Podcast KNE: Θα έχουμε social στον σοσιαλισμό;

Το Podcast της ΚΝΕ για το διαδίκτυο και τα social media, με καλεσμένο τον Γιάννη Γκιόκα.

Μια μεστή συζήτηση για ένα άκρως ενδιαφέρον ζήτημα, με πολλές προεκτάσεις, που φτάνουν μέχρι την τηλεργασία, αλλά και την κοινωνία του μέλλοντος που θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για τον εργατικό έλεγχο και την εμβάθυνση των κομμουνιστικών σχέσεων παραγωγής, γιατί “δε φοβόμαστε την τεχνολογία, αντιπαλεύουμε το σημερινό πλαίσιο στο οποίο αξιοποιείται”.

Η συζήτηση με τον Γιάννη Γκιόκα από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τα πιάνει όλα και συμφέρει. Την διαρκώς καλύτερη παρέμβαση του ΚΚΕ στα social media, που παραμένουν ωστόσο ξένο γήπεδο και όχι κάποιος “ανεξάρτητος πάροχος” ενημέρωσης. Την ψευδαίσθηση της αυθόρμητης, ανεξάρτητης συζήτησης που δίνουν στους χρήστες. Τη δυνατότητά τους να κατευθύνουν την κοινή γνώμη με κατάλληλα hashtag, όπως το chinese virus, να στείλουν την μπάλα στην κερκίδα και σε δευτερεύοντα θέματα ή να αξιοποιηθούν για τη διάδοση fake news -αν και τα μεγαλύτερα ψέματα τα λένε οι κυβερνήσεις.

Η συζήτηση επεκτείνεται στο κομμάτι του φακελώματος των ανυποψίαστων χρηστών -το διαδίκτυο γίνεται ο καλύτερος και φτηνότερος ασφαλίτης στα χέρια του αστικού κράτους. Στους μηχανισμούς που γεννάνε “αυθόρμητα κινήματα”, όπως η Αραβική Άνοιξη και οι “δικοί μας” Αγανακτισμένοι. Στις αστικές δυνάμεις που μετατρέπονται σε “ηλεκτρονικά κόμματα” και κάνουν μόνο… “ηλεκτρονική αντιπολίτευση”. Στην αναντικατάστατη αξία της ζωντανής επαφής και της ζύμωσης στον αγώνα, ως απάντηση στο ερώτημα αν θα πήγαινε καλύτερα το ΚΚΕ εφόσον είχε καλύτερη παρέμβαση στα social media. Και σε ζητήματα που αφορούν τη βαθιά επίδραση στον ψυχισμό και τις ανθρώπινες σχέσεις, από τον έρωτα και το φλερτ, ως τον εθισμό του χρήστη ή τρόπο σκέψης-διαβάσματος που τείνει να κλειστεί σε ατάκες και τσιτάτα.

Προσυπογράφουμε επίσης το… cringe αστείο στο Ξεκίνημα, με τη μουσική του Ρετιρέ:

-Φίλε δες τι λέει στο kkedinatostiboylikaitolao.gr…
-Ρε φίλε, πόσες φορές θα στο πω; Του κόμματος είναι το kke.gr, το kne.gr, το portal, ο Ριζοσπάστης και ο Οδηγητής.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: