Ο Τζανακόπουλος, ο Ένγκελς και το παραμύθι της ταύτισης των θέσεων του ΚΚΕ με αυτές της Εκκλησίας

Απ’ ό,τι φαίνεται η ΝΔ βρήκε και νέο εισηγητή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, που ξεκίνησε στη Βουλή. Όχι μέσα από την κοινοβουλευτική της ομάδα, αλλά με …μετεγγραφή από τη Νέα Αριστερά…

«Νέο Αριστερό» … πλυντήριο της κυβέρνησης

Απ’ ό,τι φαίνεται η ΝΔ βρήκε και νέο εισηγητή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, που ξεκίνησε στη Βουλή. Οχι μέσα από την κοινοβουλευτική της ομάδα, αλλά με …μετεγγραφή από τη Νέα Αριστερά και ειδικότερα στο πρόσωπο του βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Και τι δεν ακούσαμε από τον εισηγητή της Νέας Αριστεράς στην προσπάθεια υπεράσπισης του νομοσχεδίου της ΝΔ! Καταρχάς, ανταγωνίζονται «στα ίσα» τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος μπορεί να «μανατζάρει» καλύτερα την εμπορευματοποίηση της γυναίκας και του παιδιού, υπερασπιζόμενοι «εν χορώ» την «παρένθετη μητρότητα» ως δήθεν «αλτρουιστική πράξη»!

Τρίβουν τα χέρια τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι του «ιατρικού αναπαραγωγικού τουρισμού» βλέποντάς τους με τέτοια άμιλλα και …αλτρουισμό να υπερασπίζονται την κερδοφορία τους, διευρύνοντας τα πεδία δράσης με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Επίσης, σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, η διάκριση του φύλου είναι «παρωχημένη»… Αρα είναι «παρωχημένα» και όσα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας έχουν απομείνει, κάτω από την πίεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ δείχνουν τον δρόμο για την ισοπέδωση κάθε τέτοιου μέτρου, με τις ΗΠΑ να έχουν καταργήσει μέχρι και την άδεια μητρότητας με αποδοχές, στο όνομα της «μη διάκρισης»! Προφανώς από τέτοιες …προοδευτικές πολιτικές εμπνέονται ο Τζανακόπουλος και οι άλλοι, παίζοντας ρόλο λαγού σε νέες …προοδευτικές μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Εφτασε στο σημείο να παραδίδει μαθήματα διαστρέβλωσης του διαλεκτικού υλισμού, για να υπερασπιστεί τις μεταμοντέρνες θεωρίες, που αρνούνται οποιαδήποτε αντικειμενική πραγματικότητα, φτάνοντας να αμφισβητούν τα βιολογικά χαρακτηριστικά του φύλου, παρουσιάζοντάς το ως κάτι ρευστό, που προσδιορίζεται από το υποκειμενικό βίωμα. Τέτοιο …βέρτιγκο και αμετροέπεια από τον βουλευτή της Νέας Αριστεράς, ο οποίος από τη μια επικαλείται τον Ενγκελς, που αποκάλυψε «την ανοιχτή ή καλυμμένη σπιτική σκλαβιά της γυναίκας» στη σύγχρονη κοινωνία, και από την άλλη υπερασπίζεται και ζητά να επεκταθεί ο αναχρονιστικός θεσμός του γάμου!

Οσο για την προσπάθεια ταύτισης των θέσεων του ΚΚΕ με αυτές της Εκκλησίας, ας το πουν αλλού το παραμύθι τους ο Τζανακόπουλος και οι άλλοι που ως κυβέρνηση δεν άγγιξαν καν τον διαχωρισμό του κράτους από την Εκκλησία, ενώ μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους απέρριψαν τις σχετικές προτάσεις που έκανε το ΚΚΕ στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, για να διατηρείται ο «ομφάλιος λώρος». Απ’ όπου και να το πιάσεις, καλύτερο πλυντήριο της πολιτικής της δεν θα μπορούσε να βρει η κυβέρνηση της ΝΔ…

Ψ.
Από τον σημερινό Ριζοσπάστη
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: