Οι εργαζόμενοι καμιά δουλειά δεν έχουν με τα κόμματα του κεφαλαίου, πρέπει να τα εγκαταλείψουν

Μόνο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρωψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις κάλπες θα φτάσει ηχηρό μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες. Στις ευρωεκλογές με δυνατό ΚΚΕ για να ετοιμάσουμε την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!

Χτες πραγματοποιήθηκαν για ακόμα μια φορά μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις εκατοντάδων συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων σε δεκάδες πόλεις. Απεργία πανελλαδική – πανεργατική για να δοθεί συνέχεια, να μαζικοποιηθεί ακόμα περισσότερο ο αγώνας των εργαζομένων.

Απεργία που οργανώθηκε κόντρα στις επιδιώξεις των συνδικαλιστών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ/Νέας Αριστεράς στην ΑΔΕΔΥ, όπου καταψήφισαν την απεργία και κάλεσαν σε απεργοσπασία τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αντιγράφοντας τη στάση που κράτησαν οι συνδικαλιστές των ίδιων κομμάτων στη ΓΣΕΕ, όταν καταψήφιζαν την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Οσοι επιδίωξαν να μην γίνουν αυτές οι κινητοποιήσεις, αντικειμενικά βοήθησαν και βοηθούν την κυβέρνηση της ΝΔ, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτούς δηλαδή που πίνουν νερό στο όνομα της πολιτικής της ΕΕ, η οποία βρίσκεται πίσω από κάθε αντεργατικό – αντιλαϊκό νόμο που ψηφίζεται στη χώρα μας και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, όπου πλέον ξεσπούν σε πολλούς κλάδους μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις όπως αυτές των σιδηροδρομικών στη Γερμανία, των αγροτών στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και πολλούς άλλους.

* * *

Για άλλη μια φορά, όμως, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν τους ακολούθησαν. Πήραν αποφάσεις μέσα από τα συλλογικά τους όργανα και οργάνωσαν με μαζικούς όρους τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με τους συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα, που απήργησαν μαζικά.

Η διεκδίκηση για αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων που θα κατοχυρώνουν δικαιώματα, κατάργηση των απαράδεκτων φόρων και μέτρα για την ακρίβεια, η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, το ζήτημα της Υγείας και της μόρφωσης συνεχίζουν να είναι τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων, που συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους με την απεργία της 1ης Μάη, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την μεταφέρει σε άλλη ημερομηνία ως «αργία».

Αυτά τα αιτήματα των συνδικάτων και οι διεκδικήσεις τους είναι ταυτόχρονα καταδίκη της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, της πολιτικής των κερδών και του «πάμε κι όπου βγει». Είναι καταδίκη του κρατικού και εργοδοτικού εγκλήματος πέρσι στα Τέμπη, παλεύοντας να μην περάσει «στη ζούλα». Να μην την βγάλουν καθαρή οι πραγματικοί ένοχοι, όπως γίνεται με τους εκατοντάδες νεκρούς κάθε χρόνο μέσα στους χώρους δουλειάς – αυτόν τον μήνα έχουμε ήδη 6 οικοδόμους νεκρούς, 2 διανομείς, έναν εργάτη στα ναυπηγεία και έναν αστυνομικό που έκανε και δεύτερη δουλειά σε εργολάβο οικοδομής στον Πειραιά.

* * *

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 17 Απρίλη ήταν συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 28 Φλεβάρη. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι όπου πάρθηκαν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, όπου εφαρμόστηκε ή υπογράφτηκε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κατοχύρωση δικαιωμάτων και αυξήσεις στους μισθούς, όπου κερδήθηκαν δικαιώματα, όπου ανακλήθηκαν απολύσεις, αυτά ήταν αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα των εργαζομένων, όπως των οικοδόμων, των μεταλλεργατών στα Ναυπηγεία, των εργατών της ΛΑΡΚΟ, που διακρίθηκαν για τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα, με τις δυνάμεις του ΚΚΕ να πρωτοστατούν.

Δεν τα χάρισε καμιά κυβέρνηση. Ο,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι, το κέρδισαν κόντρα στην πολιτική των άλλων κομμάτων, γιατί στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή ζωές μας», απαντήσαμε υπερασπιζόμενοι τις ζωές μας, μαχητικά και αποφασιστικά!

Αυτή η δράση του οργανωμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος, που γέμισε τις κεντρικές πλατείες όλης της Ελλάδας, είναι η πραγματική αντιπολίτευση. Ατόφια, εργατική, λαϊκή ταξική αντιπολίτευση, όπου μπροστάρης είναι το ΚΚΕ, μαζί με πρωτοπόρους εργαζόμενους σε μεγάλους κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, μαζί με φτωχούς αγρότες, μικρούς επαγγελματίες και τη νεολαία μας. Αυτή η αντιπολίτευση μπορεί και πρέπει να δυναμώσει το επόμενο διάστημα μπροστά στις ευρωεκλογές.

* * *

Οι εργαζόμενοι καμιά δουλειά δεν έχουν με τα κόμματα του κεφαλαίου, πρέπει να τα εγκαταλείψουν. Αυτά τα κόμματα μαζί με την ΕΕ είναι που μπλέκουν τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στον πόλεμο, κάνοντας τον λαό στόχο αντιποίνων. Που το βιος και τον ιδρώτα μας τον μετατρέπουν σε κανόνια, όπλα, πολεμικό εξοπλισμό για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία και τα σχολεία υπολειτουργούν και γίνονται ακριβό εμπόρευμα που πρόσβαση έχουν λίγοι.

Τώρα είναι η ώρα να ενισχυθεί ο αυθεντικός αντίπαλος της πολεμοκάπηλης ΕΕ και των κομμάτων της, το κόμμα που βρέθηκε με όλες του τις δυνάμεις, με όλη του την ψυχή στο πλάι των εργαζομένων, βάζοντας εμπόδια, καθυστερώντας αρνητικές εξελίξεις που διαφορετικά θα είχαν συμβεί προ πολλού, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οποιαδήποτε κατάκτηση.

Γι’ αυτό, μόνο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρωψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις κάλπες θα φτάσει ηχηρό μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες. Στις ευρωεκλογές με δυνατό ΚΚΕ για να ετοιμάσουμε την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάζοντας τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας μας, όλων των λαών, για την Ευρώπη του Σοσιαλισμού!

Γιώργος Στεφανάκης
Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πρόεδρος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της διοίκησης της ΓΣΕΕ
Ριζοσπάστης
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: