Οι πολωνικές αρχές κατεδαφίζουν το Μνημείο για τους στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού!

Όσα μνημεία κι αν βεβηλώσουν, δεν μπορούν να σβήσουν τη συλλογική μνήμη. Ο Κόκκινος Στρατός ήταν αυτός που τσάκισε τη χιτλερική μηχανή, μπροστάρης στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Αυτό έγραψε η ιστορία και δεν ξεγράφει.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο τουίτερ η σελίδα “Poland Daily” συνοδεύει και τεκμηριώνει τη σχετική είδηση. Οι πολωνικές αρχές προχωράνε στην καταστροφή του Μνημείου Ευγνωμοσύνης στους Στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού στη Βαρσοβία, που ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής για τους χιλιάδες μαχητές του που έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη ενάντια στο φασισμό και απελευθέρωσαν τη χώρα από τη φασιστική κατοχή.

Αντίστοιχα μνημεία υπάρχουν σε όλες τις χώρες που απελευθέρωσε ο Κόκκινος Στρατός και έγιναν σεβαστά ακόμα και σε καπιταλιστικές χώρες -πχ στο Δυτικό Βερολίνο- αλλά και μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές, για να θυμίζουν τη θυσία των Σοβιετικών μαχητών. Αλλά η φασίζουσα Πολωνική κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση ενάντια σε οτιδήποτε θυμίζει τους κομμουνιστές και το ρόλο τους στη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη. Μνημεία, δημόσια κτίρια και ονομασίες οδών μπαίνουν στο στόχαστρο των αρχών, γκρεμίζονται, αλλάζουν όνομα, για να αποσιωπηθεί η ιστορία -και να μπορέσουν να την φέρουν στα μέτρα τους και να την ξαναγράψουν.

Ό,τι κι αν κάνουν όμως, όσα μνημεία κι αν βεβηλώσουν, δεν μπορούν να σβήσουν τη συλλογική μνήμη. Ο Κόκκινος Στρατός ήταν αυτός που τσάκισε τη χιτλερική μηχανή, μπροστάρης στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Αυτό έγραψε η ιστορία και δεν ξεγράφει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: