Οι ΝΑΤΟικοί τραμπούκοι έχουν πλήρη ασυλία

Μόνο οι ΗΠΑ είναι αρμόδιες να τιμωρήσουν «πειθαρχικά» τους υπηκόους τους, στελέχη των υπηρεσιών και των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν διαπράττουν κάποιο ποινικό αδίκημα στη χώρα μας!…Κανείς Αμερικανός – μέλος στρατιωτικής αποστολής δεν έχει δικαστεί και καταδικαστεί μέχρι σήμερα, παρά το πλήθος των καταγγελιών για ξυλοδαρμούς, κλοπές και άλλα νταηλίκια, ειδικά στα Χανιά…

Ατιμώρητοι θα μείνουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στα Χανιά για την εισβολή τους σε δωμάτιο ξενοδοχείου και την τρομοκράτηση μιας 14χρονης μαθήτριας που διέμενε εκεί με τους γονείς της και εκείνη την ώρα ήταν μόνη. Οι νταήδες που έσπασαν την πόρτα «για την πλάκα τους», συνελήφθησαν αρχικά, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και εξασφάλισαν την ατιμωρησία τους. Αν και η δικογραφία ήταν ξεκάθαρη, το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα ενημέρωσε ότι …δεν συντρέχει λόγος δίωξης. Ετσι, οι τραμπούκοι – πλήρωμα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Τρούμαν» μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να συνεχίσουν τα αίσχη τους. Γιατί αυτό το έργο το ζουν οι κάτοικοι της Κρήτης και ειδικά των Χανίων χρόνια τώρα: Οι ΝΑΤΟικοί από βάσεις, αεροπλανοφόρα, στρατεύματα και υπηρεσίες, εντελώς ανενόχλητοι από τις ελληνικές αρχές, προπηλακίζουν, ληστεύουν, κακοποιούν, σπάνε μαγαζιά και επιτίθενται σε γυναίκες, χωρίς καμία επίπτωση.

* * *

Κι αν αναρωτιέται κανείς γιατί συμβαίνει αυτό, πού ποντάρουν όλοι αυτοί και είναι σίγουροι πως ό,τι και να κάνουν δεν θα υποστούν καμία συνέπεια, η απάντηση είναι απλή: Για όλους αυτούς που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, ασκήσεις και επεμβάσεις και κατοικοεδρεύουν στη Σούδα, ή όπου αλλού στη χώρα μας, υπάρχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς απαλλαγής από ποινικές διώξεις, που ονομάζεται «ετεροδικία». Ενα καθεστώς πλήρους ασυλίας για οποιαδήποτε ποινικά κολάσιμη ενέργεια διαπράξουν. Με απλά λόγια, τα μέλη οποιασδήποτε στρατιωτικής ή άλλης αποστολής των ΗΠΑ μπορούν να παραβιάζουν τους νόμους και να διαπράττουν εγκλήματα επί ελληνικού εδάφους, χωρίς τον φόβο της τιμωρίας από τη Δικαιοσύνη!

* * *

Το άθλιο αυτό καθεστώς ισχύει επί δεκαετίες. Η τελευταία φορά που επεκτάθηκε ήταν στις αρχές του 2020. Οταν, δηλαδή, κυρώθηκε στη Βουλή το λεγόμενο «Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ». Πρόκειται για τη νέα διμερή Στρατιωτική Συμφωνία, που μετέτρεψε ακόμα περισσότερο τη χώρα σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων. Μαζί με εκείνο το «Πρωτόκολλο», ψηφίστηκε και η Συμφωνία που είχε κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως με τις ΗΠΑ για την επέκταση της ετεροδικίας, που περιλαμβάνει τις δυνάμεις των ΗΠΑ, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό στην Ελλάδα, καθώς και τα εξαρτώμενα μέλη. Το σχετικό άρθρο προβλέπει συγκεκριμένα: «Η Ελληνική Δημοκρατία αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία της ασκήσεως πειθαρχικού ελέγχου από τις στρατιωτικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών στα μέλη της δυνάμεως και την επίδραση που έχει ο έλεγχος αυτός στην επιχειρησιακή ετοιμότητα». Αναγνωρίζουν δηλαδή ότι μόνο οι ΗΠΑ είναι αρμόδιες να τιμωρήσουν «πειθαρχικά» τους υπηκόους τους, στελέχη των υπηρεσιών και των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν διαπράττουν κάποιο ποινικό αδίκημα στη χώρα μας!

* * *

Με βάση αυτό το απαράδεκτο καθεστώς, κανείς Αμερικανός – μέλος στρατιωτικής αποστολής δεν έχει δικαστεί και καταδικαστεί μέχρι σήμερα, παρά το πλήθος των καταγγελιών για ξυλοδαρμούς, κλοπές και άλλα νταηλίκια, ειδικά στα Χανιά, όπου περιφέρονται για αναψυχή όσοι ελλιμενίζονται στη Σούδα. Είναι και αυτή μια από τις συνέπειες της επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Είναι ένα «λαμπρό» δείγμα της «ασφάλειας» και της «προστασίας» που παρέχουν στον χανιώτικο λαό η πρόσδεση στο ΝΑΤΟ και η παροχή «διευκολύνσεων» στη Σούδα, όπως θα γίνει αύριο στην Αλεξανδρούπολη, στον Βόλο και όπου αλλού πατάνε το πόδι τους οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μακελάρηδες. Και γι’ αυτό την ευθύνη έχουν ακέραιη όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που μετατρέπουν τη χώρα σε μια απέραντη βάση των ΝΑΤΟικών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: