“Συνεργασία της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία” βλέπει ξανά η Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει αντικομμουνιστικής επετείου

Στην πραγματικότητα, τα μόνα θύματα που θα έπρεπε να μνημονεύονται την 23η Αυγούστου, είναι η ιστορική αλήθεια και μνήμη.

Δε χάνει ευκαιρία να αναπαράγει τη θεωρία των δύο άκρων η ΕΕ, έχοντας στο οπλοστάσιό της και μια σειρά επετείους, που είτε προσπαθεί να διαστρεβλώσει το νόημά τους, όπως η μέρα της αντιφασιστικής νίκης που παρουσιάζεται ανιστόρητα ως “μέρα της Ευρώπης”, είτε να καθιερώσει στη δημόσια ιστορία και συνείδηση των λαών της ηπείρου, ιδιαίτερα σε περιοχές που έζησαν το σοσιαλισμό κατά τον 20ό αιώνα.

Μια τέτοια επέτειος είναι και η 23η Αυγούστου, η μέρα της “Μαύρης κορδέλας”, που “εορτάζεται” επίσης σε Καναδά και ΗΠΑ μεταξύ άλλων, ενάντια στον “εξτρεμισμό, τη μισαλλοδοξία και την καταπίεση”. Στην ΕΕ συγκεκριμένα βαφτίζεται «Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων», και συμπίπτει όχι τυχαία φυσικά με τη μέρα υπογραφής του Συμφώνου Μολότοφ – Ρίμπεντροπ, δίδοντας ευκαιρίες για μαζική αναπαραγωγή της θεωρίας των δύο άκρων και του μυθεύματος περί δήθεν σύμπραξης Σοβιετικών και ναζί.
Η φετινή εκδοχή αυτού του παραμυθιού με (κόκκινο) δράκο, προσυπογράφεται από την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Věra Jourová (πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μπάμπιτς στην Τσεχία) και τον επίτροπο δικαιοσύνης Didier Reynders σε κοινή τους δήλωση, όπου κάνουν λόγο για «συνεργασία της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία», μέσω του Συμφώνου Μολότοφ – Ρίμπεντροπ, που δήθεν «βύθισε την Ευρώπη στο σκοτάδι και οδήγησε στην παραβίαση των δικαιωμάτων εκατομμυρίων Ευρωπαίων, αφαιρώντας την ζωή σε εκατομμύρια άλλους». Τέλος, διατείνονται με δακρύβρεχτες μεγαλοστομίες πως «η 23η Αυγούστου, είναι ημέρα μνήμης των μαθημάτων του παρελθόντος και των θυμάτων ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων»
Στην πραγματικότητα, τα μόνα θύματα που θα έπρεπε να μνημονεύονται την 23η Αυγούστου, είναι η ιστορική αλήθεια και μνήμη. Ιδίως η μνήμη των χιλιάδων κομμουνιστριών και κομμουνιστών που αποτέλεσαν κυριολεκτικά λίπασμα ως εμπροσθοφυλακή του αντιφασιστικού αγώνα για το τσάκισμα του ναζιστικού τέρατος. Όσοι όμως ποντάρουν στη λήθη και τη διαστρέβλωση, αργά ή γρήγορα θα λάβουν την απάντηση από τους ίδιους τους λαούς που με τόσο πείσμα προσπαθούν να παραπλανήσουν.
Με πληροφορίες από 902.gr
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: