ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Να παρέμβει η κυβέρνηση για τον απεγκλωβισμό των ναυτεργατών των δύο δεξαμενόπλοιων στο Ιράν

Το γεγονός αυτό είναι απόρροια της εμπλοκής της Ελλάδας στους  ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και  στην εμπόλεμη σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία στο μέτωπο της Ουκρανίας…Η κυβέρνηση  έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των ναυτεργατών.

Το Ιράν προχώρησε σε ένοπλη κατάληψη δύο υπό ελληνική σημαία δεξαμενοπλοίων, στο  M/T «DELTA POSEIDON» της ναυτιλιακής εταιρείας DELTA TANKERS και το M/T  «PRUDENT WARRIOR» της ναυτιλιακής εταιρείας POLEMBROS SHIPPING LIMITED που έπλεαν σε διεθνή θαλάσσια ύδατα, κοντά στις Ιρανικές ακτές.  

Το συμβάν αυτό, απ’ ότι φαίνεται, συνδέεται με το περιστατικό που είχαμε πριν μερικές μέρες στην Κάρυστο, με την κατάσχεση μεγάλου φορτίου ιρανικού πετρελαίου, που μεταφερόταν με ρωσικό πλοίο και το οποίο δεσμεύτηκε, με εντολή των ΗΠΑ και λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε Ρωσία, Ιράν.

Το γεγονός αυτό είναι απόρροια της εμπλοκής της Ελλάδας στους  ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και  στην εμπόλεμη σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία στο μέτωπο της Ουκρανίας, για τον έλεγχο περιοχών γεωστρατηγικής σημασίας, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγωγών ενέργειας.

Η κυβέρνηση  έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των ναυτεργατών.

Επιβεβαιώνονται για μία ακόμα φορά οι επισημάνσεις μας ότι η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία πυροδοτεί επικίνδυνες εξελίξεις για όλους τους λαούς, όπως και για τους ναυτεργάτες που λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, έχουν πληρώσει πολύ ακριβά, ακόμα και με τη ζωή τους τα ταξίδια σε εμπόλεμες ζώνες.

Απαιτούμαι την άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Ναυτιλίας, για τον απεγκλωβισμό των ναυτεργατών των δύο δεξαμενοπλοίων και τον ασφαλή επαναπατρισμό τους.

Άμεσα λήψη μέτρων για την προστασία της ασφάλειας και της ζωής των πληρωμάτων στην περιοχή του Περσικού.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: