«Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις των μισθών και να παρθούν μέτρα για την ακρίβεια, απαίτησαν χιλιάδες απεργοί, εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους δουλειάς, στην Αθήνα και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις των μισθών και να παρθούν μέτρα για την ακρίβεια, απαίτησαν χιλιάδες απεργοί στην Αθήνα και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη.

Εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους δουλειάς διατράνωσαν: «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας».

Μαζικό «παρών» έδωσαν χώροι δουλειάς που βρίσκονται στη μάχη υπογραφής των Συλλογικών Συμβάσεων, όπως από το Μέταλλο, το Φάρμακο, τα Τρόφιμα, τους Οικοδόμους. Ιδιαίτερη και η παρουσία νεοσύστατων Σωματείων.

Μαζικό και μαχητικό «παρών» έδωσαν και απεργοί από το Δημόσιο. Ακύρωσαν κάθε μεθόδευση απεργοσπασίας από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, αφού οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταψηφίσει την απεργία.

Μαζί τους διαδήλωσαν αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες.

Στο Σύνταγμα διαδήλωσαν και οι διανομείς της «e-food» και της «wolt», οι οποίοι έκαναν και μοτοπορεία.

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα μίλησαν ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Έδρας της ΛΑΡΚΟ, ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και γενικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο Μάνος Μυλωνάς, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη «Swissport» στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ο Βασίλης Σταμούλης, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη Γαλακτοβιομηχανία «ΔΕΛΤΑ» και ο Βάλσαμος Συρίγος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοτάξιο του Ελληνικού.

Η  απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί σημαντικό σταθμό κλιμάκωσης μπροστά και στην απεργία της Πρωτομαγιάς που ήδη έχουν αποφασίσει τα Σωματεία να γιορτάσουν αγωνιστικά τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη, με απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων, στο Σύνταγμα, στις 10.30 το πρωί.

Παράλληλα απευθύνθηκε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Μαραθώνια Πορεία την Κυριακή 21 Απρίλη, αλλά και στον εργατικό – λαϊκό αγώνα δρόμου, που είναι αφιερωμένος στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του ’44, την Κυριακή 28 Απρίλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ρεπορτάζ – βίντεο – κεντρική εικόνα: 902.gr

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ζης για την Κατιούσα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: