Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ – Όταν δεν τους αρέσει το εκλογικό αποτέλεσμα (ΔΑΣ πρώτη δύναμη!)… επιχειρούν να το ανατρέψουν

Η ΔΑΣ θα επιμείνει στην πρότασή της για αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο κι ας αναλάβει η κάθε παράταξη την ευθύνη της για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. 

Μετά τις εκλογές της 3ης Μάη για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Γραμματείας (Ε.Γ.) του Νομαρχιακού Τμήματος (Ν.Τ.) Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ και την ανάδειξη της ΔΑΣ και πάλι ως πρώτη δύναμη, στις 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση για τη συγκρότησή της ΕΓ, την εκλογή Προέδρου και των υπολοίπων θέσεων του προεδρείου. 

Ως ΔΑΣ, προτείναμε την εκλογή ενός αναλογικού, αντιπροσωπευτικού προεδρείου (η 1η σε ψήφους δύναμη τον Πρόεδρο, η 2η σε ψήφους δύναμη τον Γραμματέα κλπ), ώστε να αποτυπωθεί και στη σύνθεση του προεδρείου η επιλογή του εκλογικού σώματος, τόσο στη ΓΣ αντιπροσώπων του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, όσο και των επιμέρους σωματείων. 

      Με τη θέση μας αυτή, «συμφώνησαν» και οι υπόλοιπες 3 παρατάξεις αλλά μόνο στα λόγια!!! Στην πράξη, με πρόταση της Ενωτικής Κίνησης (Παρεμβάσεις), έθεσαν και 3 προϋποθέσεις για να προχωρήσει η σύσταση του προεδρείου. Η μία από αυτές, μάλιστα, προϋποθέτει την άνευ όρων υλοποίηση από τον πρόεδρο του οργάνου σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ πάρει η ΕΓ. 

Κατανοούμε την αγωνία των υπόλοιπων 3 παρατάξεων (Παρεμβάσεις, «Ανεξάρτητοι» μαζί με ΣΥΡΙΖΑ & ΔΑΚΕ), που σε απόλυτο συντονισμό, επιχειρούν να «στριμώξουν» στα λόγια την ΔΑΣ. Είναι όμως δεδομένο και πλατιά γνωστό στους εργαζόμενους της Κέρκυρας, ότι κατά την προηγούμενη θητεία της ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, η ΔΑΣ αποτέλεσε την πρωτοπόρα δύναμη που έκανε προσπάθεια να μπουν σε σωστές βάσεις η λειτουργία του οργάνου. Έδωσε όλες της τις δυνάμεις για να στηριχθούν οι αγώνες των εργαζομένων, οι διεκδικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων του δημοσίου, να πραγματοποιηθούν συσκέψεις, συλλαλητήρια, μεγάλες απεργίες. Συνέβαλε σοβαρά στην κοινή δράση των εργαζόμενων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με καλύτερη πλέον συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, ωθούμενη από την αντίληψη των κοινών συμφερόντων όλων των εργαζομένων. 

     Ενοχλεί φαίνεται τις άλλες παρατάξεις, το ότι δε συμβιβαζόμαστε και δε ρίχνουμε νερό στο κρασί μας, αγωνιζόμενοι πάντα για το ταξικό συμφέρον των εργαζομένων. 

     Η ΔΑΣ, μπορεί να μη συμφωνούσε πάντα με τις αποφάσεις της ΕΓ (άλλωστε κατείχε τις 2 από τις 9 έδρες), αλλά πάντα ο Πρόεδρος, ενημέρωνε τα ΜΜΕ και  τα σωματεία για τις αποφάσεις του Ν.Τ., πάντα ενημέρωνε όλα τα μέλη της ΕΓ για τις συσκέψεις και τις συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί με άλλα σωματεία και φορείς. 

     Οπότε, κάθε αιτίαση αυτού του περιεχομένου, είναι προσχηματική και εκ του πονηρού. Προφανής σκοπός τους είναι η παραχάραξη του εκλογικού αποτελέσματος,  ώστε να πεταχτεί έξω από το προεδρείο η ΔΑΣ,  η οποία είναι πρώτη δύναμη σε ψήφους.

Και λέμε ότι είναι προσχηματικές οι προϋποθέσεις που βάζουν οι υπόλοιπες παρατάξεις γιατί:

  • Υπερψήφισαν ομόφωνα και χωρίς καμία παρατήρηση τον Απολογισμό Δράσης της ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ πριν τις εκλογές, ενώ θα μπορούσαν την όποια κριτική τους και τις διαφωνίες τους να τις εντάξουν και στον απολογισμό. 
  • Καμία τέτοια κριτική δεν έγινε προς τη ΔΑΣ, ούτε στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν τις εκλογές για τη νέα ΕΓ. Αντίθετα, όλοι οι ομιλητές ανέφεραν, ότι το ΝΤ είχε την καλύτερη λειτουργία τα τελευταία χρόνια.
  • Καμία παράταξη δεν αποτύπωσε αυτή την κριτική σε κάποιο κείμενο, ανακοίνωση ή διακήρυξη πριν τις εκλογές 
  • Επίσης, δεν είδαμε να έχουν αντίστοιχη ευαισθησία για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΝΤ από όλα τα μέλη της ΕΓ αφού ενώ κάποια μέλη της προηγούμενης ΕΓ είτε προχωρούσαν ανοιχτά σε απεργοσπασίες, είτε δεν εφάρμοζαν κεντρικές κατευθύνσεις των σωματείων τους και της ΑΔΕΔΥ, όπως η Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης στο δημόσιο. 

      Εν κατακλείδι, όλη αυτή την «κριτική» την θυμήθηκαν μόνο μετά το (αναπάντεχο για αυτούς) εκλογικό αποτέλεσμα. 

        Η ΔΑΣ θα επιμείνει στην πρότασή της για αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο κι ας αναλάβει η κάθε παράταξη την ευθύνη της για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. 

     Άλλωστε δε θα είναι η πρώτη φορά που Παρεμβάσεις – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – «Ανεξάρτητοι» θα σχηματίσουν μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις που στηρίζουν το ΠΑΜΕ, για τους δικούς τους μικροπαραταξιακούς λόγους.

     Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νησιού να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, από την απροκάλυπτα τυχοδιωκτική στάση των δυνάμεων αυτών.

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  (Δ.Α.Σ.) 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: