Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα της ιντερφερόνης κατά του κορονοϊού στην Κούβα

Τα στατιστικά του υπουργείου υγείας της χώρας δείχνουν ότι το 93,4% των διαγνωσμένων κρουσμάτων κορονοϊού έλαβαν θεραπεία με ιντερφερόνη. Εξ αυτών, μόνο το 5,5% παρουσίασε στη συνέχεια βαριά ή κρίσιμη κλινική κατάσταση.

“H δύναμη του συστήματος υγείας της Κούβας και οι στενοί του δεσμοί με τη βιοτεχνολογία και τη φαρμακευτική βιομηχανία στο κοινωνικό μας σύστημα, που έχει προτεραιότητα την υγεία του λαού, καθιστά εφικτό να έχουν πρόσβαση σε αυτό όλοι οι Κουβανοί που το χρειάζονται”.

Τα στατιστικά του υπουργείου υγείας της χώρας δείχνουν ότι το 93,4% των διαγνωσμένων κρουσμάτων κορονοϊού έλαβαν θεραπεία με ιντερφερόνη. Εξ αυτών, μόνο το 5,5% παρουσίασε στη συνέχεια βαριά ή κρίσιμη κλινική κατάσταση. Επίσης, το υπουργείο ανακοίνωσε μια θνησιμότητα 2,7% για τον κορονοϊό, η οποία όμως ανέρχεται σε μόλις 0,9% για όσους έλαβαν ιντερφερόνη. Πρόκειται για στοιχεία που συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν στις 14 του μήνα. Σε διεθνές επίπεδο, ένα 20% εμφανίζει σοβαρή ή κρίσιμη κλινική κατάσταση, ενώ η θνησιμότητα ανέρχεται στο 6%.

Aναφορά υπήρξε και στα αποτελέσματα της χρήσης ιντερφερόνης για προληπτικούς σκοπούς στην Κίνα. Ο Πιμεντέλ παρουσίασε προκλινικές και κλινικές ενδείξεις έρευνας στην Ουχάν, όπου 2944 υγειονομικοί έλαβαν προληπτικά ιντερφερόνη, ενώ 3387 δεν την έλαβαν, χρησιμεύοντας ως ομάδα ελέγχου. Περίπου 50% όσων δεν την έλαβαν παρουσίασαν τη νόσο, έναντι κανενός στην πρώτη ομάδα.

“Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρωτόκολλο στη χώρα μας είναι αποτελεσματικό και η ιντερφερόνη παίζει ρόλο στα αποτελέσματα”, σχολίασε ο Πιμεντέλ.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση κλινικών δοκιμών και ένα εμβόλιο που έχει ως στόχο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, πάνω από 80 χώρες έχουν ζητήσει να λάβουν ιντερφερόνη από την Κούβα.

Mε πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: