Protagon / kosmodromio – Οι «πεφτοσυννεφάκηδες» και «ισαποστάκηδες» του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Γνωρίζουμε, πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές η επίθεση ενάντια στο Κόμμα μας θα ενταθεί και θα αξιοποιηθούν κάθε είδους χτυπήματα, «πάνω και κάτω από τη ζώνη». Οι κομμουνιστές και φίλοι του ΚΚΕ μπορούν να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά αυτήν την επίθεση, που αποσκοπεί στο να ανακόψει τη σημαντική δυναμική που μπορεί να εκφραστεί στις προσεχείς εκλογές.

Πριν λίγο διάστημα η ιστοσελίδα «Protagon» έγραφε για τους «ισαποστάκηδες», όπως χαρακτήριζε αυτούς που στη χώρα μας δεν στηρίζουν τη Νατοϊκή πλευρά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έγραφε πως οι «ισαποστάκηδες» είναι «στην πραγματικότητα κεκαλυμμένοι υποστηρικτές του Πούτιν και έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα».

Από την άλλη μεριά την ίδια κατηγορία και τον ίδιο χαρακτηρισμό, αλλά από την αντίστροφη οπτική χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα «kosmodromio». Μονάχα που αυτή τη φορά οι «ισαποστάκηδες» είναι όσοι δεν στηρίζουν τη ρωσική πλευρά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Μάλιστα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει οργανώσει το τελευταίο διάστημα μια διαρκή και χοντροκομμένη συκοφαντική επίθεση διαστρέβλωσης των πεντακάθαρων θέσεων του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ώστε να κάνει το άσπρο – μαύρο παρουσιάζοντας πως το ΚΚΕ είναι περίπου σαν το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν τη νατοϊκή πλευρά.

Τι ενοχλεί και τις δύο πλευρές των απολογητών του ιμπεριαλιστικού μακελειού;

  • Τους ενοχλεί πως καμία πλευρά της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης δεν έχει βάλει στο χέρι το ΚΚΕ.
  • Τους ενοχλεί που το ΚΚΕ αναδεικνύει τις πραγματικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές αιτίες της κρεατομηχανής του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
  • Τους ενοχλεί που το ΚΚΕ απορρίπτει τα ψεύτικα προσχήματα, τα οποία αξιοποιεί η κάθε πλευρά για να δικαιολογήσει τον πόλεμο.

Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι ούτε οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ έχουν κάποια σχέση με τη δημοκρατία, το διεθνές δίκαιο, τις ελευθερίες των λαών, που επικαλούνται για να αιματοκυλούν τους λαούς στην Ουκρανία και αλλού, ούτε, βέβαια, η ιμπεριαλιστική Ρωσία έχει σχέση με τον αντιφασισμό, όταν έχει «περιθάλψει» όλα τα «αδέσποτα» ακροδεξιά, φιλοφασιστικά κόμματα της Ευρώπης και μάλιστα με τη ρωσική ηγεσία να εκθειάζει τους ιδεολόγους του ρωσικού φασισμού, να επιτίθεται στον Λένιν και στους μπολσεβίκους.

Με τις «παρωπίδες» του ευρωατλαντισμού

Είναι γνωστές οι περιπτώσεις των οπαδών του ευρωατλαντισμού, που κατηγορούν το ΚΚΕ πως, επειδή δεν συντάσσεται με το ΝΑΤΟ, ουσιαστικά στηρίζει τη ρωσική εισβολή. Οι συγκεκριμένοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν την απαράδεκτη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία ως «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για τα εγκλήματα που έκαναν, που διαπράττουν και σχεδιάζουν να διαπράξουν οι ευρω-αμερικανοί ιμπεριαλιστές. Όμως, και η απλή λογική τονίζει το γεγονός ότι τα εγκλήματα του ενός ιμπεριαλιστή δεν σβήνουν αυτά των άλλων.

Αυτοί, οι απολογητές του ευρωατλαντισμού στη χώρα μας θα έπρεπε διπλά να ντρέπονται αυτές τις μέρες για τη στάση τους μετά και την πρόσφατη μετονομασία μονάδας του Ουκρανικού στρατού σε «Ταξιαρχία Έντελβάϊς», όπως η ανάλογη ταξιαρχία της ναζιστικής Βέρμαχτ, που ευθύνεται για θηριωδίες και στον ελληνικό χώρο, όπως στο Κομμένο της Άρτας. Εξέλιξη, που επιβεβαιώνει πως οι ευρωνατοϊκοί «υμνητές της ελευθερίας και της δημοκρατίας» και οι Ουκρανοί σύμμαχοί τους είναι «στυλοβάτες» της αντικομμουνιστικής αναθεώρησης της Ιστορίας και της εξύμνησης των ναζί.

Το ΚΚΕ έχει αρχές και συγκρούεται με την αμερικανο-νατοϊκή προπαγάνδα, σε αντίθεση με τα μεταλλαγμένα αποκαλούμενα «αριστερά» κόμματα στην Ευρώπη, τα οποία στο όνομα της «ειρήνης» ψηφίζουν στα κοινοβούλια και στην ευρωβουλή την αποστολή νέων όπλων στο αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι.

Στη χώρα μας οι εργαζόμενοι έχουν πολύχρονη εμπειρία από αυτήν την φιλονατοϊκή προπαγάνδα και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα νατοϊκά σχέδια, με ευθύνη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου και η προσπάθεια χειραγώγησης του λαού συναντά εμπόδια χάρη στη διαρκή παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Με τους διαστρεβλωτικούς «φακούς» της άλλης πλευράς της σύγκρουσης

Ας πάμε, λοιπόν, στην άλλη πλευρά, που προσπαθεί μάταια και βιάζοντας την πραγματικότητα να πείσει πως η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία είναι περίπου όπως η Σοβιετική Ένωση και πως δήθεν η σημερινή Ρωσία, με μονοπώλια διεθνούς εμβέλειας, μια από τις ισχυρότερες καπιταλιστικές χώρες του πλανήτη και η μόνη που μπορεί να απαντήσει με πυρηνικό ολοκαύτωμα τις ΗΠΑ, κάνει δήθεν «αντιφασιστικό πόλεμο».

Ποια, η Ρωσία;

Στην οποία κουμάντο κάνουν μια χούφτα καπιταλιστές, οι οποίοι για να «φτιαχτούν» πάτησαν επί πτωμάτων, κάνοντας πλιάτσικο στον πλούτο που έφτιαξε ο λαός στα χρόνια του σοσιαλισμού;

Στην οποία έχουν ξηλωθεί όλες οι εργατικές κατακτήσεις του σοσιαλισμού; που φυλακίζονται συνδικαλιστές για τη δράση τους;

Που έχει έναν από τους χειρότερους δείκτες κοινωνικής ανισότητας στον καπιταλιστικό κόσμο;

Που διαθέτει ένα από τα αντιλαϊκότερα νομοθετικά πλαίσια καταστολής διαδηλώσεων, απεργιών, παρεμπόδισης συγκρότησης πολιτικών κομμάτων και συμμετοχής στις εκλογές;

Που και τα δικά της μονοπώλια στήριξαν, μαζί με τα δυτικά, τη «νεκρανάσταση» των ναζιστικών οργανώσεων στην Ουκρανία;

Τη Ρωσία, που ενσωματώνει στις ένοπλες δυνάμεις της στο μέτωπο του πολέμου, κατά αντιστοιχία με το ότι κάνουν οι Ουκρανοί, διάφορες παραστρατιωτικές, εθνικιστικές, φασιστικές δυνάμεις (βλέπε «Ρωσική Εθνική Ενότητα», «Ρωσικό Αυτοκρατορικό Κίνημα», «Ρούσιτς», «Αυτοκρατορική Λεγεώνα» κοκ.), που διασυνδέονται με ιδιωτικούς στρατούς τύπου «Βάγκνερ»;

Ποια Ρωσία; Αυτή, που όπως η Τσαρική Αυτοκρατορία, δεν αναγνώριζε ισότιμα δικαιώματα ύπαρξης σε άλλα έθνη στα εδάφη της; Μόλις πριν λίγες μέρες σκοτώθηκε ο Ρώσος νεοναζί Ιγκόρ Μανγκούσεφ, που είχε γίνει διάσημος γιατί κυκλοφορούσε με ένα κρανίο ενός Ουκρανού στρατιώτη και έλεγε πως δεν έχει σημασία πόσα «τέτοια μιάσματα» θα πρέπει να σκοτωθούν στην Ουκρανία, αρκεί «να διασφαλιστεί η ρωσική υπεροχή».

Αυτοί που κάνουν πως δεν γνωρίζουν τίποτα για τα παραπάνω, που δεν βλέπουν πως εκτός των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, ευθύνες για την αιματοχυσία έχει και η σημερινή ρωσική ηγεσία, που πρωτοστάτησε στην ανατροπή του σοσιαλισμού και στη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, κάνουν ότι «πέφτουν από τα σύννεφα» όταν το ΚΚΕ απορρίπτει τα κάλπικα προσχήματα που χρησιμοποιεί η ρωσική πλευρά για να προωθήσει τα συμφέροντα των δικών της μονοπωλίων στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτοί οι «πεφτοσυννεφάκηδες», που ισχυρίζονται πως «παθαίνουν ιλίγγους» γιατί τους φαίνεται πως το ΚΚΕ στηρίζει το ΝΑΤΟ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να ακροβατήσουν ως «ισαποστάκηδες» για να δικαιολογήσουν την αντι-ΚΚΕ εμπάθεια τους.

  • Γιατί είναι εκείνοι που επιχειρούν να «τσουβαλιάσουν» το ΚΚΕ, που τάσσεται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην αποστολή νέων όπλων του ΝΑΤΟ με τη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, που τον στηρίζουν και ψήφισαν ανάλογα στο ευρωκοινοβούλιο.
  • Είναι αυτοί που αποσιωπούν σκοπίμως την αποφασιστική στάση και τους αγώνες του ΚΚΕ ενάντια στις αμερικανικές και νατοϊκές βάσεις στη χώρα μας και οι οποίες εμπλέκουν το λαό μας σε αυτόν τον πόλεμο, προσπαθώντας να το “ανακατέψουν” με τη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, που φρόντισαν για τη διεύρυνση και ενίσχυση αυτών των βάσεων.
  • Γιατί είναι εκείνοι που κατακρίνουν το ΚΚΕ, όταν αυτό καταψήφισε τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με νέες χώρες, για να προωθήσουν την λογική των «ίσων αποστάσεων» με τη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, που στήριξαν τη διεύρυνση και ενίσχυση του ΝΑΤΟ.
  • Γιατί είναι αυτοί κρατάνε επιθετική στάση απέναντι στο ΚΚΕ, που απείχε από τη βουλή κατά το σόου Ζελένσκι με τον ναζί του Αζόφ και δεν βγάζουν τσιμουδιά για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, που συμμετείχαν.

Βαδίζοντας προς τις εκλογές

Γνωρίζουμε, πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές η επίθεση ενάντια στο Κόμμα μας θα ενταθεί και θα αξιοποιηθούν κάθε είδους χτυπήματα, «πάνω και κάτω από τη ζώνη».

Οι κομμουνιστές και φίλοι του ΚΚΕ μπορούν να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά αυτήν την επίθεση, που αποσκοπεί στο να ανακόψει τη σημαντική δυναμική που μπορεί να εκφραστεί στις προσεχείς εκλογές. Να δείξουν στο ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πως η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα είναι αυτοί που βγαίνουν χαμένοι από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που τον πληρώνουν με την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την υπέρογκη φορολογία, την ανεργία και συχνά και με το αίμα τους. Για το λόγο αυτό η εργατική τάξη, τα ΚΚ σε όλο τον κόσμο πρέπει να χαράξουν τη δική τους αυτοτελή γραμμή πάλης, μακριά και ανεξάρτητα από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια, για την ανατροπή της βαρβαρότητας του καπιταλισμού, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους.

Α.Ξ.
902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: