“Είμαστε χωρίς δουλειά από τον Νοέμβρη του 2019!” – Οι διπλωματούχοι ξεναγοί δεν επαιτούν, απαιτούν

Καλούμε τους Διπλωματούχους Ξεναγούς, Τουριστικούς Συνοδούς, Οδηγούς Τουριστικών Λεωφορείων, Εργαζόμενους στον Επισιτισμό-Τουρισμό και Πολιτισμό, σε μια δυναμική διαμαρτυρία, την Τετάρτη μπροστά στο Ηρώδειο.

Κάλεσμα της Ομάδας Δράσης Διπλωματούχων Ξεναγών σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, για με τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου.

Από το Νοέμβριο του 2019, οι Διπλωματούχοι Ξεναγοί όπως και η πλειοψηφία των εργαζόμενων στον Τουρισμό, είμαστε χωρίς δουλειά.

Η διαχείριση της πανδημίας και τα πρώτα περιοριστικά μέτρα οδήγησαν στο κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, θεάτρων, εστίασης και λοιπών συναφών χώρων, εξωθώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων, για μικρό χρονικό διάστημα, δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα, αντίθετα ανέδειξε τη λανθασμένη διαχείριση με πολλαπλές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους στους κλάδους αυτούς, στους οποίους ανήκουμε και οι Διπλωματούχοι Ξεναγοί .

ΖΗΤΑΜΕ

  1. 1. Αναδρομική καταβολή της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού για τους μήνες Μάιο έως Αύγουστο και Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2020, με ένσημα για δυνατότητα ένταξης στον ΟΑΕΔ για το τρίμηνο 2021-2022. Οι Διπλωματούχοι Ξεναγοί στην Ελλάδα λάβαμε 1868 ευρώ για το 2020, όταν αντίστοιχα οι συνάδελφοί μας στην Ε.Ε έλαβαν για το ίδιο διάστημα από 7.000 ευρώ ως 19.000 ευρώ.
  2. 2. Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού με ένσημα για το 2021 μέχρι να εξασφαλιστεί εργασία για το σύνολο των εργαζόμενων στον κλάδο του Τουρισμού.
  3. 3. Ένταξη στο «μηχανισμό στήριξης», επιδότηση ενοικίων, πάγωμα δανείων και πληρωμών ΔΕΚΟ και Εφορίας.
  4. 4. Μηχανογράφηση ενσήμων και στελέχωση του τμήματος Ξεναγών στο ΕΦΚΑ Συντάγματος.
  5. 5. Σταδιακό άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων και χώρων πολιτισμού με τήρηση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και εξασφάλιση συνθηκών εργασίας, οι οποίες δε θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους. Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στους κλάδους του τουρισμού και του πολιτισμού

ΚΑΛΟΥΜΕ

Διπλωματούχους Ξεναγούς, Τουριστικούς Συνοδούς, Οδηγούς Τουριστικών Λεωφορείων, Εργαζόμενους στον Επισιτισμό-Τουρισμό και Πολιτισμό σε μια μαζική δυναμική διαμαρτυρία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 , ώρα 11.00 π.μ
μπροστά στο ΗΡΩΔΕΙΟ.

ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Ομάδα Δράσης Διπλωματούχων Ξεναγών

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: