Η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (Δ.Α.Σ.) και πάλι 1η δύναμη και ενισχυμένη στις εκλογές για τη νέα Ε.Γ. στο Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ

Η νίκη της Δ.Α.Σ. έρχεται ως καρπός και συνέχεια της αδιάκοπης προσπάθειας που ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια, όταν μετά από δυο δεκαετίες καταφέραμε να σπάσουμε ως πρώτη δύναμη μέσα από το Ν.Τ. Κέρκυρας, το μονοπώλιο του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα στο νομό μας. 

     Η ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Δ.Α.Σ.) αναδείχτηκε και πάλι Πρώτη Δύναμη στις εκλογές, για τη νέα Ε.Γ. στο Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 3 Μάη 2023.

   Η ενίσχυση τόσο σε ψήφους, όσο και σε ποσοστό είναι σημαντική, γεγονός που μεταφράζεται και σε αύξηση στην εκπροσώπηση με 3 έδρες (από 2).

Χαιρετίζουμε τους αντιπροσώπους των πρωτοβάθμιων δημοσιοϋπαλληλικών σωματείων της Κέρκυρας που με την ψήφο τους στήριξαν αποφασιστικά την  Δ.Α.Σ. και τις ταξικές δυνάμεις του κινήματος. 

     Η νίκη της Δ.Α.Σ. έρχεται ως καρπός και συνέχεια της αδιάκοπης προσπάθειας που ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια, όταν μετά από δυο δεκαετίες καταφέραμε να σπάσουμε ως πρώτη δύναμη μέσα από το Ν.Τ. Κέρκυρας, το μονοπώλιο του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα στο νομό μας. 

    Ως ΔΑΣ πρωτοστατήσαμε με τους εργαζόμενους των πρωτοβάθμιων σωματείων στους πολυάριθμους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες των τελευταίων χρόνων στην Κέρκυρα, για τα μεγάλα σοβαρά ζητήματα και ανατροπές που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ στη ζωή και στα δικαιώματά μας.  Στην υγεία, στην εκπαίδευση, στους Δήμους και στη δημόσια διοίκηση, οι ταξικές δυνάμεις καλλιεργήσαμε μαχητικά την «ενιαία αντίληψη για τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος». 

     Οι δυναμικοί και μαζικοί αγώνες (μέσα στην πανδημία – υγεία – παιδεία – νόμος Χατζηδάκη – ιδιωτικοποιήσεις κλπ.) που ενιαία δώσαμε, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι αποδεικνύουν την ορθότητα της παραπάνω αντίληψής μας.

     Η συμπόρευση αυτά τα χρόνια του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, με το Εργατικό κέντρο απέδειξε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για να βαθύνουν τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης και της κοινής αγωνιστικής δράσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος  στο νομό. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

     Ας μην υπάρχουν αυταπάτες !!!  Όποια κυβερνητική εναλλαγή και να έχουμε μετά τις εκλογές, όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση, με οποιαδήποτε σύνθεση, με οποιοδήποτε μείγμα πολιτικής, η επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. 

     ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και όσοι διαγκωνίζονται για να συγκυβερνήσουν μαζί τους σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα, όλοι τους είναι ταγμένοι και δε ξεφεύγουν χιλιοστό απ’ τη στρατηγική της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, της ευθυγράμισης με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών συμφωνιών που έχουν συνυπογράψει. 

     Εμείς ως ΔΑΣ θα συνεχίσουμε πρώτα και κύρια μέσα από τα σωματεία, αλλά και μέσα από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ την προσπάθεια να δυναμώνουμε και να μαζικοποιούμε τα σωματεία και την πάλη μας, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. 

 

Αγωνιζόμαστε για εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΤΗ  ΖΩΗ  ΤΩΝ  ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ  ΑΝΑΓΚΩΝ  ΜΑΣ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: