για την ΕΕ – έννοια λάστιχο της τρομοκρατίας. «Αξιοποιείται προκειμένου να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του κράτους να φιμώσει κάθε φωνή που δεν συμβιβάζεται με τη φρίκη του πολέμου και καταδικάζει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τη στήριξη των συμμάχων του ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ» σημείωσε.

Κατήγγειλε ακόμα την κυβέρνηση που θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μπροστά στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και το μακελειό στη Μ. Ανατολή με την αποστολή φρεγατών, την παραχώρηση αεροδρομίων στους ΝΑΤΟικούς, τις διευκολύνσεις στο Ισραήλ, εκθέτοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους και καθιστώντας την Ελλάδα στόχο αντιποίνων. «Αυτά εμπλέκουν τη χώρα μας και όχι οι μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης του ελληνικού προς τον Παλαιστινιακό λαό, που φαίνεται ν’ ανησυχούν την κυβέρνηση και την αστική τάξη της χώρας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την καταδίκη του ΚΚΕ στην προσαγωγή του νεαρού Παλαιστίνιου που σήκωσε τις δύο σημαίες, ελληνική και παλαιστινιακή, σε ένδειξη αλληλεγγύης στη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, και μάλιστα με το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα και την αιτιολογία ότι «η ενέργεια αυτή εκθέτει το ελληνικό κράτος και διαταράσσει τις σχέσεις των δύο κρατών». Ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι για το λαϊκό κίνημα, αυτές οι ενέργειες, τόνισε η Μ. Κομνηνάκα, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της στηλίτευσε τη σιωπή των άλλων κομμάτων, παρότι υπάρχει απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το 2015 για την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Επανέλαβε ότι στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ, η έννοια τρομοκρατία είναι μία ομπρέλα όπου τσουβαλιάζονται διάφορες δράσεις και χωράει από τζιχαντιστές, κομμουνιστές, μέχρι φασίστες.

Υπενθύμισε ότι στα επίσημα έγγραφα της ΕΕ, τα κράτη-μέλη καλούνται να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο του ριζοσπαστισμού λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα, ενώ οι λαϊκές διαδηλώσεις αναφέρονται ως ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους.

Τόνισε πως στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, λαμβάνονται μέτρα σε βάρος του λαϊκού – εργατικού κινήματος, ενώ στο ένα τρίτο των χωρών της ΕΕ διώκονται οι κομμουνιστές και τα κομμουνιστικά σύμβολα.

Με την ενσωμάτωση της συγκεκριμένης Οδηγίας, θα αναβαθμιστούν οι μηχανισμοί ελέγχου του διαδικτύου, θα ληφθούν νέα μέτρα εποπτείας και τελικά περιορισμού του περιεχομένου διαφόρων αναρτήσεων.

Έφερε ως παράδειγμα το facebook που απέκλεισε διαφημίσεις σε μήνυμα φορέα στην Ηλιούπολη για τη διεξαγωγή συναυλίας υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου καθώς και τον αποκλεισμό τραγουδιών με ταξικό περιεχόμενο. Στο ίδιο αντιδραστικό πλαίσιο, πρόσθεσε, ήταν και οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπ. Παιδείας που κατηγόρησε για αντισημιτισμό τους εκπαιδευτικούς που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη 14 Νοέμβρη σε δύο συνεδριάσεις, το πρωί και το μεσημέρι, με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και τη συζήτηση κατ’ άρθρον, αντίστοιχα, καθώς και το πρωί της Τετάρτης για να εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη.

Δείτε το βίντεο:

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: