Τα ιδανικά των Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζας Λούξεμπουργκ παραμένουν ζωντανά! Κοινό μπλοκ ΚΚΕ, TKP, DKP και SDAJ στο Βερολίνο

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στο Βερολίνο συμμετείχαν στη μεγάλη διαδήλωση και πορεία προς τιμήν των ηγετών του γερμανικού και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζας Λούξεμπουργκ

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στο Βερολίνο συμμετείχαν την Κυριακή 9 Γενάρη στη μεγάλη διαδήλωση και πορεία προς τιμήν των ηγετών του γερμανικού και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζας Λούξεμπουργκ, που δολοφονήθηκαν στις 15 Γενάρη 1919 σε συνθήκες γενικευμένης αντεπαναστατικής τρομοκρατίας, οργανωμένης από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα για λογαριασμό της αστικής τάξης.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ σε κοινό μπλοκ με το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP) έδωσαν το «παρών» μαζί με τις δυνάμεις του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) και της Σοσιαλιστικής Εργατικής Νεολαίας (SDAJ).

Στη δυναμική πορεία από το κέντρο του Βερολίνου ως το Μνημείο των Σοσιαλιστών βροντοφώναξαν ότι τα ιδανικά των Λίμπκνεχτ και Λούξεμπουργκ για μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό, παραμένουν ζωντανά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: