Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Θα μας βρούνε μπροστά τους, θα κόψουμε τον βήχα σε όποιον επιχειρεί να κάνει σκλαβοπάζαρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρεμβάσεις σε ΜΜΕ πραγματοποίησαν μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας μετά την καταγγελία του Συνδικάτου για το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο με φτηνούς μετανάστες εργάτες που  «διαφήμιζε» δικηγορική εταιρεία

Παρεμβάσεις σε ΜΜΕ πραγματοποίησαν μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας μετά την καταγγελία του Συνδικάτου για το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο με φτηνούς μετανάστες εργάτες που  «διαφήμιζε» δικηγορική εταιρεία που προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (βλ. πιο κάτω), ενώ το Συνδικάτο διοργανώνει κινητοποίηση την Παρασκευή έξω από τα γραφεία της εταιρείας.

Θα μπούμε μπροστά και «θα κόψουμε τον βήχα» σε όποιον προχωράει σε τέτοιου είδους ενέργειες, τόνισε ο Παύλος Αλεξανδράκης, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ONE».

Υπογράμμισε ότι το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία έχουν πάντα το μάτι ανοιχτό σε περιπτώσεις που βάζουν στο στόχαστρο τους εργαζόμενους και κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή τους. Επεσήμανε ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για τέτοιες «ευκαιρίες» και στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνείται να κάνει υποχρεωτική τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ο Π. Αλεξανδράκης τόνισε ότι το Συνδικάτο Οικοδόμων και η Ομοσπονδία θα υπερασπιστούν όλους τους εργαζόμενους για να πάρει τα ίδια μεροκάματα, να δουλέψει τις ίδιες ώρες υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει διαχωρισμός για μας».

Π. Γάκιας: Διαφημίζουν την πραμάτεια τους λες και είναι προϊόν σούπερ μάρκετ

«Θα μας βρούνε μπροστά τους» τόνισε ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μιλώντας στον «Real Fm».

«Διαφημίζουν την πραμάτεια τους λες και είναι προϊόν σούπερ μάρκετ, ενώ μιλάμε για ανθρώπους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διερωτήθηκε «πως εννοούν ότι θα υπάρχουν φτηνοί εργάτες; Δεν θα ισχύουν οι νόμοι; Δε θα ισχύει η σύμβασή μας;» και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή τόσο στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Συνδικάτο την Παρασκευή έξω από τα γραφεία της εταιρείας, όσο και στην πανοικοδομική απεργία στις 31 Γενάρη.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η δημοσίευση από το 902.gr και τον «Ριζοσπάστη» των καταγγελιών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας ότι δικηγορική εταιρεία διαφημίζει σκλαβοπάζαρο με φτηνούς μετανάστες εργάτες.

Ειδικότερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε χτες στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την ακόλουθη παραγγελία:

«Προς

κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου (902.gr) και του έντυπου Τύπου (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), με τίτλους «Δικηγορική Εταιρεία διαφημίζει “σκλαβοπάζαρο” με φτηνούς μετανάστες εργάτες» και «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ» αντιστοίχως, παρακαλούμε να διερευνήσετε τη διαλαμβανόμενη σ’ αυτά σχετική καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: