Ασφαλίτης στο μαϊμού συνέδριο της ΟΙΥΕ – Στο κενό η νέα προσπάθεια των εργατοπατέρων (BINTEO)

Συνέδριο της εργοδοσίας και της αστυνομίας επιχειρούν να διεξαγάγουν για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες οι εργατοπατέρες της ΟΙΥΕ – Σθενάρη η εναντίωση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν το βάζουν κάτω τα τσιράκια της εργοδοσίας που αποτελούν την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ και για τρίτη φορά επιχειρούν να κάνουν συνέδριο με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους, αυτή τη φορά στο ξενοδοχείο “Caravel”. Μάλιστα, αντί για τους ιδιωτικούς μπράβους στους οποίους μας είχαν συνηθίσει, αυτή τη φορά συνεπικουρούνται από αστυνομικές δυνάμεις. Όχι μόνο τις επίσημες, αλλά και από έναν ασφαλίτη, ο οποίος εντοπίστηκε από συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, εργαζόμενοι και Σωματεία βρίσκονται σε κινητοποίηση απαιτώντας  «Σωματεία των εργατών και όχι των εργοδοτών». Ενδεικτικό του συνεδρίου – παρωδία με το οποίο επιχειρούν να διασφαλίσουν τους ευνοϊκούς συσχετισμούς υπέρ τους οι εργοδοτικοί, είναι πως μοίρασαν κάρτες αντιπροσώπων πριν καν ξεκινήσει το συνέδριο, βγάζοντας και διπλές κάρτες. Στόχος να γίνει ένα συνέδριο φαστ – τρακ κι εν κρυπτώ.

Σαν τους κλέφτες επιχειρούν να διεξάγουν τις εκλογές, κλείνοντας εκτός από τη συνεδριακή αίθουσα άλλη μία στον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου. Η ΔΑΣ, εκτός από τη φυσική της παρουσία που εμποδίζει τα σχέδια νόθευσης της διαδικασίας, έχει καταθέσει επίσης υπόμνημα παρατυπιών στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κρατούν πανώ με σύνθημα “Έξω η εργοδοσία από τα Σωματεία – Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών” κι άλλο ένα στο οποίο γράφουν «Χαμογέλα ρε… Τι σου ζητάνε;», με αφορμή το πρόσφατο συμβάν στα “My Market”.

Οι εργατοπατέρες διεξάγουν τις εκλογές σε εργάσιμες μέρες, ώστε να μην μπορούν εύκολα οι εργαζόμενοι να προσέρχονται, ενώ πολλά σωματεία και αντιπρόσωποι βρίσκονται στο σκοτάδι σχετικά με τις ημερομηνίες του συνεδρίου, ώστε να μπορεί η εργοδοτική παρέα να λύνει και να δένει μόνη της. Είναι η τρίτη απόπειρα των εκλεκτών της εργοδοσίας, μετά από δυο διαδοχικά φιάσκο, στις 23- 24 Φλεβάρη, αλλά και στις 6 – 7 Μάρτη, όπου δεν εμφανίστηκαν ούτε καν οι δικοί τους αντιπρόσωποι.

ΔΑΣ

Να ποια είναι η δημοκρατία – Φέρανε τους μπράβους μες στα σωματεία – Από την παρέμβαση της ΔΑΣ στο Κάραβελ, στα πλαίσια του νόθου συνεδρίου που επιδιώκουν οι εργατοπατέρες της ΟΙΥΕ:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Dienstag, 12. März 2019

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: