Προειδοποίηση να μην πίνουν αντισηπτικά εξέδωσε η πολιτεία του Μέριλαντ μετά από 100 κλήσεις πολιτών στη γραμμή έκτακτης ανάγκης

Έσπασαν τα τηλέφωνα της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης στο Μέριλαντ, μετά τη φαεινή ιδέα του Τραμπ να αναρωτηθεί δημόσια για τη δυνατότητα ενέσιμων αντισηπτικών κατά του κορονοϊού.

Πάει περίπου ένας μήνας από τότε που άντρας στην Αριζόνα έχασε τη ζωή του, πίνοντας χλωροκίνη καθαρισμού ενυδρείων, όταν άκουσε το Ντόναλντ Τραμπ να παρουσιάζει τη συγκεκριμένη ουσία ως πιθανή θεραπεία για τον κορονοϊό. Ελάχιστες εβδομάδες αργότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε σε νέα επίπεδα επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία, προτείνοντας την πιθανότητα ενέσεων με αντισηπτικά για την εξολόθρευση του ιού – που είναι βέβαιη, μαζί με εκείνη του ξενιστή του.

Οι αρμόδιες αρχές έσπευσαν φυσικά αμέσως να προειδοποιήσουν για τη θανάσιμη επικινδυνότητα τέτοιων πρακτικών, ωστόσο προφανώς υπήρξαν άνθρωποι που σκέφτηκαν στα σοβαρά ότι υπάρχει πιθανότητα να κάνουν δουλειά έτσι. Για το λόγο αυτό, η πολιτεία του Μέριλαντ έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση, αφότου η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης έλαβε πάνω από 100 κλήσεις πολιτών που ζητούσαν πληροφορίες σχετικά με την δυνατότητα κατάποσης αντισηπτικών. Το γεγονός επιβεβαίωσε με ανάρτησή του ο Μάικ Ρίτσι, διευθυντής επικοινωνίας του κυβερνήτη της πολιτείας Χάρι Λόγκαν. Eυτυχώς κατά τα φαινόμενα, δεν υπήρξε κανείς που να θεώρησε καλή ιδέα να μετατρέψει την περιέργειά του σε πράξη.

Η ίδια η υπηρεσία διαχείρισης έκτακτων αναγκών του Μέριλαντ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει:

Αυτή είναι μια υπενθύμιση πως κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται οποιοδήποτε αντισηπτικό προϊόν στο σώμα μέσω ένεσης, κατάποσης ή άλλου τρόπου.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ, μετά το σάλο που προκλήθηκε έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγω για μια “σαρκαστική ερώτηση”, κάτι που δεν έπεισε κανέναν διεθνώς, εκτός από τους δυστυχώς ακόμα πολυάριθμους οπαδούς του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: