Ναυτεργατικά Σωματεία – Καλούν σε σύσκεψη για οργάνωση της πάλης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης

Για τα οξυμμένα προβλήματα στην κοινωνική ασφάλιση και στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, επιβάλλεται η συνέχιση του αγώνα για να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε αιτήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Στις 6 Ιούλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας από τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, με τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και στελέχη του ΝΑΤ, για τα οξυμμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες στην κοινωνική ασφάλιση.

Στις παρεμβάσεις τους, οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, ανέδειξαν ότι τα τραγικά αποτελέσματα σε βάρος των ασφαλισμένων είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, με νόμους στην υπηρεσία των εφοπλιστών, που τους παραχωρούν προνόμια και επιδοτήσεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το ΝΑΤ στον ΕΦΚΑ έχοντας οργανικό έλλειμμα περίπου 1 δις ευρώ

Τα ελλείμματα θα διογκωθούν με την εφαρμογή του ν.4714/2020, που καθορίζει για τα ποντοπόρα καράβια με ελληνική σημαία να γίνονται ασφαλιστικές εισφορές με βάση τις διεθνείς συμβάσεις πείνας και με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, με την παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης συνολικά στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.  

Η κυβέρνηση, τα υπουργεία Εργασίας, Ναυτιλίας, γνωρίζουν τις απαράδεκτες συνθήκες καθυστέρησης έκδοσης κύριων – επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, που έχουν διαμορφωθεί με την εφαρμογή του ν.4387/2016. Με πρόσχημα τις διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν προχωρούν στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αλλά με αντεργατικές  μεθοδεύσεις χρησιμοποιούν στρατεύσιμους εδώ και 3 μήνες, νομικούς,   φοροτεχνικούς, για να καλύψουν   τις τεράστιες ελλείψεις, που υπάρχουν σε υπαλληλικό προσωπικό. 

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης και με τα προβλήματα που υπάρχουν στα  λογισμικά συστήματα, στην ψηφιακή επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών ΝΑΤ και ΕΦΚΑ καθώς και  στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, είναι η πολύμηνη καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων, οι ακόμα χειρότερες συνθήκες στις διαδοχικές συντάξεις, ενώ εκκρεμούν περίπου 400 συντάξεις χηρείας!!!. Παραμένει το πρόβλημα στον επανυπολογισμό  της κύριας σύνταξης για όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν τον ν.4387/2016, χωρίς να υπολογίζεται το σύνολο των εισφορών, που έχουν καταβληθεί, αλλά μόνο ο μισθός ενεργείας και  το επίδομα Κυριακών, χωρίς να  υπολογίζεται η άδεια. Όπως και για τους ναυτεργάτες που κατέθεσαν μετά την συνταξιοδότηση τους πρόσθετη ασφάλιση από άλλα ασφαλιστικά ταμεία και εκκρεμεί η προσαύξηση στη σύνταξη τους. 

Για τα οξυμμένα προβλήματα στην κοινωνική ασφάλιση και στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, επιβάλλεται η συνέχιση του αγώνα για να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε αιτήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στη σύσκεψη που διοργανώνουν σωματεία και ομοσπονδίες τη Δευτέρα 12 Ιούλη στις 8 μ.μ. στην πλατεία Μητροπόλεως στην Αθήνα, για να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: