Γιώργος Πέρρος: «Ο αγώνας των διανομέων της Wolt είναι ελπιδοφόρος!!!»

Η μαζική απεργία και οι κινητοποιήσεις τους, παίρνουν τη σκυτάλη από τους συγκλονιστικούς αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, στην e-food, στη ΛΑΡΚΟ, στην Cosco, στα λιπάσματα Καβάλας, των οικοδόμων. Αποδεικνύουν με τον αγώνα τους ότι η μαζική συμμετοχή των μεταναστών στα σωματεία τους, ο κοινός αγώνας τους με τους Έλληνες εργάτες…

Δήλωση του Γιώργου Πέρρου, μέλους της ΚΕ, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

«Ο αγώνας των διανομέων της Wolt είναι ελπιδοφόρος!!! Με την οργάνωσή τους δίνουν ανάσα και διέξοδο στην πάλη για κατοχύρωση σύγχρονων δικαιωμάτων στην εργασία. Για να μην υπάρξει καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία. Για να σταματήσει η αδήλωτη εργασία και να υπογραφούν συμβάσεις αορίστου χρόνου, απευθείας με την Wolt, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη. Για να έχουν όλοι οι διανομείς δωρεάν χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, κράνος, μπουφάν μηχανής και εξοπλισμό. Για να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η μαζική απεργία και οι κινητοποιήσεις τους, παίρνουν τη σκυτάλη από τους συγκλονιστικούς αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, στην e-food, στη ΛΑΡΚΟ, στην Cosco, στα λιπάσματα Καβάλας, των οικοδόμων. Αποδεικνύουν με τον αγώνα τους ότι η μαζική συμμετοχή των μεταναστών στα σωματεία τους, ο κοινός αγώνας τους με τους Έλληνες εργάτες αποτελεί πανίσχυρο όπλο που σπάει την τρομοκρατία και τον ρατσισμό και αντιμετωπίζει στα ίσια, κράτος και εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι όταν το θελήσουν έχουν τη δύναμη να παλέψουν για να φέρουν τα πάνω κάτω. Οι πρόσφατες μεγαλειώδεις απεργίες στην Ελλάδα για το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και στην Ευρώπη αντίστοιχα, σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας, στη Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από κυβερνητικές εναλλαγές των αστικών κομμάτων, αλλά πρέπει να βαδίσουν στον δικό τους δρόμο, στον δρόμο της ανατροπής, για τη δική τους εξουσία.

Φανερώνεται όλο και περισσότερο η σαπίλα αυτού του συστήματος που έχει μετατρέψει την καθημερινότητα του λαού στο «πάμε και όπου βγει». Γι’ αυτό και χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη βροντοφώναζουν «Τα κέρδη τους, η ζωή μας».

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Με δυνατό το ΚΚΕ εκεί που χτυπάει η καρδιά των εργαζομένων και της νεολαίας μπορούν σήμερα να οργανωθούν νέοι , μεγάλοι αγώνες που θα βάλουν στο επίκεντρο μια σύγχρονη ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο! Γι’ αυτό δυναμώνουμε το ΚΚΕ και με την ψήφο μας στις 21 του Μάη.»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: