«Στον αέρα» το ξενόγλωσσο κανάλι του ΚΚΕ στο YouTube

Ξεκίνησε να λειτουργεί ξενόγλωσσο κανάλι του ΚΚΕ στο YouTube – Σε ποιες γλώσσες και τι προβάλλει

Πολλοί φίλοι του portal 902.gr έχουν φίλους στο εξωτερικό, που ενδιαφέρονται να μάθουν για την κατάσταση στην Ελλάδα, τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Πρέπει να έχουν, λοιπόν, υπόψη τους πως πριν λίγο διάστημα ξεκίνησε να λειτουργεί ξενόγλωσσο κανάλι του ΚΚΕ στο YouTube στη διεύθυνση https://www.youtube.com/@intern_kke

Στο κανάλι αυτό υπάρχουν 3 κατηγορίες βίντεο:

1. Σύντομα βίντεο από δράσεις του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του εργατικού και λαϊκού κινήματος της Ελλάδας, που αναδημοσιεύονται από το ειδησεογραφικό κανάλι του ΚΚΕ στο YouTube.

Οι τίτλοι είναι στα αγγλικά, ενώ το περιεχόμενο αυτούσιο, χωρίς μεταγλώττιση, αν και σε κάποια από αυτά υπάρχουν στα «περισσότερα» οι σύνδεσμοι που παραπέμπουν στις ξενόγλωσσες ιστοσελίδες του ΚΚΕ με περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα γεγονότα στα αγγλικά, ρωσικά, ισπανικά, αραβικά, γερμανικά και πιθανόν και σε άλλες γλώσσες.

2. Υπάρχουν βίντεο στην κατηγορία «Ανάλυση», που είναι περισσότερα λεπτά και αφορούν την προσέγγιση του ΚΚΕ γύρω από σύνθετα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα. Σε αυτά μπορούν να ενεργοποιηθούν οι υπότιτλοι, που κυρίως είναι στα αγγλικά, και κάποια στα ρωσικά και ισπανικά. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή μπορείτε να βρείτε:

Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της ΚΟΑ στο Σύνταγμα (στα αγγλικά, ρωσικά).

Τα αποσπάσματα από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν των 100 χρόνων από το θάνατο του Β.Ι. Λένιν (στα αγγλικά, ρωσικά).

Οπτικοποιημένη την ομιλία του ΚΚΕ στην Συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης στην Κωνσταντινούπολη στις παραμονές της 2ης επετείου του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία (στα αγγλικά, ρωσικά, ισπανικά).

Βίντεο της ΚΝΕ για την Παλαιστίνη, δύο βίντεο για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, που αφορούν τις αιτίες και την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα του πολέμου, βίντεο για τη δολοφονία του αντιφασίστα τραγουδιστή Π. Φύσσα (στα αγγλικά).

3. Βίντεο που αφορούν ιστορικά ζητήματα. Εδώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν βίντεο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ:

Για την εξέγερση του Νοέμβρη 1973 ενάντια στη χούντα (στα αγγλικά)

Για την Παρισινή Κομμούνα (στα αγγλικά)

Για το Τείχος του Βερολίνου (στα αγγλικά)

Για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ (στα αγγλικά και ρωσικά)

Για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης (στα ρωσικά)

Τα παραπάνω βίντεο υπάρχουν και στα επίσημα κανάλια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπου υπάρχουν και άλλα βίντεο στα ελληνικά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: