ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής: Κάντε μας «παρέα» κ. Γεωργιάδη πάνω στο μηχανάκι για να βγάλουμε βάρδια με την πίσσα να καίει…

Τον καλούμε να έρθει (όχι για 10 και 12 ώρες όπως δουλεύουμε) άλλα  για 2-3 στην καυτή άμμο χωρίς σκιά και προστασία να εξυπηρετήσουμε πελάτες, τον καλούμε στα ανοιχτά μπαρ, στις κουζίνες, στα δωμάτια κλπ και μετά να έρθει να μας πει…

Δεν θα επιτρέψουμε να μπούνε για ακόμα μια φορά οι ζωές μας στο ζύγι με τα κέρδη των μεγάλων εταιριών του κλάδου. Κράτος και εργοδοσία έχουν πλήρη ευθύνη για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη, για οποιοδήποτε εργατικό ατύχημά, για όποιον συνάδελφο πληρώσει με την υγεία του, το αδιάκοπο κυνήγι κάποιων για κέρδη!

Καλούμε τον Κ. Γεωργιάδη να μας κάνει “παρέα” έκτος ωραρίου 12:00-17:00 πάνω στο μηχανάκι για να βγάλουμε βάρδια με την πίσσα να καίει.  Τον καλούμε να έρθει (όχι για 10 και 12 ώρες όπως δουλεύουμε) άλλα  για 2-3 στην καυτή άμμο χωρίς σκιά και προστασία να εξυπηρετήσουμε πελάτες, τον καλούμε στα ανοιχτά μπαρ, στις κουζίνες, στα δωμάτια κλπ και μετά να έρθει να μας πει εκ νέου πότε το φαινόμενο του καύσωνα είναι σε πολύ μεγάλη ένταση, τι σημαίνει ‘’ασφαλείς εργαζόμενοι στον κλάδο με τις επιχειρήσεις σε πλήρη λειτουργία’’, πόσο κοστίζει εντέλει η υγεία μας και η ζωή μας.

Κι όσο για τις μεγαλοεταιρίες όπως η wolt που ‘’είναι μια οικογένεια’’ νοιάζονται για τους ‘’συνεργάτες’’ τους κλπ. αποδεικνύουν ακόμα μια φορά  ότι δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να πατήσουν πάνω στις ανάγκες των συναδέλφων μας για μεροκάματο και επιβίωση, για να αποσπάσουν μεγαλύτερη μερίδα αγοράς ακόμα και μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Νίπτουν τας χείρας τους και μάλιστα προκλητικά ανεβάζουν ελάχιστα την αποζημίωση στις παραγγελίες, λες και η ζωή μας αξίζει λίγα παραπάνω λεπτά του ευρώ. Καμία πρόθεση για αναστολή λειτουργίας, καμία πρόθεση για αποζημίωση των χαμένων ωρών από τους freelancer. Έχουν στο ακέραιο την ευθηνή για οτιδήποτε συμβεί! 

Συνάδελφοι σε αυτή την πραγματικότητα δεν είναι κανένας μόνος. Εκεί που κράτος και εργοδοσία επιτίθονται στα δικαιώματα μας και στην ζωή μας, υπάρχει το Συνδικάτο μας για να παρέμβει. Για οποιοδήποτε περιστατικό ερχόμαστε σε επαφή με το Συνδικάτο μας. Διεκδικούμε

    • Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών. Αντίστοιχα, άμεση διακοπή εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους.( ψησταριές, φούρνοι κλπ). Καμία διανομή με μηχανάκι όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες. 
  • Πλήρη αποζημίωση σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης (μισθωτοί, freelancers κλπ).
  • Πλήρης αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες κ.λπ.). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου. 
  • Συχνά διαλείμματα κατάλληλης διάρκειας, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τα χαρακτηριστικά της εργασίας, της έντασης εργασίας και της χρησιμοποιούμενης στολής εργασίας – ΜΑΠ, για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής

 

Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: