Τι κακό μας έκανε ποτέ η Νέα Δημοκρατία;

Μετά τις εκλογές της 21ης Μάη, είχαμε ήδη μια γερή επανάληψη των βασικών λόγων για τους οποίους κάποιοι αγάπησαν και κάποιοι μίσησαν τη Νέα Δημοκρατία.

Στην καταπληκτική ταινία των Monty Python, Η ζωή του Μπράιαν, (μια ταινία, μα τι ταινία… που λέει κι ο Σφυροδρέπανος) έχει μια σκηνή όπου μια από τις πολλές οργανώσεις έχει μαζευτεί να κάνει προπαγανδιστική δουλειά εναντίον των Ρωμαίων, ξεκινώντας από το ερώτημα “τι έκαναν ποτέ οι Ρωμαίοι για εμάς;”. Είναι όμως τόσα πολλά αυτά που είχαν κάνει οι Ρωμαίοι που το επιχείρημα δεν δουλεύει πολύ καλά.

Μετά τις εκλογές της 21ης Μάη, είχαμε ήδη μια γερή επανάληψη των βασικών λόγων για τους οποίους κάποιοι αγάπησαν και κάποιοι μίσησαν τη Νέα Δημοκρατία. Είναι τόσοι πολλοί, που η σκηνή των Monty Python ήρθε και στρογγυλοκάθισε στο μυαλό μου, με το χιούμορ της μάλλον σαν ξόρκι της θλίψης και σίγουρα σαν δόρυ της οργής.

@ Τα Τέμπη χτύπησαν ξανά σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Στο Πέραμα, ένας νεκρός εργάτης και δύο τραυματίες από το νέο εργοδοτικό έγκλημα, μια φτηνή δολοφονία, αν αναλογιστεί κανείς ότι το εξάρτημα που κόστισε τη ζωή στο 47χρονο παλικάρι έκανε 10-20 ευρώ. Στη Λάρισα ένα άλλο παλικάρι 28 χρονών έχασε τη ζωή του κάνοντας γύρες μέσα στο ασθενοφόρο γιατί δεν υπήρχε ένα μηχάνημα ή μια αίθουσα. Στη Θεσσαλονίκη μια εργαζόμενη τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων, ενώ ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά στο εργοστάσιο της Demo (φάρμακο). Οι εργάτες απαντούν με απεργίες και κινητοποιήσεις, καταγγελίες από όλα τα σωματεία με ταξικό προσανατολισμό, ενώ όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ είναι στο πόδι.

@ Άλλο ένα ναυάγιο ξεριζωμένων έγινε στη Μύκονο με επτά γυναίκες και δύο άνδρες να ανασύρονται νεκροί, ενώ ως σήμερα έχουν διασωθεί μόλις δύο άνδρες και αγνοούνται άλλοι έξι, από τους 17 επιβαίνοντες.

@ Στην Καλαμιά Κοζάνης, το κράτος σε αγαστή συνεργασία με την εταιρεία έδειξε το σκληρό του πρόσωπο απέναντι στους κατοίκους που η ζωή τους πρέπει να μαυρίσει για τα “πράσινα” κέρδη. Συλληφθέντες, ξύλο, προπηλακισμοί, τα γνωστά. Το μόνο ξεχωριστό είναι αυτή η Τίνα η Κουζιάκη, η νέα (από κάθε άποψη) βουλευτής του νομού Κοζάνης με το ΚΚΕ που, είχε δεν είχε ορκιστεί, μπήκε μπροστά στον αγώνα των κατοίκων, στην αλληλεγγύη στους συλληφθέντες και φυσικά στη δημοσιοποίηση του ζητήματος.

@ Οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα, ακόμα και με τραγελαφικές προεκτάσεις, αφού κάποιος μπορεί να πεταχθεί στο δρόμο χωρίς να χρωστάει ούτε ένα ευρώ, επειδή η ιδιοκτησία του ακινήτου πέρασε σε fund. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ποιος μπήκε πάλι μπροστά για να σωθούν τα σπίτια και τα μικρομάγαζα του κοσμάκη. Οι ίδιοι που έμπαιναν και πριν και που θα μπουν και μετά.

@ Η Τράπεζα Θεμάτων κατέρρευσε πριν ακόμα λειτουργήσει με αποτέλεσμα την αγωνία και την ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών, οι οποίοι μάλιστα είναι ενάντια σε αυτή την αντιεκπαιδευτική διαδικασία και στους νέους ταξικούς φραγμούς στη γνώση, όπως ενάντια είναι και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα. Μπροστάρηδες και εδώ οι κομμουνιστές στην οργάνωση της αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη βουλή.

@ Με αφορμή τα παραπάνω, γεμίσαμε ταυτόχρονα ψέματα, αποσιώπηση και αντιστροφή της πραγματικότητας από κυβερνητικούς και τα παπαγαλάκια τους. Ότι φταίει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ότι δεχθήκαμε επίθεση από εξωγήινους, ότι οι εργάτες στο Πέραμα είναι χαρούμενοι, παρά την απώλεια του συναδέλφου τους. Η ουσιαστική και πλήρης πληροφόρηση έρχεται από τους λογαριασμούς και τα μέσα του ΚΚΕ και των φίλων του.

@ Στην Κρήτη, ξενοδόχος-τσιφλικάς έβαλε ποινική ρήτρα 5000 ευρώ στους κολίγους – ξενοδοχοϋπαλλήλους του, σε περίπτωση που τους πέρναγε από το μυαλό να παραιτηθούν. Απέναντί του βρήκε το ταξικό Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ.

@ Προαναγγέλθηκε νέα φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες από τη Νέα Δημοκρατία, στα χνάρια του Κατρούγκαλου (έχουν τόσο κοινό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που αν γίνει μεταγραφή του πρώην πλατειακού στη γαλάζια πολυκατοικία δεν θα εκπλήξει κανέναν).

@ Άλλος ένας κρίκος προστέθηκε στη μακρά αλυσίδα της διαφθοράς και της μαφίας που γιγαντώνεται στην Ελλάδα, με τη υπόθεση των πέντε αστυνομικών στην Αλεξανδρούπολη.

@ Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τη δράση των παιδοβιαστών της 12χρονης στον Κολωνό, θυμίζοντάς μας ότι το μεγαλύτερο και πιο βαθύ μέρος του κυκλώματος είναι στο σκοτάδι.

Για να μην παραπέσει, αυτά όλα έγιναν τις τελευταίες 2-3 μέρες και σίγουρα μετά τις εκλογές και εντός της προεκλογικής περιόδου! Είναι δηλαδή, το καλύτερο (ή το πιο συγκρατημένο) δυνατό πρόσωπο που μπορεί να δείξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και φανταστείτε ότι, μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση-τέρας που θα προκύψει, θα έρθει να εισπράξει από το λαό ένα βαρύ κονδύλι, όπως δείξαμε στο προηγούμενο σημείωμα. Με τέτοιους ρυθμούς, μάλλον έπρεπε η Νέα Δημοκρατία να κάνει τις εκλογές ακόμα νωρίτερα. Και μη μου πει κανείς ότι υπήρχαν προθεσμίες ή πανελλαδικές εξετάσεις που έπρεπε να σεβαστεί, γιατί θα γελάει ο κόσμος σε 140 χώρες!!!

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους που εσείς που διαβάζετε ανήκετε (ελπίζουμε) σε αυτούς που μίσησαν τη ΝΔ, κάποιοι άλλοι την αγάπησαν: εφοπλιστές και ιδιοκτήτες ναυπηγείων, μέτοχοι και μεγαλοστελέχη των 150 εισηγμένων που σημείωσαν ρεκόρ κερδών πέρσι, εκπρόσωποι των funds, ξενοδόχοι-τσιφλικάδες του τουρισμού, καναλάρχες και παπαγάλοι αυτών, το ΝΑΤΟ, η Πρεσβεία, η Κομισιόν, η ΕΚΤ, μεγαλοφροντιστηριούχοι και αρπαχτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης και υγείας, κοινοί μαφιόζοι και παιδεραστές, φασίστες όλων των αποχρώσεων του μαύρου και φυσικά το μεγαλύτερο μέρος του αδελφάτου της Εκκλησίας. Κι από κοντά τους, όσοι πιστεύουν ότι θα ευνοηθούν σαν κολαούζοι, οι (πολύ) πιστοί, οι (πολύ) φοβισμένοι, οι (πολύ) εξαρτημένοι και, δυστυχώς, οι (πολύ) εξαθλιωμένοι.

Μετά από όλα αυτά, η σκηνή των Monty Python αποκτάει δικαίως τους παρακάτω ελληνικούς υπότιτλους*.

– Η Νέα Δημοκρατία μας έδωσε επιδόματα. Και όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στους πατεράδες μας, και στους πατεράδες των πατεράδων μας.

– Και στους πατεράδες των πατεράδων των πατεράδων μας.

– Ναι…

– Και στους πατεράδες των πατεράδων των πατεράδων των πατεράδων μας

– Εντάξει φτάνει, θα χαθεί το νόημα. Και τι κακό μας έκανε ποτέ η Νέα Δημοκρατία σε αντάλλαγμα;

— παύση —-

– Τις πυρκαγιές;

– Ναι, ναι, μας το έκανε αυτό, είναι αλήθεια…

– Και τα νοσοκομεία.

– Α, ναι, τα νοσοκομεία. Έκλεισε τα νοσοκομεία, πεθαίνουμε στο δρόμο, με πανδημία ή χωρίς. Θυμάσαι που πήγε να κλείσει ακόμα και το Παίδων στην Πεντέλη;

– Εντάξει, θα δεχτώ ότι οι πυρκαγιές και το σύστημα υγείας είναι δύο πράγματα που ωφέλησαν το κεφάλαιο και όχι το λαό…

– …και τα εργασιακά…

– Προφανώς τα εργασιακά, τα εργασιακά δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε, έτσι δεν είναι; Αλλά εκτός από τις πυρκαγιές, το σύστημα υγείας και τα εργασιακά…

– Το χρέος;

– Πληθωρισμός;

– Εκπαίδευση!

– Ναι, ναι, εντάξει, το δέχομαι…

– Και ανελευθερία…

– Ναι, αυτό είναι σίγουρα κάτι που η Νέα Δημοκρατία μας έκανε…

– Τα Τέμπη

– Και ανασφάλεια στους δρόμους τη νύχτα (και τη μέρα).

– Ας το αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια, είναι οι μόνοι που θα μπορούσαν να φέρουν τόση ανασφάλεια και ανελευθερία σε ένα μέρος σαν κι αυτό

– Εντάξει, αλλά εκτός από τις πυρκαγιές, το σύστημα υγείας, τα εργασιακά, τον πληθωρισμό, το χρέος, τη διάλυση της εκπαίδευσης, τα Τέμπη, την ανελευθερία και την ανασφάλεια στην καθημερινή ζωή, τι κακό μας έκανε ποτέ η Νέα Δημοκρατία;

—- παύση —-

– Μας έμπλεξε στον πόλεμο…

– Ω, “μας έμπλεξε στον πόλεμο”!!! Σκάσε επιτέλους!!!!

*Θα μπορούσαν να μπουν άλλα (ή και άλλα) ζητήματα, όμως προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε τη δομή του διαλόγου. Δεν έχει και τόση σημασία άλλωστε…

** Φωτογραφία εξωφύλλου, πηγή: Stringer / SOOC, Τρίτη 30 Μαΐου 2023, Διαμαρτυρία Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Περάματος, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: