ΣΕΤΕΠΕ – Δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας

Όλο το προηγούμενο διάστημα το Συνδικάτο μας έδωσε μάχη για να προστατευτεί το σπίτι του συναδέλφου μας. Σε αυτή την μάχη μπήκαν και φορείς του κινήματος από τη γειτονιά. Ο πλειστηριασμός πήρε αναβολή, μάλλον για τον Οκτώβριο. 

Στις 13 Ιουλίου πλειστηριάζονταν το σπίτι συναδέλφου μας. Η πρώτη κατοικία της οικογένειάς του, με μακροχρόνια ανέργους και με προβλήματα υγείας γονείς. Όλο το προηγούμενο διάστημα το Συνδικάτο μας έδωσε μάχη για να προστατευτεί το σπίτι του συναδέλφου μας. Σε αυτή την μάχη μπήκαν και φορείς του κινήματος από τη γειτονιά. Ο πλειστηριασμός πήρε αναβολή, μάλλον για τον Οκτώβριο. 

Δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε και την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο που πραγματοποιούνταν ο πλειστηριασμός. Φανερώνει την ταξική πολιτική της κυβέρνησης, που τον λαό τον αφήνει χωρίς γιατρούς, χωρίς δασκάλους, αθωράκιστο από κάθε φυσική καταστροφή και την ίδια ώρα δίνονται δις για την καταστολή του κινήματος είχαμε και την παρουσία του νεοσύστατου σώματος της αστυνομίας, της ΟΔΟΣ. Θυμηθήκαμε μέρες… ΣΥΡΙΖΑ που σε κάθε κινητοποίηση για την προστασία της λαϊκής κατοικίας είχαμε ΜΑΤ, χημικά και γκλομπ να προστατεύουν τα κέρδη των funds και των τραπεζών. 

Μπορεί σήμερα ο πλειστηριασμός του λαϊκού σπιτιού να πήρε μια αναβολή, δεν ακυρώθηκε όμως εντελώς. Για το λόγο αυτό όπως επίσης και για το ότι υπάρχουν δεκάδες άλλα σπίτια που κινδυνεύουν από την ίδια λαιμαργία και ασυδοσία κράτους και τραπεζών, το Συνδικάτο μας θα κλιμακώσει το επόμενο διάστημα τη δράση του, και για την οικία του συναδέλφου, βάζοντας φραγμό σε όποιον προσπαθήσει να αφήσει χωρίς σπίτι και ρεύμα τα φτωχά νοικοκυριά. Καλούμε τα μέλη μας και τους εργαζόμενους του κλάδου γενικότερα σε ετοιμότητα αν παρουσιαστεί παρόμοια περίπτωση να δοθεί άμεση και μαχητική απάντηση.  

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ 

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ

ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής 

(Φωτο αρχείου)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: