«Ό,τι κι αν λένε στο εσωτερικό, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το σωστό…» – Και με τις υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ εξοπλίζεται το αντιδραστικό καθεστώς του Ζελένσκι με τα ναζιστικά τάγματα και τις διώξεις κομμουνιστών και αγωνιστών

Ποιος τίμιος εργαζόμενος, αριστερός, προοδευτικός, ποιος τίμιος αγωνιστής που του σηκώνεται η τρίχα με το ξέπλυμα των ναζί, με την άνοδο της ακροδεξιάς θα δεχτεί η ψήφος του να γίνει σφαίρα στα όπλα των Ουκρανών ναζί; Ποιος πατριώτης δέχεται, στο όνομά του, να αποσύρονται από τα ελληνικά νησιά τεθωρακισμένα, ρουκέτες κ.ά. σε μια φάση που κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα;

“Ότι κι αν λένε στο εσωτερικό, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το σωστό μαζί με άλλους 499”. Τα λόγια ανήκουν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, εξέχοντα ΝΑΤΟικό πανελίστα, Δημήτρη Καιρίδη.

Αναφέρεται στην υπερψήφιση από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ ενός ανατριχιαστικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που ενδεικτικά:

– Επικροτεί την απόφαση της ΕΕ και των κρατών-μελών να «αυξήσουν μαζικά τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία»

– Ζητά τη συγκρότηση «ενός μηχανισμού στρατιωτικής βοήθειας μέσω εκμίσθωσης και δανεισμού για την Ουκρανία»

– Καλεί σε συντονισμό τις κυβερνήσεις ως και για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

– “Τραβάει το αυτί” σε όσες κυβερνήσεις δεν στέλνουν την “απαραίτητη στρατιωτική βοήθεια” που θα συμβάλει -άκουσον-άκουσον!- στη συντόμευση του πολέμου!

Αφού:

– Χειροκρότησε το ναζί του ΑΖΟΦ στην ελληνική Βουλή μαζί με όλο το ΝΑΤΟϊκο τόξο

– Ψήφισε την διεύρυνση του ΝΑΤΟ, τόσο με την ένταξη της Σουηδία και της Φινλανδίας, όσο και με τη Συμφωνία των Πρεσπών παλιότερα και την ένταξη της Β. Μακεδονιας

– Εγκαίνιαζε νέες βάσεις αγκαζέ με τον Πρέσβη ως κυβέρνηση

– Υποκριτικά παρίστανε ότι διαφωνεί με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει τη συνέχιση ενός άδικου, ιμπεριαλιστικού πολέμου που οδεύει προς ολέθρια κλιμάκωση μετά την προσάρτηση από τη Ρωσία των ουκρανικών εδαφών στη Χερσώνα, τη Ζαπορίζια, το Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ.

Το αντιδραστικό καθεστώς του Ζελένσκι με τα ναζιστικά τάγματα και τις διώξεις κομμουνιστών και αγωνιστών εξοπλίζεται και με τις υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος τίμιος εργαζόμενος, αριστερός, προοδευτικός δέχεται η στήριξη του στον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπεται σε εξοπλισμό ναζιστικών ταγμάτων;

Ποιος τίμιος αγωνιστής που του σηκώνεται η τρίχα με το ξέπλυμα των ναζί, με την άνοδο της ακροδεξιάς θα δεχτεί η ψήφος του να γίνει σφαίρα στα όπλα των Ουκρανών ναζί;

Ποιος πατριώτης δέχεται, στο όνομά του, να αποσύρονται από τα ελληνικά νησιά τεθωρακισμένα, ρουκέτες κ.ά. σε μια φάση που κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα; Και αυτά τα όπλα να καταλήγουν στα χέρια των “μπροστινών” του ΝΑΤΟ; Του ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, αλλά βλέπει το Αιγαίο και τα νησιά σαν ΝΑΤΟικο έδαφος!

Τα μισόλογα του ΣΥΡΙΖΑ περί “ευθυνών που έχει και η δύση”, τα υποκριτικά καλέσματά του σε αντιπολεμικές συναυλίες, οι “ανταποδοτικές” σταφίδες που θα έστελνε στο μέτωπο αντί όπλων μετατράπηκαν σε στήριξη στον μαζικό και γρήγορο εξοπλισμό της μιας πλευράς των ληστών ενάντια στην άλλη, με θύματα τους λαούς της Ουκρανία και της Ρωσίας.

Έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον από τον αριστερό, προοδευτικό κόσμο στη χώρα μας τον χωρίζει το αίμα που χύνεται άδικα στις πεδιάδες της Ουκρανίας.

Οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που τον στηρίζουν για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στον Μητσοτάκη έχουν δρόμο να επιλέξουν: στην αντίπερα όχθη από τα πολεμικά, νατοϊκά ντελίρια που ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καταστροφική – για τον ελληνικό λαό – εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Ψήφισμα πολεμικό παραλήρημα για στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας στήριξαν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Την ώρα που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται επικίνδυνα το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα κυριολεκτικά πολεμικό παραλήρημα.

Μεταξύ άλλων επικυρώνει κι επικροτεί την απόφαση της ΕΕ και των κρατών-μελών να «αυξήσουν μαζικά τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία», ζητά τη συγκρότηση «ενός μηχανισμού στρατιωτικής βοήθειας μέσω εκμίσθωσης και δανεισμού για την Ουκρανία», ενώ καλεί σε συντονισμό τις κυβερνήσεις ως και για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

Προκαλούν μάλιστα όλες οι πολιτικές ομάδες που το ψήφισαν ισχυριζόμενες ότι όλα αυτά πρέπει να επισπευστούν «προκειμένου να συμβάλουν στη συντόμευση του πολέμου». Επιχειρούν να προσπεράσουν το προφανές, ότι ακριβώς αυτά οξύνουν την πολεμική αναμέτρηση και με δεδομένο την ολέθρια κλιμάκωση που επέφερε η προσάρτηση από τη Ρωσία των ουκρανικών εδαφών στη Χερσώνα, τη Ζαπορίζια, το Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε και με τις ψήφους των ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και οι κίνδυνοι που αυτό περικλείει υπογραμμίζουν τις ευθύνες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση της ΝΔ με την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και τη χρησιμοποίηση των αμερικάνικων βάσεων.

Ξεγυμνώνουν όμως και τη Νατοϊκή Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε ως και τα εύσημα βουλευτών της ΝΔ για την υπερψήφιση του ψηφίσματος. Κάπως έτσι αναδεικνύεται ο υποκριτικός χαρακτήρας ανέξοδων αναφορών του ΣΥΡΙΖΑ στην «παγκόσμια ειρήνη» κι οι ΣΥΡΙΖΑίικες παρουσίες στις αντιπολεμικές συναυλίες, τα καλέσματα «στείλτε ανθρωπιστικό υλικό, όχι όπλα» κ.ά. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα, με τη στήριξη των ΝΑΤΟϊκών αποφάσεων, την πρόσφατη υπερψήφιση στη βουλή της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, την κατά γράμμα υλοποίηση του σχεδιασμού εγκατάστασης αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το κατάπτυστο ψήφισμα και ανέδειξε ότι την κλιμάκωση της εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ληστών ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία θα την πληρώσουν οι λαοί πρώτα και κύρια της Ουκρανίας και της Ρωσίας με το αίμα και τον κατατρεγμό τους αλλά και των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης με το δυσβάσταχτο κόστος της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, με νέο γύρο πολεμικών εξοπλισμών.

Είναι ζωτική και επιτακτική ανάγκη, με την αυτοτελή του πάλη, ο ελληνικός λαός να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό της αποστολής στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για τον ίδιο και τα παιδιά του. Να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή, με ευθύνη και σταθερότητα τον κάλεσε να μην επιλέξει στρατόπεδο ληστών και να αγωνιστεί για να μην πληρώσει αυτός τα «σπασμένα» του πολέμου και της νέας επικείμενης κρίσης του εκμεταλλευτικού συστήματος, να πρωταγωνιστήσει στην πάλη και να φέρει τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες στο προσκήνιο.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: