Τους αντίφα και την “άκρα αριστερά” κατηγορεί ο Τραμπ για τις κινητοποιήσεις – Καλεί σε αντιδιαδήλωση τους οπαδούς του στο Λευκό Οίκο

Σχετικά με τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί το πρωί έξω από την προεδρική κατοικία, χρησιμοποίησε βίαιους τόνους, λέγοντας πως αν είχαν περάσει το φράχτη “θα τους είχαν υποδεχθεί τα πιο άγρια σκυλιά και τα πιο απειλητικά όπλα που έχω δει ποτέ”.

Την ώρα που ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Μινεσότα καλεί την Εθνοφρουρά στη Μινεάπολη, σε αριθμούς χωρίς προηγούμενο εντός αστικού ιστού μετά την εξέγερση Αφροαμερικανών στο Λος Άντζελες το 1992, ο πρόεδρος Τραμ προσπαθεί να βρει αλλάξει την ατζέντα, παρουσιάζοντας τις αντιδράσεις στο θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ ως “υποκινούμενες” από “ακραίες” μειοψηφίες.

Σε ανάρτησή του στο τουίτερ, ο πρόεδρος Τραμπ ισχυρίζεται πως:

Είναι οι Αντίφα και η Ριζοσπαστική Αριστερά, Μην τους αφήσετε να κατηγορήσουν άλλους!

Νωρίτερα, ο πρόεδρος καλούσε τους οπαδούς τους σε “βραδιά MAGA” έξω από το Λευκό οίκο απόψε, αναφερόμενος στο βασικό σύνθημα της εκστρατείας του “Make America great again”, ενώ σχετικά με τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί το πρωί έξω από την προεδρική κατοικία, χρησιμοποίησε βίαιους τόνους, λέγοντας πως αν είχαν περάσει το φράχτη “θα τους είχαν υποδεχθεί τα πιο άγρια σκυλιά και τα πιο απειλητικά όπλα που έχω δει ποτέ”.

Ο Τραμπ ρίχνει συνειδητά λάδι στη φωτιά, την ώρα που ήδη καταγράφονται υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες τουλάχιστον δυο νεκροί πολίτες σε Μινεάπολη και Ντιτρόιτ και ενός αστυνομικού στο Όουκλαντ της Καλιφόρνιας. Τα πνεύματα είναι οξυμένα και από την αποκάλυψη ενός νέου βίντεο του φόνου του Τζορτζ Φλόιντ υπό άλλη γωνία λήψης, που δείχνει ότι εκτός από το συλληφθέντα αστυνομικό Derek Chauvin, δυο ακόμα συναδελφοί του πατούσαν με τα γόνατά τους ταυτόχρονα τον 46χρονο άντρα, ενώ ο τέταρτος τους κοιτούσε.

To μόνο σίγουρο είναι ότι το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης στο στυγερό αυτό αστυνομικό έγκλημα, δεν αφορά κάποιες μειοψηφίες, αλλά οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη συνείδηση. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει κι ένας από τους σχολιαστές της επίμαχης ανάρτησης του Τραμπ, ποστάροντας βίντεο όπου μέλη των Άμις, μιας ιδιαίτερα συντηρητικής θρησκευτικής κοινότητας των ΗΠΑ, τραγουδούν χριστιανικούς ύμνους και κρατούν πλακάτ διαμαρτυρίας κατά της δολοφονίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: