17 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι – Συναυλία με το συγκρότημα “Υπεραστικοί” στην πλατεία Δημαρχείου

Το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι, με τη λειτουργία και τις δράσεις του επιδιώκει να κρατήσει ζωντανή στη συλλογική μνήμη, να προβάλει και να αναδείξει την σπουδαία αγωνιστική ιστορία του λαού του Περιστερίου και των γύρω περιοχών της Δυτικής Αθήνας.

Το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι συμπλήρωσε πριν λίγες μέρες 17 χρόνια ύπαρξης. Δημιουργήθηκε και λειτουργεί έως και σήμερα χάρη στην προσφορά και εθελοντική δουλειά των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών της περιοχής, καθώς και ευρύτερα ανθρώπων που συγκινούνται από το έπος της Εθνικής Αντίστασης. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλει να γίνει στον κομμουνιστή εκπαιδευτικό Θοδωρή Αυγέρο, στυλοβάτη, πρωτεργάτη και ψυχή του Μουσείου, που έδινε όλες του τις δυνάμεις για την ζωντανή λειτουργία του Μουσείου, αλλά και να γίνει όσο πιο πλατιά και γνωστή στον λαό της περιοχής η δράση του.

Όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο και την αυλή του Μουσείου έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος συζητήσεων, προβολών και άλλων εκδηλώσεων. Το Μουσείο έχει υποδεχθεί δεκάδες σχολεία και άλλα γκρουπ για ομαδικές ξεναγήσεις. Έχει πάντα τις πόρτες του ανοιχτές σε σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς που θέλουν να πραγματοποιήσουν κάποια εκδήλωση στους χώρους του.

Το Μουσείο με τη λειτουργία και τις δράσεις του επιδιώκει να κρατήσει ζωντανή στη συλλογική μνήμη, να προβάλει και να αναδείξει την σπουδαία αγωνιστική ιστορία του λαού του Περιστερίου και των γύρω περιοχών της Δυτικής Αθήνας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 17 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι, το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Περιστερίου καθώς και Μαζικοί Φορείς και Σωματεία της περιοχής θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 30/3 στις 19.00 συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι. Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα “Υπεραστικοί”.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του Παραρτήματος Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής ενάντια στην τοποθέτηση περιπτέρου (!) ακριβώς μπροστά από την είσοδο του Μουσείου! Καταδικάζουν την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης του δήμου Περιστερίου, εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του Μουσείου και απόκρυψης της Ιστορίας της πόλης.

Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου | Άγνοια (!) των νόμων επικαλείται η δημοτική αρχή Παχατουρίδη μετά την ιστορική ασέβεια

Ακολουθεί το ψήφισμα καταγγελίας της Διοίκησης Παχατουρίδη, να προχωρήσει στην τοποθέτηση (μετεγκατάσταση) περιπτέρου μπροστά από την πρόσοψη του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι.

Καταγγελία – Ψήφισμα για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου 

Χωρίς στοιχειώδη σεβασμό στην ιστορική μνήμη και στην αγωνιστική ιστορία του περιστεριώτικου λαού και με σαθρά επιχειρήματα, η Διοίκηση του Δήμου στήνει στην είσοδο του Μουσείου ένα περίπτερο, κρύβοντάς το, αποκόβοντας το Μουσείο από τον πεζόδρομο, εμποδίζοντας τη λειτουργία του και την επικοινωνία του με το λαό.  

Η στάση της Διοίκησης του Δήμου προκαλεί οργή και αγανάκτηση! 

Προσπαθούν να εξαφανίσουν το Μουσείο, στο οποίο στεγάζεται η αγωνιστική Ιστορία του περιστεριώτικου λαού, τους αγωνιστές και τα θύματα του Μπλόκου του Λόφου, τους νεκρούς των μαχών της Παλιάς Αγοράς και του Ελαιώνα, πλήθος μαχητών που έπεσαν μαχόμενοι για τα δίκια του περιστεριώτικου λαού! Αυτές οι ηρωικές μορφές που στεγάζονται στο Μουσείο, διδάσκουν στάση ζωής και εμπνέουν γιατί πάνω απ’ όλα έβαλαν την αξιοπρέπεια και το χρέος απέναντι στο λαό. Ο εκτελεσμένος λαϊκός Δήμαρχος Περιστερίου Ευγένης Χαραλαμπίδης, η ηρωική ΕΠΟΝίτισσα Άννα Παρλιάρου, οι αλύγιστοι εργάτες του Κάρβουνου και του “Λαναρά”. 

Εκεί στεγάζονται όσοι στάθηκαν μπροστάρηδες στον αγώνα, δίνοντας τη μεγαλύτερη προσφορά, τη ζωή τους … Αυτούς αντιμάχεται συνειδητά η Διοίκηση του Δήμου. 

Με περίσσιο θράσος ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 90 χρόνια του Δήμου εξαφανίζοντας (!) το πιο εμβληματικό στοιχείο της ιστορίας της, το μοναδικό της Μουσείο, την ίδια της την Ιστορία. “Ντρέπεται και η ντροπή” με τη στάση της Διοίκησης Παχατουρίδη. Δεν αντέχουν τη λαμπερή αγωνιστική ιστορία του Περιστερίου και του λαού του! Τη φοβούνται γιατί εμπνέει, οδηγεί, προβάλλει αγωνιστικά πρότυπα και καλλιεργεί στάση ζωής. 

Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η αθλιότητα της Διοίκησης Παχατουρίδη. 

Να μετακινήσει τώρα το περίπτερο από την είσοδο του Μουσείου. 

ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Παράρτημα Περιστερίου

Μέχρι στιγμής το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι έχει λάβει ψηφίσματα ενάντια στην ντροπιαστική ενέργεια της δημοτικής αρχής από:

– Ένωση Γονέων Περιστερίου,

– ΔΣ του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Περιστερίου (μέλος ΟΓΕ),

– Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας    Αττικής,

– Παράρτημα Δυτικών του κλαδικού Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ),

– Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων,

– Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων,

– Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού.

– ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου,

– ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσων

– Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.Α.Ν.),

– ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας.

– Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, Αιγάλεω – Αγ. Βαρβάρας – Χαϊδαρίου, Ιλίου- Πετρούπολης – Αγ. Αναργύρων Καματερού, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και περιχώρων παραρτήματα Περιστερίου, Αιγάλεω -Αγ. Βαρβάρας – Χαϊδαρίου, Ιλίου – Πετρούπολης – Αγ. Αναργύρων Καματερού,

– Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Μαγνησίας,

– Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής,

– Π.Ο.ΣΥ.Τ.Α. Παράρτημα Περιστερίου,

– Σύλλογο Εκπαιδευτικών Περιστερίου Έλλη Αλεξίου,

– A ́ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής,

Ακόμα, την κίνηση της δημοτικής αρχής καταδικάζουν με σχετικά ψηφίσματα τα τοπικά παραρτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε.): Ν. Ηρακλείου, Ζωγράφου, Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης – Υμηττού, Μοσχάτου – Ταύρου, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Λαυρίου, Παιανίας – Γέρακα – Παλλήνης, Μαρκόπουλου – Πόρτο Ράφτη – Κορωπίου, Ραφήνας

Συνεχίζονται οι δηλώσεις καταδίκης της προσπάθειας αφανισμού του μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Παράλληλα, την προσπάθεια αφανισμού του Μουσείου καταδικάζουν με δημόσια τοποθέτησή τους προσωπικότητες γνωστές του τόπου, για τη δράση τους στα κοινά, τη συμβολή τους στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, επιστήμονες κλπ, ενώ χιλιάδες είναι ήδη οι υπογραφές που έχουν μαζευτεί από πολίτες του Περιστερίου και όχι μόνο.

Στα πλαίσια συνέχισης των πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της σημασίας του, το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι καλεί τον καθένα να συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή υιοθετώντας το σχετικό ψήφισμα (περισσότερα δείτε εδώ: www.facebook.com/mouseioperisteri).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: