Κοίτα ποιος μιλάει – Με πρόσχημα την “επιθετική γλώσσα” το ευρωκοινοβούλιο απέρριψε την Ερώτηση του ΚΚΕ για το νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις!

Μπροστά σε αυτή την προκλητική στάση του ευρωκοινοβουλίου, η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως η Ερώτησή της δεν ανακαλείται.

“Να μαλακώσουν” (soften) τις διατυπώσεις της Ερώτησης τους για τη στοχοποίηση του δικαιώματος στις διαδηλώσεις, κάλεσε τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ το ευρωκοινοβούλιο, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να απορρίπτουν τη ερώτηση, επικαλούμενες την “επιθετική γλώσσα” στη δεύτερη παράγραφο του κειμένου.

H “επιθετικότητα” αφορά απλά την ανάδειξη της πραγματικότητας, δηλαδή την εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού που επιχειρεί με κάθε τρόπο η ΕΕ, αλλά και η συσχέτιση του κοινωνικού και πολιτικού ριζοσπαστισμού με την ισλαμιστική τρομοκρατία, την ακροδεξιά, ακόμα και την ενδοοικογενειακή βία. Φαίνεται πως η θεωρία των δύο άκρων δε συνιστά “επιθετική γλώσσα” για την ΕΕ, αλλά εκλαμβάνει ως επίθεση τη γλώσσα της αλήθειας.

Μπροστά σε αυτή την προκλητική στάση του ευρωκοινοβουλίου, η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως η Ερώτησή της δεν ανακαλείται, σημειώνοντας πως «Αποδεικνύεται ότι η μεθοδολογία με την οποία θα κρίνεται ο σκοπός και το περιεχόμενο των διαδηλώσεων στο εξής και θα απαγορεύονται ως εν δυνάμει επικίνδυνες… αποτελεί “βέλτιστη πρακτική της ΕΕ” και για τις Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο. “Φιλότιμη” η προσπάθεια της ΕΕ και των οργάνων της να επικαλεστούν επίσης ότι η Ερώτηση αφορά εθνικό ζήτημα και όχι την ΕΕ αλλά δεν πείθει… Άλλωστε πώς είναι δυνατόν αυτό να ισχύει όταν θεωρούν ως πρόβλημα ακριβώς την ίδια παράγραφο που τεκμηριώνει ότι ο νόμος αποτελεί προϊόν της ίδιας της αντιδραστικής στρατηγικής της ΕΕ;”

Επιπλέον οι ευρωβουλευτές του κόμματος τονίζουν πως η ερώτηση, “ήδη “απαντήθηκε” από την ΕΕ και το περιεχόμενό της επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας από την ίδια την ένοχη ενόχληση των ευρωενωσιακών επιτελείων”.

Όσο για την ίδια την επίμαχη ερώτηση, ολόκληρο το περιεχόμενό της έχει ως εξής:

«Ερώτηση προτεραιότητας με αίτημα γραπτής απάντησης P-003975/2020 προς την Επιτροπή

Άρθρο 138 του Κανονισμού

Κώστας Παπαδάκης, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος

Θέμα: Νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ για τις διαδηλώσεις

Με το νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ για τις διαδηλώσεις τίθεται υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση. Πρόκειται για κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων που είχε εξαπολύσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικό πυρήνα του νομοσχεδίου αποτελεί η ευρωενωσιακή στρατηγική για τη λεγόμενη καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης με βάση την οποία τσουβαλιάζονται προκλητικά οι κομμουνιστικές, οι ριζοσπαστικές ιδέες και η πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος με τη δράση φασιστικών συμμοριών ή τζιχαντιστικών αποκρουστικών οργανώσεων και με υπαρκτές μορφές βίας όπως η ενδοοικογενειακή και η ενδοσχολική βία. Στοχεύει σε όποιον συγκρούεται με τη δικτατορία του κεφαλαίου και στην ποινικοποίηση των αγώνων, αλλά και της δράσης των κομμουνιστών. Αυτή είναι άλλωστε και η επίσημη πολιτική της ΕΕ.

Επιδιώκεται η περαιτέρω ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με την αναγωγή σε Ιδιώνυμο της συμμετοχής σε διαδήλωση που έχει απαγορευτεί, αλλά και με την ευθύνη του “οργανωτή” δημόσιας συνάθροισης σε αποζημίωση.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή:

1. Στο αίτημα να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ που επιδιώκει τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων;

2. Στο ότι ΕΕ και κυβερνήσεις, με το νομοθετικό πλαίσιό τους για τις διαδηλώσεις, εντείνουν την καταστολή σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος και περιστέλλουν κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα προκειμένου να μπουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση;».

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: