Οργή στην Αλγερία – Έγκυος γιατρός πέθανε από κορονοϊό αφότου της αρνήθηκαν την άδεια μητρότητας

Ο διοικητής απολύθηκε και βρίσκεται αντιμέτωπος με πιθανή δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αλγερία ο θάνατος μιας γιατρού 28 ετών από κορονοϊό στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, λίγο καιρό αφότου η διοίκηση του νοσοκομείου της αρνήθηκε την πρώιμη χορήγηση άδειας μητρότητας.

Η Βάφα Μπουντίσα εργαζόταν στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Ρας Ελ Ουέντ στην ανατολική Αλγερία και φοβούμενη τις συνέπειες της πανδημίας είχε ζητήσει από το διοικητή του νοσοκομείου τη χορήγηση πρόωρης άδειας μητρότητας, παρότι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης στη χώρα με προεδρικό διάταγμα οι έγκυες και οι μητέρες μικρών παιδιών δικαιούνται ειδική άδεια.

Η γυναίκα μάλιστα είχε τη στήριξη των συναδέλφων της, οι οποίοι είχαν υπογράψει και κείμενο αλληλεγγύης στο αίτημά της, χωρίς αποτέλεσμα. Μετά το τραγικό γεγονός την Παρασκευή, ο υπουργός υγείας της χώρας απέλυσε το διοικητή και επισκέφτηκε το νοσοκομείο, όπου εισέπραξε τις καταγγελίες των εργαζομένων. Ο ίδιος έδωσε εντολή για έρευνα στο περιστατικό με επικεφαλής το γενικό επιθεωρητή του υπουργείου υγείας. Το αποτέλεσμα αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία αμέλεια, εναντίον όλων όσων θα φανεί ότι έχουν άμεση ευθύνη για το θάνατο της γυναίκας.

Μέχρι στιγμής, η Αλγερία μετράει 6821 καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού και 542 θανάτους.

Με πληροφορίες από enca.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: