Ραχήλ Μακρή. 5 φορές που η επιστήμη σήκωσε τα χέρια ψηλά

Μετά την επικράτηση Τσίπρα δυστυχώς το αντιμνημονιακό κίνημα έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα και πολιτικοί επιπέδου και δράσεων Ραχήλ θα βγαίνουν πολύ πιο δύσκολα στον αφρό. Ας τιμήσουμε λοιπόν μία από τις καλύτερες του είδους για αυτό ακριβώς που είναι. Ένα τελειωμένο δημαγωγικό εθνίκι.

Η Ραχήλ η Μακρή, ώριμο τέκνο και αντιπροσωπευτικό δείγμα του αντιμνημονιακού μπλοκ, εισέβαλε στην πολιτική ζωή του τόπου στις εκλογές του 2012, όταν και εξελέγη βουλευτής Πτολεμαΐδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Έπειτα, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόλαβε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ (όπου και διετέλεσε βουλευτής του), τη Λαϊκή Ενότητα αλλά και την Πλεύση Ελευθερίας μέχρι που αποφάσισε να ηγηθεί του δικού της πολιτικού φορέα που τιτλοφορείται, όπως όλοι θα ξέρετε, με το όνομα Μέτωπο Νίκης όπου αργά η γρήγορα θα σαρώσει τους Εθνοπροδότες  – Γερμανοτσολιάδες – Τσολάκογλου και θα τους κρεμάσει στο Γουδί. Κι αν υπάρχει έστω κι ένας που δεν πιστεύει στην δυναμική του Μετώπου ας τον ενημερώσουμε ότι σε αυτό συμμετέχει και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδος.  

H Ραχήλ σύμφωνα με αρκετούς παλαιοντολόγους ανήκει στο γένος homo antimnimoniakus antigenitsarakus που το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι ότι αν και εμφανίστηκε χιλιάδες χρόνια μετά τον πρόγονο του homo erectus έχει σημαντικά μικρότερη χωρητικότητα εγκεφάλου. Ένα θαύμα της εξέλιξης θα έλεγε κανείς. Το γένος αυτό ευδοκίμησε ιδιαίτερα την περίοδο 2010-15 ενώ μετά τον Σεπτέμβρη του 15 απειλείται με εξαφάνιση. Αυτή εδώ είναι μία προσπάθεια να διασωθούν εις στο διηνεκές οι αγαπημένες στιγμές μίας εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του γένους αυτού. Οι στιγμές εκείνες που σε έκαναν να γελάσεις αλλά μέσα σου έκλαιγες με αυτά που έβλεπες και ήθελες να σβήσεις την πίκρα με ένα γερό χτύπημα του κεφαλιού σου στον τοίχο. Είναι οι στιγμές που η πολιτική επιστήμη είναι πολύ λίγη να δώσει απαντήσεις. Είναι οι στιγμές που η Ραχήλ Μακρή έσπασε κάθε γραφικόμετρο που βρέθηκε στο διάβα της. Και την ευχαριστούμε -ή και όχι. 

Νο 5. Τι σταυρό κουβαλάω. 

Ο συγκεκριμένος σταυρός που θεωρείται υπεύθυνος για 112 περιστατικά κύφωσης μόνο τον περασμένο χρόνο φορέθηκε από τη Ραχήλ στην τελευταία της μέρα στο Κίνημα του Πάνου Καμμένου, λίγο πριν διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Πιθανόν να είναι και η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας πείστηκε ολοκληρωτικά να πει “αυτήνε την εθέλω” και να την συμπεριλάβει στα Εθνοσωτήρια ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ένα χρόνο μετά. Γιατί ναι, όλοι αντιμνημονιακοί ήμασταν τότε και κάναμε μέτωπο, αλλά είμαστε και Χριστιανοί Ορθόδοξοι πάνω από όλα και όσο πιο μεγάλος ο σταυρός τόσο καλύτερα.  

Νο 4 Το τατουάζ

«Πήγα στον καλύτερο που κάνει τατουάζ, στο Κολωνάκι. Και όταν μου είπαν ότι έκανε τατουάζ και στον Σισέ, του Παναθηναϊκού πήγα αμέσως. Ήθελα κάτι σπαρτιάτικο. Στην αρχή σκέφτηκα μια ασπίδα, αλλά μου άρεσε καλύτερα η περικεφαλαία του Λεωνίδα: “Κτύπα αυτή” του είπα “μόνο που θέλω να μου βάλεις και ένα Λ πάνω της, το σήμα του Λεωνίδα”. “Κυρία μου, δεν είχαν Λ στην περικεφαλαία οι Σπαρτιάτες” μου είπε ο υπεύθυνος. “Ε, τότε βάλε ένα εσύ”. Και το έκανε. Πονούσα φρικτά επί τρεις ημέρες, αλλά άξιζε τον κόπο”. 

Μα το Χριστό το παραπάνω απόσπασμα είναι copy paste δηλώσεων Ραχήλ. Δεν πείραξα τίποτα. 

Νο 3.  Τα διόδια. 

Στο συγκεκριμένο δρώμενο έχουμε αντιμνημονιακή ενότητα στη δράση. Διότι να ανοίξεις την μπάρα προφανώς δεν είναι αρκετά εντυπωσιακό, ούτε πρωτότυπο αλλά να καβαλήσεις την μπάρα είναι ασύγκριτα καλύτερο φωτογραφικό στιγμιότυπο και πιάνει πιο πολλά likes στο Facebook.  Εξ αριστερών ο Τζάκ Σπάροου, ο πρόεδρος Πειρατών Ελλάδας, κεντρικιά η Ραχήλ και δεξιά η Αυγή Βουτσινά, βασικό στέλεχος του κινήματος. Όσοι αναρωτιέστε ποια είναι η Αυγή Βουτσινά, γελάω με την άγνοια σας. Αλλά επειδή το κείμενο έχει και διδακτικό χαρακτήρα, ας πληροφορήσουμε τους λίγους αδαείς ότι μιλάμε για την “ακτιβίστρια” που στο παρελθόν είχε πετάξει την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ στο ενεργητικό της έχει, μεταξύ άλλων, και διαμαρτυρία εντός του Κοινοβουλίου με λευκό μπλουζάκι και handmade μήνυμα “Βρωμάτε προδότες”. Enough said. 

Νο. 2. Οι Γερμανοτσολιάδες 

Ίσως από τα πιο αγαπημένα μου στιγμιότυπα. Ίσως. Καταρχάς εδώ η Ραχήλ παίζει μπαλίτσα εκτός έδρας αλλά δεν πτοείται ουδόλως. Μεταφερόμαστε στο Ναύπλιο όπου υπάρχει κάποιου  είδους Συνέδριο με την συμμετοχή του Γερμανού Χοακίμ Φούχτελ  υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Διοργανώνεται διαμαρτυρία από τις Εθνικοαπελευθερωτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις ΕΠΑΜ-ΛΑΕ (μέλος της τελευταίας η Ραχήλ τότε) και κόντρα στα γραφειοκρατικά παζάρια των από πάνω (Λαφαζάνη-Καζάκη) με τον επικεφαλής της αστυνομίας η Ραχήλ επιλέγει τη δράση και σε ένα εκπληκτικό σολάρισμα απευθύνεται σε κάποιους που τόλμησαν να την κοιτάξουν. Μόνο μια σύγχρονη Μπουμπουλίνα θα είχε το σθένος να φωνάξει “Τον Κολοκοτρώνη ρε δικάσανε εκεί μέσα” αλλά σε ώτα μη ακουόντων και δη Γερμανοτσολιάδων. Σημαντική λεπτομέρεια η διαπάλη στον αντιμνημονιακό χώρο που αναδύεται στο σύνθημα στο τέλος του βίντεο με την Ραχήλ να είναι με τη γραμμή “τομάρια” ενώ τους υπολοίπους να καταλήγουν σε “τσογλάνια”. Εμ έτσι δεν γίνεται δουλίτσα.  

Λίγο πριν την κορυφή αξίζει μία αναφορά σε ορισμένα στιγμιότυπα που πρέπει να αναφερθούν αλλά την τελευταία στιγμή δεν βρήκαν θέση στο Top 5. Καταρχάς οι τηλεοπτικοί καυγάδες. Αν και προνομιακός χώρος για τη Ραχήλ να μοιράζει κατάρες και αναθέματα, έμεινε έξω για να χωρέσουν οι κινηματικές στιγμές. Ενας ακτιβισμός στον ΟΠΑΠ που πέταγε πούπουλα στον κλεφτοκοτά Μελλισανίδη (αλήθεια έχει γίνει αυτό, υπάρχει και βίντεο).Η παρουσία στο Μακεδονικό συλληλητήριο και το εν χορώ σύνθημα “δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ Σκοπιανέ, Σκοπιανέ” γιατί αρκετό συλλαλητήριο φάγαμε στη μάπα. Μια συνέντευξη στον Πέτρο Κωστόπουλο με αρκετά μαργαριτάρια αλλά δεν είναι ώρα να ξερνάμε από τα αυτιά, μία φωτογράφηση με ολόσωμα τατού χένα για να μην ξερνάμε από τα αυτιά, αλλά και η ατάκα περί γκαζοφονιά και Παντελίδη στο αυτοκίνητο, για να μην ξερνάμε και από τα αυτιά. 

Νο. 1. Το ντου. 

Το βίντεο τιτλοφορείται Το Μέτωπο Νίκης εισέβαλε στην υπό κατάληψη Βουλή από τους πραξικοπηματίες του Έθνους, που από μόνος του αξίζει να είναι στην κορυφή. Το Μάη του 2017 στην ψήφιση του συμπληρωματικού μνημονίου Τσίπρα τα μέλη του Μετώπου Νίκης (και τα 30) φορώντας μπλουζάκια σε λευκό και μαύρο που έγραφαν ΦΡΟΥΡΑ, ΦΡΟΥΡΑ,ΦΡΟΥΡΑ, σε μία μίνι αναβίωση αγανακτισμένων με σφυρίχτρες και ντουντούκες από τα Jumbo, επιχειρούν ίσως ένα από τα πιο αποτυχημένα Ντου στην ιστορία των Ντου, σε μία καλή περίληψη του τι έχει προσφέρει στην πολιτική ζωή του τόπου η Ραχήλ Μακρή.  

Μετά την επικράτηση Τσίπρα δυστυχώς το αντιμνημονιακό κίνημα έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα και πολιτικοί επιπέδου και δράσεων Ραχήλ θα βγαίνουν πολύ πιο δύσκολα στον αφρό. Ας τιμήσουμε λοιπόν μία από τις καλύτερες του είδους για αυτό ακριβώς που είναι. Ένα τελειωμένο δημαγωγικό εθνίκι 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: