Στηρίζουν την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο-έκτρωμα και επιτίθενται στο ΚΚΕ οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα!

Η απάντηση βρίσκεται στα χέρια και τις διαθέσεις των εργαζομένων και όχι σε μια ηγεσία που παριστάνει τους ηγέτες της.

«Νερό στο μύλο» της κυβέρνησης για να προχωρήσει στη νομοθέτηση του αντεργατικού εκτρώματος για το Εργασιακό και το Συνδικαλιστικό νόμο, συνεχίζει να ρίχνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, υπονομεύοντας την απόφαση εκατοντάδων συνδικάτων και χιλιάδων εργαζομένων, να οργανωθεί άμεσα πανεργατικός αγώνας με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου που είναι σε διαβούλευση και το ξήλωμα όλου του αντεργατικού οπλοστασίου.

Με τη γνωστή παρελκυστική τακτική, και την σκόπιμη κωλυσιεργία του, δύο εβδομάδες μετά την επίσημη δημοσιοποίησή του σχεδίου νόμου, το προεδρείο της ΓΣΕΕ -όπως επιβεβαιώθηκε και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη- «ψάχνει» ακόμα να βρει «θετικά» στο νομοσχέδιο, καλλιεργώντας αυταπάτες περί «διόρθωσής» του μέσα από «διάλογο» με την κυβέρνηση.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος η κυβέρνηση έχει αφήσει περιθώρια για αλλαγές στο νομοσχέδιο και η ΓΣΕΕ θα τα εξαντλήσει… Ξεδιάντροπα μάλιστα αντιτάχθηκε στο αίτημα των εκατοντάδων συνδικάτων πανελλαδικά που απαιτούν την απόσυρση του εκτρώματος, καθώς όπως είπε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ θέλει να ψηφιστούν οι διατάξεις, όπως αυτές που νομιμοποιούν την τηλεργασία στο όνομα του «δικαιώματος στην αποσύνδεση» και άλλες που απορρέουν από την Οδηγία για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης. Στον ίδιο ντορό, με τον ισχυρισμό ότι «το σχέδιο νόμου έχει θετικές και αρνητικές διατάξεις…» κινήθηκε και ο γγ της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης, ενώ παρέπεμψαν για τις τελικές αποφάσεις στην ολομέλεια της ΓΣΕΕ τις επόμενες μέρες.

Την αβάντα της στην κυβερνητική πολιτική η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ συνόδευσε και από επίθεση στο ΚΚΕ, καταγγέλλοντας το Κόμμα επειδή διοργανώνει συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο την Πέμπτη 27 Μάη στο Σύνταγμα!

Στο ίδιο πλαίσιο του «χρήσιμου εταίρου» της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επιτέθηκε στις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που αποφάσισαν την απεργία στις 26 Νοέμβρη, όπως και την πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 Μάη, ενώ καταφέρθηκε και ενάντια στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα που ήδη έχουν πάρει απεργιακή απόφαση για τις 3 Ιούνη. Θυμίζουμε άλλωστε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρός της είχε χαρακτηρίσει «γελοία» τα Συνδικάτα όπως και την απεργία τους.

Η απάντηση στα χέρια των εργαζομένων

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη η παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) στη ΓΣΕΕ σημειώνει:

«Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τη σημερινή συνέντευξη-παρωδία απέδειξε πόσο αποσπασμένη και μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων βρίσκεται. Συνεχίζοντας το ρόλο του χρήσιμου εταίρου της κυβέρνησης, τη στηρίζει, αναζητά τις θετικές διατάξεις στα μέτρα-κόλαση και χαμένη μέσα στην ανυπαρξία της, καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που μήνες τώρα οργανώνουν την πάλη για να μην περάσουν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο-έκτρωμα. Έχει ρόλο απορρυθμιστή και αποσυντονισμού στη μαζική-εργατική απάντηση.

Η απάντηση βρίσκεται στα χέρια και τις διαθέσεις των εργαζομένων και όχι σε μια ηγεσία που παριστάνει τους ηγέτες της.

Να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: