Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος…

Ο Πελετίδης δεν είναι δημοσιοσχετίστας, δεν συχνάζει στα «κλαμπ» της «υψηλής κοινωνίας», δεν ανεβαίνει σε κότερα επιχειρηματιών «φίλων» και δεν θα τον δεις να παίζει ρακέτες στην Ψαρού. Είναι δίπλα στους «οχταμηνίτες», στους συμβασιούχους, σ’ όλους τους εργαζόμενους, πιστεύει στην ποιότητά τους, τους στηρίζει στα δύσκολα, συμπαραστέκεται στον αγώνα τους.

Όσοι έρχονται σε επαφή με συμβασιούχους, που μέσω ΟΑΕΔ τοποθετούνται σε Δήμους για ελάχιστα κατοστάρικα το μήνα, για να κλείσουν τρύπες, στην καθαριότητα, στις τεχνικές υπηρεσίες και αλλού, γνωρίζουν την αντιμετώπιση που συνήθως συναντάνε από τις δημοτικές αρχές, στελέχη διαφόρων υπηρεσιών, αλλά και από πολλούς μόνιμους υπαλλήλους. Σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αυτοί αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας, ενώ δεν διαφέρουν και δεν υστερούν σε τίποτα από τους συναδέλφους τους, πέρα από το ότι οι ίδιοι δεν είναι μόνιμοι…

Κι όμως, καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, με τη σκούπα, το πληκτρολόγιο ή το πινέλο και μαζί να βγάλουν ασπροπρόσωπο τον διευθυντή της υπηρεσίας, αλλά και το Δήμαρχο, που στο πρόσωπό του αντανακλώνται τα θετικά και τα αρνητικά ενός Δήμου. Και το καταφέρνουν.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος...

Λαμβάνοντας υπόψει τα παραπάνω, η κίνηση του Κώστα Πελετίδη, να αγκαλιάσει σήμερα κυριολεκτικά τους «οχταμηνίτες» κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Πατρέων και να τους αποχαιρετίσει έναν έναν, τώρα που λήγουν οι συμβάσεις τους και πρέπει να φύγουν, ξεπερνάει τον απλό συμβολισμό, είναι βαθιά ουσιαστική.  Ο Δήμαρχος εκτός απ’ το να διαθέτει γνώση του προβλήματος, νιώθει τους χτύπους της αγωνίας του συμβασιούχου που λήγει η σύμβασή του. Οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στο γνώριμο γι’ αυτούς καθεστώς της ανεργίας, και κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι αφού δεν δικαιούνται με τις προϋποθέσεις που ισχύουν, όλοι, ούτε ακόμα αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας…

Ο Δήμαρχος Πατρέων και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, επισκέφθηκαν σήμερα στο γκαράζ του Δήμου τους εργαζόμενους των οποίων τις επόμενες μέρες, ολοκληρώνεται η απασχόλησή τους στα οχτάμηνα, και μίλησαν μαζί τους.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος...

Στους εργαζόμενους μοιράστηκε η παρακάτω επιστολή του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη:

«Απευθυνόμαστε σε εσένα που δούλεψες στο Δήμο μας για 8 μόλις μήνες, και θέλουμε ως Δημοτική Αρχή  να σε ευχαριστήσουμε για την προσφορά σου. Χωρίς εσένα δε θα γίνονταν η πόλη μας πιο καθαρή, τα σχολεία μας δε θα μπορούσαν να βαφτούν, μία σειρά από δύσκολες εργασίες, δε θα προχωρούσαν χωρίς τη δική σου συμβολή.

Κάνατε σπουδαία δουλειά για το Δήμο και την πόλη μας.

Το πρώτο από όλα τα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο, είναι το δικαίωμα στη δουλειά.

Τη ίδια στιγμή που ξαναμπαίνεις στο Γολγοθά της ανεργίας, εσύ και η οικογένεια σου, στο Δήμο Πατρέων υπάρχουν εκατοντάδες θέσεις μόνιμου προσωπικού που μας απαγορεύουν οι μέχρι σήμερα αστικές Κυβερνήσεις  να καλύψουμε. Το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, το  κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, το έχουν στήσει στον τοίχο. Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντικαθιστούν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά  με προγράμματα κακοπληρωμένης και ευκαιριακής απασχόλησης, δουλειά  με ημερομηνία λήξης και μεροκάματο ψίχουλα.

Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε,

Σήμερα που όπως εσείς απολύονται χιλιάδες  εργαζόμενοι  ο πρωθυπουργός της χώρας στη ΔΕΘ, ισχυρίζεται πως έρχεται η «δίκαιη ανάπτυξη» και θα ικανοποιηθούν τάχα οι λαϊκές ανάγκες, θα αντιμετωπιστεί η ανεργία.

Τώρα έχεις πείρα!

Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η λεγόμενη “δίκαιη ανάπτυξη” αποτελεί μεγαλύτερη απάτη ακόμη κι απ’ αυτήν της κατάργησης των μνημονίων, που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγα χρόνια. Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν υπάρχει. Η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που διαμορφώθηκε και με τα μνημόνια.

Οι νόμοι και τα μνημόνια τους τσακίζουν κόκαλα, θυσιάζουν ζωές στο βωμό του  κέρδους.

Με αυτούς τους νόμους καλείται η Δημοτική Αρχή να ασκεί διοίκηση στο Δήμο μας. Γι αυτό και έχουμε κάνει επιλογή! Είμαστε απέναντι στις μέχρι σήμερα  κυβερνήσεις και δίπλα στο εργατικό κίνημα, που παλεύει, που διεκδικεί όχι μόνο να επιβιώνει ο εργαζόμενος λαός ,  άλλα να ζεί! Να ζει όπως του αξίζει στον 21Ο ΑΙΩΝΑ !

Να γιατί σαν Δημοτική Αρχή προβάλουμε και στηρίζουμε τους αγώνες για μόνιμη σταθερή δουλειά   με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος...

Στηρίζουμε τον αγώνα για:

  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Αγαπητοί εργαζόμενοι,

Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι από χθες, δεν πρέπει να υπάρχει ζωή με δόσεις για 8 μήνες τη στιγμή που ζούμε σε εποχή πρωτοφανούς ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνικής. Τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα για  δουλειά για όλους. Για τα συμφέροντα των λίγων καταστρέφεται η ζωή σου. Υπάρχει λύση. Ανατροπή, αγώνας να έρθει ανάποδα ο ντουνιάς. Εσείς οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσσαίοι αγρότες να κάνουν κουμάντο».

13 Σεπτέμβρη 2017
Ο Δήμαρχος Πατρέων
Κώστας Πελετίδης

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος...

Ο Πελετίδης δεν είναι δημοσιοσχετίστας, δεν συχνάζει στα «κλαμπ» της «υψηλής κοινωνίας», δεν ανεβαίνει σε κότερα επιχειρηματιών «φίλων» και δεν θα τον δεις να παίζει ρακέτες στην Ψαρού.

Είναι δίπλα στους «οχταμηνίτες», στους συμβασιούχους, σ’ όλους τους εργαζόμενους, πιστεύει στην ποιότητά τους, τους στηρίζει στα δύσκολα,  συμπαραστέκεται στον αγώνα τους.

Ο κομμουνιστής δήμαρχος κόβει τη σούπα του συστήματος, ενοχλεί, και κάνει κάποιους να νιώθουν άβολα.

Είναι κοντά στην εργατιά, στο πλευρό αυτών που υφίστανται τη βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης, και παλεύει μαζί τους, για ένα καλύτερο Δήμο, για μια κοινωνία δίκαιη και ανθρώπινη, κάνοντας πράξη τα λόγια του ποιητή: «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για το δίκιο!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: